Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όροι δόμησης - Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι μήπως γνώριζεί κάποιος τι ισχύει στο ωραιοκάστρο Θεσ/νικης στην περιοχη κοντα στην συμμαχίκη οδό στο ύψος του ξενοδοχείου Τάνια.Κάτι μου είπαν για μια διανομή που είχε κάνει το υπουργείο έθνικής αμύνας στους στρατιωτικούς.Γνωρίζει κάνενας τους όρους δόμησης της περιόχης και γένικα τι ισχύει.Καταλαβαίνω ότι η ερώτηση μου είναι σχετίκα αόριστη αλλά αν κάποιος συνάδελφος έχει δουλέψει στην περιόχη και γνωριζει ίσως μπορει να με βοηθήσει.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

ιδιωτικη διανομη αγροκτηματος σιαριφ φιλε μου.Τα στοιχεια τα εχει η τεχνικη υπηρεσία του δημου(εμβαδα οροσημα) και είναι αγροτεμάχια εκτός σχεδίου(270Δ/85 εκτος αν ορίζει κατι διαφορετικό το ΓΠΣ Ωραιοκάστρου).

Link to comment
Share on other sites

Οταν λες αγροκτήματος σιαριφ τι εννοείς συνάδελφε? Άφορα κάποια ανάλογη περίπτωσή ή περιλαμβάνει γένίκα ιδιώτικες διανομες προς στρατιώτικους σε κάποια σύγκεκριμένη χρόνική περιοδο?Ευχαριστώ για την απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

είναι μια ιδιωτικη διανομη που είχε γίνει σε ένα μεγάλο αγροτεμάχιο και περιλαμβάνει αρκετά αγροτεμάχια κατω απ τη συμμαχική οδό μέχρι και κάτω απ την εξωτερική περιφερειακή.Υπάρχει και μια ιδ. διανομή 200 στρεμμάτων στη συμμαχική πάλι αλλα προς τα Διαβατά(αγρόκτημα Διαβατών) λιγο μετά το Τανια απ ότι θυμαμαι. Δεν ξερω αν έγιναν για στρατιωτικούς η οχι. Πάντως ολα αυτά είναι παράθεση στοιχείων.Στο αγροτεμάχιο θα σε οδηγήσει το συμβόλαιο κτήσης.Αν δεν βγάλεις ακρη, ανεβασέ το εδω μηπως καταφέρουμε και βοηθήσουμε.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Λοιπόν τελικά μέτα από ψαξιμό βρήκα τα εξής:Προκειται αρχικά για αγρό 62500τ.μ προερχομενος από αναδασμό του Υπ.Γεωργίας(Διευθυνση Εποικισμού) του 1963 στην περιοχή Αγροκτήματος Ωραιοκάστρου(Περιοχη Παλαιοκάστρου).Στην συνέχεια με τοπογραφικό συναδέλφου το 1965 χωρίστηκε σε 14 τετράγωνα και 255 αυτοτελή και διηρημένα τεμάχια.Απο όσο κατάλαβα είναι ιδιωτίκη διανομή στην ούσια-ιδιώτικο ρυμοτομικό σε κλιμακα 1/1000.

 

1) Με βάση την χρονολογία δημιουργίας της ιδιωτικής διανομης έχω την εντύπωση οτί ειναι νομιμή?ισχυεί?

 

2)Θέλω να κάνω τοπογραφίκο για ένα από τα 255 αυτοτελη και διηρημενα τεμαχια.Απλά με βάση την δίανομη έχω μόνο μήκη πλευρων και πλατη δρομων απο την διανομή.Που θα στηριχθώ για να δωσω συντεταγμένες.?

 

Παραθέτω τα σχεδια απο την διανομή και από τον αναδασμό

post-25987-131887260162_thumb.jpg

post-25987-131887260199_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

το Ωραιόκαστρο, μεχρι τώρα, έχει κάνει αρκετές επεκτάσεις...Αυτο νομίζω είναι εκτός. (Με αυτές τς ιδιωτ. ρυμοτομίες -γύρω απο τη Θεσσαλονίκη- γεμισε ο τοπος "μπακλαβάδες"). Το Ωραιόκαστρο έχει Γ.Π.Σ. Νομίζω κάπου στα download υπάρχει. Θα πάς στο Δήμο στην τεχν. υπηρεσία οπου οι συνάδελφοι εκεί θα "σε" πούν τα πάντα, δηλαδή αν εκεί υπάρχει επέκταση Ρ.Σ., που νομίζω δεν υπάρχει. (έχω κάνει το 1492 βορ. απο το δικό σου. Είναι ποιο κοντά στον οικισμό και είναι εκτός.). Το τριγ. πάντως 3 τούμπες δεν υπάρχει.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Έχω να δώσω μία βεβαίωση 4014, για αδόμητο αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου 600 τ.μ. (3 συνεχή αγροτεμάχια 200 τ.μ.), που προήλθε από ιδιωτική διανομή στα Διαβατά. Η Συμβολαιογράφος μου ζήτησε βεβαίωση του 651. Το αγροτεμάχιο είναι εντός ΓΠΣ, σε περιοχή αστικών και κεντρικών λειτουργιών και ισχύουν σύμφωνα με το ΓΠΣ οι όροι δόμησης του 270Δ/85. Οπότε συμπεραίνω ότι δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Το περίεργο είναι ότι στα γύρω αγροτεμάχια υπάρχουν κτίσματα. Είναι πιθανόν όλα αυθαίρετα ή δεν έχω καταλάβει καλά κάτι;

Link to comment
Share on other sites

Δεν μου φαίνεται καθόλου απίθανο να είναι όλα αυθαίρετα συνάδελφε, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες... ;)

Link to comment
Share on other sites

οι οικογενειες αυτες βεβαια ειναι ως επι το πλειστον γυφτοι!Ολοκληρος οικισμος αυθαιρετος ειναι φιλε μου.Εκτος σχεδιου και οτι λεει το ΓΠΣ για χρησεις!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.