ΣτέφανοςΒ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2008 Κατα την επίλυση πλάκας με πεπερασμένα, παρουσιάζονται σε κάποια σημεία στήριξης πολύ υψηλές τάσεις,που φυσικό είναι να εκτονωθούν μέσω μικρορυγματώσεων,και να ανακατανεμηθούν. Το ερώτημα μου είναι για αυτήν την ανακατανομή υπάρχει π.χ κάποιος εμπειρικός συντελεστής ας πούμε 10-20 % κ.τ.λ ώστε να μειώσεις αυτές τις τάσεις και αντίστοιχα να αυξήσεις το <<άνοιγμα>>; Το έχει αντιμετωπίσει κάποιος συνάδελφος ; ( κυρίως σε πλάκες επι στύλων χωρίς δοκούς) Νομίζω ότι και κάποια απο τα <<ξένα>> προγράμματα πεπερασμένων κατα την επίλυση πλάκας δίνουν και την επιλογή ρηγματωμένης διατομής.
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2008 Δεν ξέρω πόσο μπορεί να είναι η ανακατανομή. Επειδή όμως μιλάς για γωνίες ή σε ακμές υποστυλωμάτων εγώ αυτό που κάνω σε περιπτώσεις που με απασχολούν είναι να μειώνω σε εκείνες τις περιπτώσεις το Ε σε Ε/2 ή Ε/3 για να φορτίζονται τα ανοίγματα. Έτσι μπορείς να δεις και την ανακατανομή πόση είναι
Giannis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2008 Δεν ξέρω πόσο μπορεί να είναι η ανακατανομή. Επειδή όμως μιλάς για γωνίες ή σε ακμές υποστυλωμάτων εγώ αυτό που κάνω σε περιπτώσεις που με απασχολούν είναι να μειώνω σε εκείνες τις περιπτώσεις το Ε σε Ε/2 ή Ε/3 για να φορτίζονται τα ανοίγματα. Έτσι μπορείς να δεις και την ανακατανομή πόση είναι +1 Έχω την ίδια άποψη. Μειώνεις τις σταθερές του υλικού και η ανακατανομή γίνεται μόνη της. Μπορείς να την μειώσεις σε μέγεθος και σε επιφάνεια και αντίστοιχα θα σου "δείξει" σε πόσο μήκος θα έχεις ρηγματώσεις/πλαστικοποιήσεις και τι μεγέθους!
ΣτέφανοςΒ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2008 Άρη και Γιάννη ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! -η οποία μου φαίνεται και πολύ λογική. Αρη να σε ρωτήσω, τη μείωση του Ε την κάνεις σε όλη την πλάκα ή στην περιοχή πέριξ της συγκέντρωσης τάσεων; Γιάννη μπορείς να μου αναπτύξεις λίγο το παρακάτω που είπες; -..Μπορείς να την μειώσεις σε μέγεθος και σε επιφάνεια και αντίστοιχα θα σου "δείξει" σε πόσο μήκος θα έχεις ρηγματώσεις/πλαστικοποιήσεις και τι μεγέθους!-
chronism Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2008 Στο robot έχει πολλές επιλογές ειδικά για το σκυρόδεμα ... τόσο που έχω χάσει την μπάλα Βλέπεις τίποτα στο μενού που να είναι αυτό που ψάχνεις ??? (Αν και νομίζω πως είναι θέμα μη γραμμικής ανάλυσης )
ΣτέφανοςΒ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2008 Α ρε chronism, ...ζηλιάριδες μας έχεις κάνει με αυτό το robot - πρέπει να είναι αυτό το cracking (ραγισμένο) , λογικά πρέπει να δίνει αρκετά % μεγαλύτερο βέλος κάμψης ,όμως με οπλισμό τι γίνεται (%)- -ξέρω ότι βασικά είναι και θέμα μορφολογίας,αλλά έτσι για μιά ιδέα, θα μπορούσες να κάνεις κάτι απλό, με και χωρίς cracking, να δούμε χονδρικά για τί διαφορές μιλάμε;
chronism Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2008 Δυστυχώς έφυγα από το γραφείο... αυριο θα κάνω παραδειγμα..... Να δω πότε θα βρω χρόνο να αχοληθω και να μάθω όλες τις λειτουργίες του .... ευτυχώς με τα μεταλλικά τα πράματα είναι πολύ πιο ευκολα.....
ΣτέφανοςΒ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2008 ..καλά τόσο νωρίς φεύγεις! ... λουφάρουμε ε;..
chronism Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2008 Ααααααααα .... σαν φρέσκος Μπαμπάς πήγα νωρίς να δω τον γιο μου !!! (μολις τον κάναμε μπάνιο χε χε !!!)
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27 , 2008 Στέφανε εγώ δούλευα το Cedrus. (το παλαιό) Την αλλαγή την έκανα στην περιοχή πέριξ της συγκέντρωσης τάσεων. Δεν υπάρχει λόγος να την κάνεις αλλού. Βέβαια έχεις να κάνεις επαναλήψεις. Το robot και το νέο cedrus το κάνουν μόνα τους
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα