Μετάβαση στο περιεχόμενο

απαραιτητα δικαιολογητικα για αιτηση στη ΔΕΗ


stef_ramone

Recommended Posts

καλησπερα σε ολους,εχω καποιες απλες αποριες.ποια ειναι τα δικαιολογητικα που χρειαζονται ωστε να κανω τον φακελο και να τα καταθεσω στη ΔΕΗ,για φωτοβολταικα στις στεγες.προκειται να κανω την 1η μου εγκατασταση και θελω να μαι σιγουρος.επισης αν σε ενα κεντρο διασκεδασης που επισης θελω να κανω μια εγκατασταση 10 kw,παλι τα ιδια δικαιολογητικα χρειαζομαι?

 

ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Με συμπαθεια αλλα ψαξε λιγο.Μην τα θες ολα ετοιμα.Εχουν ειπωθει εδω μεσα χιλιαδες φορες αυτα αλλα και στη ΔΕΗ να μπεις θα τα βρεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα,

Καταρχήν, μιας και είναι το πρώτο ποστ μου να δώσω τα συγχαρητήρια μου για την δουλειά που γίνεται εδώ μέσα.

Θα ήθελα να κάνω δυο ερωτήσεις για μια φωτοβολταική εγκατάσταση των 10KW σε στέγη, που αφορούν την αρχική αίτηση στη ΔΕΗ.

α) πρέπει το πρώτο μονογραμμικό ηλ. σχέδιο (που υποβάλλεται κατά την αίτηση) να φέρει την ίδια υπογραφεί με την μελέτη που υποβάλλεται στο τέλος? (Δηλ πρέπει να είναι από το ίδιο άτομο?)

β) Μπορούν τελικά στην κατασκευή να χρησιμοποιηθούν διαφορετικά υλικά από ότι αυτά που κατατέθηκαν αρχικά?

 

Επεξήγηση: (α)Αναρωτιέμαι αυτά, γιατί σκέφτομαι να υποβάλλω την αίτηση μόνος αλλά υπολογίζω ότι την κατασκευή θα την αναθέσω σε εταιρία. (β) Στα έντυπα της αίτησης θα τοποθετήσω (προφανώς) συγκεκριμένα πάνελ και inverter. Αν προκύψει στην πορεία κάποιο θέμα (οικονομοτεχνικό) μπορώ να χρησιμοποιήσω κάτι διαφορετικό?

Link to comment
Share on other sites

Η αρχική υπογραφή και τα υλικά που θα βάλεις μπορούν να είναι διαφορετικά από αυτά που δήλωσες στην αρχή.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ (δεν το έχω βρει γραμμένο), η εγκατεστημένη ισχύς μπορεί να διαφέρει +/-1kWp από την αρχικά δηλωθείσα (χωρίς να ξεπερνάς τα 10kWp βέβαια).

Link to comment
Share on other sites

Δεν ισχύουν τα παραπάνω. Οποιαδήποτε αλλαγή στο σύστημα θέλει συμπληρωματική δήλωση.

 

Ισχύουν stayros.

Με την αίτηση που θα κάνεις για την ενεργοποίηση, υποβάλλεις έτσι κι αλλιώς το τελικό μονογραμμικό με τις υπεύθυνες δηλώσεις και σε αυτά υπάρχουν τα χαρακτηριστικά του συστήματός που έχεις εγκαταστήσει, το οποίο μπορεί να διαφέρει από αυτό της αρχικής αίτησης.

 

@amanaris: Στις άδειες παραγωγής έχεις δικαίωμα να αιτηθείς επαύξηση της ισχύος κατά 10%, αλλά δεν γνωρίζω κάποιον να το έχει εφαρμόσει ακόμα.

Link to comment
Share on other sites

Άλλο τι ανεχονται στη όποια ΔΕΗ και άλλο τι ισχύει. Κανονικά πρέπει να ακολουθείς την εγκατάσταση σύμφωνα με την αίτηση και οποιαδήποτε αλλαγή χρειάζεται συμπληρωτική δήλωση. Αλλιώς φαντάσου να κάνεις αίτημα για 5kWp και μετά να βάλεις 6 ή το ανάποδο. Έχει να γίνει πανηγύρι...

Link to comment
Share on other sites

Σε πρόσφατη περίπτωη που άλλαξα πανέλα μου ζήτησαν ξανά την αίτηση με τα prospects των πανέλων, εκτός Μονογραμμικού και λοιπών που ούτως ή άλλως απαιτούνται.

 

Παρεπιπτόντως μπορέι να γίνει αύξηση ισχύος 10% και σε πάρκα 20, 50, 100KW ?

Έχει ρωτήσει κανείς πώς γίνεται?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.