dimchatz Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2011 Παρακαλώ μπορεί κάποιος να μου απαντήσει εάν σε κτίρια γραφείων (δόμηση 600τμ σε εκτός σχεδίου) κάποιος ιδιοκτήτης τα χρησιμοποιεί σαν διαμονή του ποιά υπηρεσία είναι αρμόδια να το ελέγξει; Σημειώνω οτι τα κτίρια (διώροφα) έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με την άδεια ανέγερσης της πολεοδομίας. Η Πολεοδομία ελέγχει μόνο την κατασκευή ή είναι αρμόδια να ελέγχει και την χρήση; Κατά πόσον μπορεί να ελέγξει την χρήση εφ΄όσον δεν επιτρέπεται να μπεί μέσα στο κτίριο ΄γιά έλεγχο παρά μόνο εξωτερικά;
erling Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2011 Ποιος σου είπε πως δεν μπορεί να μπει στο κτήριο? Βεβαίως και μπορεί. Πως θα δει τι ηλεκτρικό πίνακα έχεις για παράδειγμα?
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2011 Σκεψου το πιο απλό: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.Τοτε θα ερθει η Πολεοδομια και θα ερευνησει απο εξω?Θα μπει και θα δει τα παντα. Ειναι ρισκο αυτη η πολυ πονηρη κινηση που κανουνε οι ιδιοκτητες αυτοι.Χτιζουν 600 για χρηση αμειγως γραφειων η καταστηματων και μεσα εκει κανουν το σπιτακι τους.Βαζουν αγχος στη ζωη τους!!
vagelis_lam Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2011 Σκεψου το πιο απλό: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.Τοτε θα ερθει η Πολεοδομια και θα ερευνησει απο εξω?Θα μπει και θα δει τα παντα. Ειναι ρισκο αυτη η πολυ πονηρη κινηση που κανουνε οι ιδιοκτητες αυτοι.Χτιζουν 600 για χρηση αμειγως γραφειων η καταστηματων και μεσα εκει κανουν το σπιτακι τους.Βαζουν αγχος στη ζωη τους!! .......και δεν νομιμοποιούνται εκ των υστέρων (αλλαγή χρήσης) μάλιστα, και μετά τα βάζουν με τον '' άδικο Νόμο '' που δεν τους δίνει το δικαίωμα να ...πληρώσουν και να το κάνουν σπίτι.
dimitrispsi Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2011 Πάντως σε βιομηχανικά κτίρια μπορεί να υπάρχουν δωμάτια με κρεβάτι ΝΟΜΙΜΑ, για την χρήση από νυχτοφύλακα ή ανάπαυση εργατών, κλπ. Προβλέπονται και κατασκευάζονται. Αν ο άλλος μένει μέσα μόνιμα, πρέπει να αποδειχτεί, γιατί μπορεί να ισχυριστεί ότι μένει εκεί κάποιες ώρες, αλλά στην πράξη (ως μόνιμη κατοικία) φιλοξενείται από κάποιον συγγενή. Δηλαδή ο άλλος μπορεί να κοιμάται στο "αναπαυτήριο", να εξυπηρετείται από τις τουαλέτες και τα λουτρά προσωπικού και να μαγειρεύει στο κουζινάκι που υπάρχει για τον καθημερινό καφέ εργατών και πελατών.
dimchatz Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2011 Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Δηλαδή είναι καλύτερα να χτίσει κάποιος 4 κατοικίες σε 6500 τμ εκτός σχεδίου-εντός ζώνης με άδεια κατοικιών 250τμ συνολικά + αποθήκες +γκαράζ + ημιυπαίθρια. Τουλάχιστον θα είναι ασφαλής οτι πρόκειται γιά κατοικίες. Βέβαια, αν κλείσει ημιυπαίθρια και κατοικήσει τα υπόγεια και τα γκαράζ, τότε μήπως θα έχει μεγαλύτερο πρόβλημα σε μιά καταγγελία. Τουλάχιστον ως γραφείο κτιριακά η κατασκευή θα έχει εκτελεστεί όπως αναφέρουν τα σχέδια της άδειας. Άραγε, πως μπορεί κάποιος να κατηγορήσει έναν Πολ. Μηχανικό ή ένα Γιατρό που έχει την έδρα του σε ένα γραφείο οτι κατοικεί μέσα σε αυτό; Δηλαδή αν δεί κρεβάτια σε αυτοψία κατόπιν καταγγελίας; Έχετε ακούσει ποτέ να έχει γίνει αυτό; Και εάν ναι, τότε έχει πρόστιμο; Δεν μπορεί απλά να βγάλει τα κρεβάτια. Το ρωτάω γιατί κατασκευαστικά θα είναι άψογο το κτίριο. Θα συμφωνεί απόλυτα με την άδεια.
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2011 Οι ελευθεροι επαγγελματιες σαν εμας εχουν δικαιωμα να δηλωσουν σαν εδρα τους το σπιτι τους. Θεωρητικα δηλωνουν καποιο χωρο-δωματιο μεσα στο σπιτι που ειναι ο χωρος εργασιας και μαλιστα εκπιπτουν και τα εξοδα του σπιτιου αναλογικα ισως με το εμβαδον του χωρου. Αρα για εμας εχουν προβλεψει κατι τετοιο που λες.Προφανως και καποιος γιατρος θα μπορουσε να το κανει και καποιοι αλλοι ισως.
nisorvani Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2011 (...)Τουλάχιστον ως γραφείο κτιριακά η κατασκευή θα έχει εκτελεστεί όπως αναφέρουν τα σχέδια της άδειας.(...)Το ρωτάω γιατί κατασκευαστικά θα είναι άψογο το κτίριο. Θα συμφωνεί απόλυτα με την άδεια. Στο άρθρο 22 του ΓΟΚ στην παράγραφο 4 αναφέρει: Κάθε αλλαγή της χρήσης κτιρίου ή τμήματός του κατά παράβαση του άρθρου 5 είναι αυθαίρετη. Στην περίπτωση αυτή εφαρμόζονται κατ' αναλογία οι διατάξεις του άρθρου 17 του ν. 1337/1983(...) Και το άρθρο 5 του ΓΟΚ στις δύο πρώτες παργράφους του λέει: 1. Δεν επιτρέπεται να μεταβάλλονται η σύμφωνα με την οικοδομική άδεια χρήση του κτιρίου ή μέρους αυτού και (...) 2. Η παράβαση της προηγούμενης παραγράφου συνεπάγεται την εφαρμογή των διατάξεων για τις αυθαίρετες κατασκευές. Δεν αρκεί απλώς τα σχέδια να εφαρμοστούν ακριβως στην κατασκευή, αλλά το κτίριο να έχει και την χρήση που προβλέπεται στην άδεια. 1
dimchatz Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2011 Ευχαριστώ πολύ.
ss_sk Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2011 ...μπορεί κάποιος να κατηγορήσει έναν Πολ. Μηχανικό ή ένα Γιατρό που έχει την έδρα του σε ένα γραφείο οτι κατοικεί μέσα σε αυτό; ... Σε πρόσφατη περίπτωση συναδέλφου για την απόκτηση άδειας λειτουργίας (οδοντιατρείο) κατασκευάστηκε ένα "έξυπνο" πολυέπιπλο που "πέρασε" ως...αρχειοθήκη αλλά στην ουσία μετά λειτούργησε ως κρεβάτι/ντουλάπα για να μπορεί ο οδοντίατρος να κοιμάται που και που στο χώρο του. Οπότε, ναι, όταν δεν επιτρέπεται ρητά μια χαρά μπορούν να σε κατηγορήσουν. Η καταστρατήγηση ευνοϊκών πολεοδομικών ρυθμίσεων είναι ηλιθιότητα! Το κράτος για τις επόμενες δεκαετίες θα έχει ανάγκη ρευστού οπότε έλεγχοι και συναφή θα εντατικοποιηθούν...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα