miltos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2011 Ας πούμε ότι μέσα σε άνα διαμέρισμα έχω μία αποθηκη που δεν τη θερμαίνω. Σύμφωνα με τις ΤΟΤΕΕ, πρέπει να την εντάξω στη θερμική ζώνη του διαμερίσματος. Θα θεωρήσω δηλαδή ότι θερμαίνεται. Οι τοίχοι που ορίζουν την αποθήκη, θα μπουν στο πρόγραμμα όπως θα κατασκευαστούν στην πραγματικότητα, ή όπως θα κατασκευάζοταν αν η αποθήκη ηταν θερμαινόμενη? Δηλαδή αν η αποθήκη έχει εξωτερικό τοίχο, αυτός θα θεωρηθεί μονωμένος? Αφού η αποθήκη είναι μθχ, μπορούμε να μην τον μονώσουμε.
mixmentzos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2011 Σε κάθε θερμική ζώνη όμως πρέπει να ορίσουμε σύστημα θέρμανσης. Πως στέκει να ορίσουμε σύστημα θέρμανσης για μη θερμαινόμενο χώρο? Δεν είναι απαραίτητο. Π.χ. Σύμφωνα με εγκύκλιο που υπάρχει εξαιρούνται ΠΕΑ κτίρια με χρήσεις: βιομηχανίας, βιοτεχνίας, εργαστηρίου, αποθήκης, στάθμευσης αυτοκινήτων, πρατήρια υγρών καυσίμων. Συνεπώς μπορείς την αποθήκη (μεγαλύτερη του 10%) να την βάλεις σε άλλη θερμική ζώνη και να μην κάνεις μελέτη Έτσι πιστεύω.
g-volos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2011 miltos πρέπει να την μονώσεις μία μικρή αποθήκη που είναι σε διαμέρισμα.
miltos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18 , 2011 mixmentzos, αν η αποθήκη ενταχθεί σε κάποια θερμική ζώνη, δεν απαιτείται μελέτη? Εδώ ερχόμαστε στο ερώτημα που κάνω στο #11. g-volos, γιατί να τη μονώσω? Αφού είναι μθχ. Δεν αντιδρώ στη μόνωση των 5m2 κελύφους της αποθήκης (έτσι και αλλιώς θα μονωθεί και αυτό), απλά θέλω να καταλάβω το σκεπτικό της ΤΟΤΕΕ.
anastaciak810 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2011 Έχω μία μελέτη ΚΕΝΑΚ ισόγειας κατοικίας, που από κάτω είναι μπαζωμένο (με στάθμη πάνω από στάθμη εδάφους..). Σαν δάπεδο της κατοικίας βάζω επαφή με μη θερμαινόμενο χώρο (αφού έχω ορίσει ΜΘΧ το μπάζωμα κλπ κλπ...), και θα ήθελα να μου πείτε τι θερμογέφυρες προτείνετε να βάλω. (Ενημερωτικά. δουλεύω το πρόγραμμα της Civiltech)
hkamp Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2011 Οτι θερμογέφυρες θα είχε σαν μθχ δηλ. δάπεδο σε προεξοχή/πυλωτή. Πρόσεξε με το πρόγραμμα. Να τσεκάρεις αν μεταφέρθηκαν σωστά οι θερμογέφυρες από το πρόγραμμά σου στο πρόγραμμα ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ.
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2011 Γιατί το βάζεις με επαφή με ΜΘΧ και όχι με έδαφος;
hkamp Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2011 Η θεώρηση του υπερυψωμένου χώρου πάνω από το έδαφος ως μθχ, ισχύει για όλες τις παραμέτρους του, όπως και τις θερμογέφυρες. Με λίγα λόγια δεν υπάρχει πλέον έδαφος από κάτω αλλά κενός μθχ. Είναι το μοντέλο που προσομοιώνει καλύτερα αυτήν την κατάσταση. Σημειωτέον ότι οι θερμογέφυρες προς έδαφος δεν μετράνε (=0).
sdim Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 , 2011 Γιατί το βάζεις με επαφή με ΜΘΧ και όχι με έδαφος; Επειδή έτσι προβλέπει η ΤΟΤΕΕ του ΚΕΝΑΚ. Αν το δάπεδο είναι πάνω από την στάθμη 0, είτε είναι επιχωματωμένος είτε όχι ο χώρος από κάτω θεωρείται ως ΜΘΧ, εκτός βέβαια αν δεν είναι κλειστός χώρος.
anastaciak810 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2011 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2011 Να ρωτήσω και κάτι ακόμη... Στις ΤΟΤΕΕ λέει πως αλλάζουμε και την τιμή του ονομαστικού συντελ. θερμοπερατότητας σε U=4.50 w/m2k... εννοεί τη θερμοπερατότητα προς έδαφος, προς εξωτερικό αέρα, ή προς Μ.Θ.Χ. ; (έχω μπερδευτεί λίγο...)
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα