alexma Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2011 πως υπολογιζω χοντρικα ποσα κυβικα μπετο θα χρειαστω σε κατοικια 40τμ οταν βρισκεται σε βουνο? εχει κλιση αλλα οχι αξιολογη. ο πελατης μου ενδιαφερεται να μαθει χοντρικα το κοστος. 1
ted78 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2011 Με προμέτρηση από τους ξυλότυπους.
ΔΡΟΣΟΣ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2011 Δεν υπολογίζεις χωρίς μελέτη. Τι είναι η στατική μελέτη? Πόσο κοστίζει ένα κιλό ντομάτες. Το θέμα πλέον με όλους αυτούς που θέλουν να ξέρουν το κόστος κατασκευής μίας κατοικίας σε πέντα λεπτά πρόκειται για ανθρώπους που νομίζουν ότι τα σπίτια πωλούνται στο σούπερ μάρκετ. Τέλοσπάντων λόγω της ειδικότητας σου θα σου πω ότι να περιμένεις γύρω στα 25-30 κυβικά.
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2011 Έχεις κάνει προσέγγιση στον ακέραιο; Γιατί εγώ το βγάζω 56,245μ3 επομένως πάει --> 56,25μ3!!! Τι συμβαίνει;;; Έξω πλάκα. Ότι είπε ο ted78 στο #2. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο...
ΔΡΟΣΟΣ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2011 Μα δεν νομίζω ότι υπάρχει μελέτη. Προφανώς αν έχω καταλάβει σωστά ο συνάδελφος ρωτήθηκε από τον πελάτη του για μία προεκτίμηση κυβικών.
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2011 Επομένως δεν μπορούν να υπολογιστούν και τα κυβικά...
ted78 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2011 Όντως, τα κυβικά του σκυροδέματος δε μπορούν να υπολογιστούν χωρίς την ύπαρξη μελέτης, όπως σωστά επισημαίνει ο Γιάννης. Ωστόσο, αυτό που ενδιαφέρει τον πελάτη είναι το κόστος κατασκευής του φέροντα οργανισμού. Αυτό μπορείς να το προσεγγίσεις με άλλο τρόπο, αλλά εντελώς χονδροειδώς. Μπορεί κάποιος, να υποθέσει ότι η συμμετοχή του φέροντως οργανισμού στο συνολικό κόστος κατασκευής, αντιστοιχεί περίπου στο 30% αυτού. Για παράδειγμα αν έχεις κόστος κατασκευής 1000,00 €/τμ τότε: 1000,00 €/τμ * 40,00 τμ * 30% = 12.000,00 €. Υ.Γ.: Τα νούμερα και τα ποσοστά είναι ενδεικτικά προς χάριν του παραδείγματος.
ΔΡΟΣΟΣ Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2011 Εντάξει όντως δεν μπορούν να υπολογιστούν με ακρίβεια τα κυβικά αλλά αν ασχολείσαι κατά κόρον με στατικές μελέτες ξέρεις με μία απόκλιση 10% τι περιμένεις να προκύψει.
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2011 Αν μου δώσεις έστω αρχιτεκτονικά σχέδια, τα βάζω κάτω, βάζω κολόνες κλπ και κάνω μια προμέτρηση στο πόδι σε ~1 ωρίτσα (μάντρες, ράμπες, τοιχεία, υπόγεια κλπ κλπ παίζουν το ρόλο τους στα κυβικά...) Έτσι όχι...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα