Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έρευνα μηχανικού


Recommended Posts

Καλησπέρα.Επειδή μόλις έχω εγγραφεί στο forum δεν ξέρω ακόμη να το χρησιμοποιώ καλά και ζητώ την κατανόησή σας.Θέλω να κάνω έρευνα για ένα γεωτεμάχιο στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Χορτιάτη Θεσσαλονίκης ώστε να συντάξω τη δήλωση Ν.651 στο τοπογραφικό που έχω κάνει. Επειδή δεν έχω μεγάλη εμπειρία και επειδή στη συγκεκεριμένη περιοχή η πράξη εφαρμογής δεν έχει ακόμη κυρωθεί, τι πρέπει να ερευνήσω και να ρωτήσω στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, καλώς ήρθες.

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να αποσαφηνίσεις αν είσαι εντός ή εκτός σχεδίου. Ναι μεν γράφεις ότι δεν έχει κυρωθεί πράξη εφαρμογής, αλλά δεν μας λες αν έχει γίνει πολεοδομική μελέτη.

Εάν δεν έχει γίνει, τότε είσαι εκτός σχεδίου, και η αρτιότητα και οικοδομησιμότητα κρίνεται με βάση τα δ/γματα της εκτός σχεδίου δόμησης (270Δ/1985 και ότι άλλο τοπικό ισχύει εκεί Ζ.Ο.Ε., Γ.Π.Σ. κλπ.)

Εάν έχει γίνει πολεοδομική μελέτη, τότε είσαι εντός σχεδίου και πρέπει από την πολεοδομία να πάρεις το διάγραμμα της πολεοδομικής μελέτης ώστε να υπολογίσεις ρυμοτομούμενα και εναπομένοντα τμήματα κλπ.

Σε κάθε περίπτωση, να τσεκάρεις και τους τίτλους της ιδιοκτησίας.

Κάνε μια αναζήτηση στο forum και θα βρεις πλούσιο υλικό όσον αφορά τοπ/κα διαγράμματα πριν την κύρωση της πράξης. Καλή συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχην ευχαριστω πολυ.Στη συγκεκριμένη περιοχή είναι λίγο περίεργη κατάσταση και έχω μπερδευτεί. Ενώ δεν έχει γίνει πολεοδομική μελέτη στην περιοχή, το γεωτεμάχιο ανήκει στο παλιό οικισμό και θεωρείται εντός σχεδίου.

Link to comment
Share on other sites

Όπως εξήγησε ο DIMITRIS80, πρέπει, κατ' αρχάς, να ξεκαθαρίσεις το πολεοδομικό καθεστώς που ισχύει στην περιοχή του γεωτεμαχίου. Εάν οι πληροφορίες σου μιλούν για οικισμό, πρέπει να βρεις την απόφαση οριοθέτησης για να καταλάβεις σε ποια κατηγορία οικισμών (προ 1923, <2000 κλπ) υπάγεται η περιοχή.

 

Στη συνέχεια, θα ανατρέξεις στις διατάξεις της ΚΒΠΝ και ειδικότερα στο κεφάλαιο Β εάν ο οικισμός είναι <2000 ή στο κεφάλαιο Γ εάν είναι προ 1923, θα ενημερωθείς για τα ελάχιστα όρια αρτιότητας και τις προϋποθέσεις οικοδομησιμότητας κάθε κατηγορίας, θα διαπιστώσεις εάν το γεωτεμάχιο που εξετάζεις είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και, τελικά, θα μπορέσεις να συντάξεις τη δήλωση 651/77.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά οσο αφορά στο αρχικό μου ερώτημα απευθύνθηκα στη τεχνική υπηρεσία και τα στοιχεία που μου έδωσαν είναι τα εξής : Οτι το οικόπεδο είναι εντός ορίων οικισμού Χορτιάτη και ότι στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη πράξη εφαρμογής η οποία δεν έχει ακόμη κυρωθεί. Μου είπαν να γράψω στη δηλωση Ν. 651 τα παραπάνω και ότι μετά τη κύρωση της πράξης το οικόπεδο θα υπαχθεί στις διατάξεις του Ν1337/1983. Είναι σωστό αυτό;

Link to comment
Share on other sites

Ήδη ο DIMITRIS80 σου έδωσε οδηγίες για την αντιμετώπιση του θέματος.

Σου χρειάζεται:

1. το πδ για να διαβάσεις τα όρια αρτιότητας και να τα συγκρίνεις με τα αντίστοιχα του οικοπέδου (πλέον) που θα αποτυπώσεις.

2. οι συντεταγμένες των κορυφών του ΟΤ και (πιθανά) του συγκεκριμένου οικοπέδου από το μελετητή της ΠΕ.

3. οι εισφορές σε γη και σε χρήμα από το μελετητή της ΠΕ, εάν έχουν υπολογιστεί.

 

Στη δήλωση θα γράψεις τα στοιχεία του ΦΕΚ έγκρισης της ΠΜ και θα δηλώσεις 1) εάν το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, και 2) ότι οφείλει εισφορές σε γη και σε χρήμα που θα αναφέρονται στην ΠΕ που θα κυρωθεί.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.