gyiannis82 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2011 Καλησπερα σε ολους.Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση που εχει σχεση με τις γειωσεις και γενικα με τα μετρα ασφαλειας που πρεπει να παιρνουμε. Εγκατεστησα στο σπιτι μου εναν απορροφητηρα κουζινας ο οποιος ομως δεν εχει καλωδιο γειωσης.Ετσι λοιπον συνεδεσα φαση και ουδετερο χωρις γειωση προστασιας. Το ερωτημα μου ειναι αν σε περιπτωση διαρροης ρευματος στο μεταλλικο περιβλημα του απορροφητηρα θα εχω επαρκη προστασια απο τον ΔΔΕ(ρελαι) ή αν θα εχω ηλεκτροπληξια σε περιπτωση επαφης.
aginor Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2011 πολυ περιεργο. μηπως ειχε καποιο καλωδιο που κατελιγε πανω στο σωμα με βιδα και παξιμαδι? ή μηπως ειχε καμια βιδα σκετη μεσα στην μεση, με το συμβολακι της γειωσης??? δεν ειναι απαραιτητο να σου βγαζει καλωδιο για την γειωση στην κλεμα συνδεσης. το ΔΔΕ σε καλυπτει. αν περασουν καποια mA απο αλλου και εχεις διαφορα σε φαση ουδετερο σε καλυπτει. μονο αν πιασεις φαση και ουδετερο μαζι δεν πεφτει.
engineer_thess Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2011 Αν έχεις κακή μόνωση σε κάποια σημείο του αποροφητήρα λόγω της μη ύπαρξης γείωσης δεν υπάρχει διαρροή προς τη γη και δεν πέφτει ο ΔΔΕ αλλά εμφανίζεται τάση στο μεταλλικό περίβλημα της συσκευής (αποροφητήρας). Αν είχες γείωση θα έπεφτε ο ΔΔΕ (εφόσον η διαρροή ήταν μεγαλύτερη από Ι ΔΝ) Τώρα που δεν έχεις γείωση αν εμφανίστεί αυτή η τάση επαφής στο μεταλλικό περίβλημα της συσκευής και πιάσεις την ηλεκτρική συσκευή τότε η διαρροή μέσω του σώματος σου θα οδεύσει προς τη γη (θα έχεις γίνει εσύ η γείωση) και θα πέσει ο ΔΔΕ. Θεωρητικά θα προλάβει να πέσει ο ΔΔΕ πριν πάθεις εσύ ηλεκτροπληξία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γειωθεί η συσκευή (αποροφητήρας). 1
AMHxaNos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2011 Νομίζω οτι ο διακόπτης ηλεκτροπληξίας καταλαβαίνει μόνον την διαφορά ρευμάτων μεταξύ φάσης-ουδετέρου. Θα λειτουργήσει εάν για οποιοδήποτε λόγο τα 2 ρεύματα ΔΕΝ είναι ισα. Μήπως έχει τό σύμβολο του double insulation ο αποροφητήρας? (Δύο τετράγωνα το ένα μέσα στο άλλο) .
aginor Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2011 τι ειναι double insulation?? τι προβλεπετε σε αυτην την περιπτωση?
stayros Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2011 Γιατί δε τον γειώνεις μόνος σου, να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο;
engineer_thess Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2011 τι ειναι double insulation? Σημαίνει διπλή μόνωση. Στον ΚΕΗΕ έλεγε ότι δεν απαιτείται γείωση στις συσκευές: i) που λειτουργούν σε τάσεις μέχρι 50 V ή ii) που δεν έχουν μεταλλικά μέρη στο περίβλημα (π.χ. τηλεοράσεις) ή iii) που έχουν διπλή μόνωση
aginor Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2011 η μεταφραση ειναι ευκολη. πως γινεται η διπλη μονωση?? τι συμαινει κατασκευαστικα διπλη μονωση.
miltos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2011 Διπλή μόνωση μπορεί να σημαίνει ότι δεν υπάρχει μονοπολικός αγωγός, μόνο με μόνωση, χωρίς μανδύα, χύμα μέσα στον απορροφητήρα. Οι αγωγοί για τον ανεμιστήρα και το φως, μπορεί πχ να βρίσκονται μέσα σε χιτώνιο.
Μαρκετάκης Ιωάννης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13 , 2011 Συμφωνώ με τον προλαλλήσαντα Σταύρο. Πάρε από μία βίδα από το μεταλλικό κουτί ένα καλώδιο και συνέδεσέ το με την γείωση προστασίας του δικτύου σου. Τι κακό μπορεί να γίνει? Απορροφητήρας με διπλή μόνωση ή "γαλβανική απομόνωση" για να μην χρειάζεται γέιωση μου φαίνεται πάντως πολύ High Tech.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα