Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εναλλακτικός τρόπος για εγγραφή στο ΤΕΕ?


ZERM

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους σας. Χαιρετώ όλη τη κοινότητα.

Θα ήθελα λίγο τα φώτα σας για τη περίπτωση μου.

Ξεκινώντας το 1996, τελείωσα σε πανεπιστήμιο της Σκωτίας BEng (hons) Electronic & Electrical Engineering , 5 έτη (4 έτη φοίτηση και 1 έτος εργασία στην HP στο South Queensferry στο Εδιμβούργο, σαν πρακτική). Το πανεπιστήμιο αναγνωρισμένο όλα οκ. Τελειώνοντας έκανα MSC Electrical Power Engineering στο Strathclyde στη Γλασκόβη.

Με ενδιαφέρει το ΤΕΕ και μονό αυτό.

Έχει κάποιος κάποια προταση ? Είναι μονόδρομος οι εξετάσεις αυτές απο το ΔΟΑΤΑΠ?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Ψάξε στην κατεύθυνση της αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων κολεγίων εφόσον θέλεις να αποφύγεις την διαδικασία των εξετάσεων. Υλικό θα βρεις στο θέμα με τα κολέγια...

Link to comment
Share on other sites

Το ΤΕΕ από ότι ξέρω δεν έχει εγγράψει κανέναν απόφοιτο κολεγίου. Ο φίλος έχει κάνει εξολοκλήρου σπουδές έξω και να γραφτείς στο ΤΕΕ θα πρέπει να περάσεις απο ΔΟΑΤΑΠ. Με ισοτιμία των σπουδών μπορείς να γραφτείς στο ΤΕΕ αλλά με περιορισμένα δικαιώματα. Για πλήρη χρειάζεσαι και αντιστοιχία, το οποίο ματαφράζεται ενδεχομένος σε εξτρα μαθήματα από το ΔΟΑΤΑΠ. Α, με την συνεκτίμηση "χάνεις" το μάστερ δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει αυτό..

Σε κάθε περίπτωση ΤΕΕ=ΤΣΜΕΔΕ ε? Το λέω αυτό γιατί ανέφερες ΤΕΕ και μόνο.

Link to comment
Share on other sites

Και όμως με τη διαδικασία που λέει ο CNA θα τελειώσει πιο γρήγορα πιστεύω.

Εν πάση περιπτώση θα πρότεινα έλεγα να κινηθείς παράλληλα. Και σε ΔΟΑΤΑΠ αλλά και σε αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων.

Link to comment
Share on other sites

Εναλλακτικά μπορείς να ακολουθήσεις την διαδικασία έναρξης επαγγέλματος στην Αγγλία. Νομίζω χρειάζεται πρώτα κάποια χρόνια προϋπηρεσία, οπότε ίσως είναι πιο σύντομη η διαδικασία μέσω ΔΟΑΤΑΠ.

 

Παρεμπιπτόντως, με νόμο του 2010 οι Π/Μ από το εξωτερικό δεν έχετε δικαίωμα υπογραφής αρχιτεκτονικών στην Ελλάδα και ομοίως οι Π/Μ που αποφοίτησαν στην Ελλάδα δεν έχουν δικαίωμα υπογραφής αρχιτεκτονικών στο εξωτερικό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.