Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

γειά χαρά σε όλους.Είμαι νέο μέλος και θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί ο ηλεκτρολόγος μηχανικός τ.ε. να κάνει ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες σε οικοδομικές άδειες.Τις δέχεται η πολεοδομία?Πρέπει να γραφτώ στο τ.ε.ε.?

Δημοσιεύτηκε

Τις δέχονται κανονικά με τους περιορισμούς της άδειας του 1970 που μας έχουν φορτώσει.

Πρέπει να γραφτείς στην ΕΕΤΕΜ και να γίνεις ελ. επαγγελματίας. Αν θες να μπεις στο σύστημα αμοιβών τότε πρέπει να γραφτείς στις τεχνικές επωνυμίες του ΤΕΕ και να ανοίξεις λογαριασμό μηχανικού.

Δημοσιεύτηκε

Είμαι ελέυθερος επαγγελματίας εδώ και 15 χρόνια.Στο τ.ε.ε. δεν πρέπει να γραφτώ ετσι κι αλλιώς εφόσον θα έχω να κάνω με πολεοδομία?Τι περιορισμούς έχουμε?Μπορούμε να καταθέσουμε όλες τις μελέτες (θέρμανση,πυρασφάλεια,ύδρευση,καύσιμα κ.λ.π.).ευχαριστώ.

Δημοσιεύτηκε

Ότι αναφέρει η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του υπομηχανικού. Για καύσιμα θα σε γελάσω. Πυρασφάλεια σιγουρα ναι.

Δημοσιεύτηκε

Μελετη καυσιμο αεριο, ηλεκτολογικα, δεχονται..... πυροπροστασια,θερμανση, υδρευση αποχετευση, δεν δεχονται (αυτο συμβαινει σε μενα).Αλλα αποτι καταλαβα λειτουργουν κατα περιπτωση.

Δημοσιεύτηκε

Για την πυροπροαστασία έχω την εντύπωση και δε νομίζω να κάνω λάθος ότι μπορούν να υπογράψουν την ενεργητική πυροπροστασία, δεν μπορούν όμως να υπογράψουν την παθητική πυροπροστασία.

Δημοσιεύτηκε

Σωστός ο BAS. Άλλο τώρα αν την εκπονει μηχανολόγος τις περισσότερες φορές.

Δημοσιεύτηκε

Τελικά πρέπει να επικρατεί μεγάλο μπάχαλο με αυτό το θέμα. Η ε.ε.τε.μ. μου είπε ότι μπορώ να υπογράψω όλες τις μελέτες στην πολεοδομία.Συνάδελφοι μου λένε ότι άλλες μελέτες μπορώ και άλλες όχι.Εγώ τι να κάνω, να χρεωθώ ένα λογισμικό μελετών,να κάνω μια μελέτη που η πολεοδομία θα την γυρίσει πίσω και θα εκτεθώ και στον πελάτη?Κάποιος συνάδελφος ηλεκτρολόγος μηχανικός τ.ε. που ασχολείται με μελέτες ας βοηθήσει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.