Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάτμηση κληροτεμαχίου


Recommended Posts

καλημέρα συνάδελφοι, ξέρω ότι το θέμα έχει συζυτηθεί πολλές φορές αλλά δεν βρήκα κάτι για την περιπτωσή μου.

ιδιοκτήτης (1) απέκτησε κληροτεμάχιο 15στρ. με παραχωρητήριο από το υπουργείο γεωργίας το 1924 στην συνέχεια το πούλησε στον ιδιοκτήτη (2) το 1951, ο ιδιοκτήτης (2)θέλει λοιπόν σήμερα να πουλήσει 6στρ. το ερωτημά μου είναι εάν μπορεί να γίνει η κατάτμηση.το κληροτεμάχιο είναι εκτός οικισμού εκτός ζοε και βλέπει μπρος και πίσω σε δρόμους αν και δεν με ενδιαφέρει η οικοδομησιμοτητα.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το αρ1 του ΑΝ. 431/68 απαγορεύεται η κατάτμηση κληροτεμαχίων. Επίσης από 15.11.71 απαγορεύεται η κάθετη συνιδιοκτησία σε τεμάχια εκτός σχεδίου (σελ 81 βιβλιο Γ.Ο.Κ εκδοση Δομική Ενημέρωση). Αρα η μεταβίβαση θα γίνει εξ αδιαιρέτου για να είναι έγκυρη.

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε IPETROP

χθές σε σχετικό θέμα έγραψα αναλυτικά σε ποιές εξαιρέσεις επιτρέπεται η κατάτμηση κληροτεμαχίων

ψάξε λίγο!!!!!

Link to comment
Share on other sites

θεοχάρη ευχαριστώ για την απάντηση εχω δει τι έγραψες για το θέμα και παραθέτω μερικές παραμέτρους που αφορούν την περιπτωσή μου.

το κληροτεμάχιο είναι εκτός σχεδίου,εκτός οικισμού, εκτός Ζοε πουλήθηκε από τον κληρούχο το 1951 στον σημερινο ιδιοκτήτη ο οποίος θέλει να κάνει κατάτμηση και να πουλήσει 6 στρ. σε εταιρεία για να εγκαταστήσει φωτοβολτα'ί'κά.

το ερωτημά μου είναι εάν από την στιγμή που ο κληρούχος το πούλησε συνεχίζει να λέγεται κληροτεμάχιο και τέλος γίνεται κατάτμηση σε αυτό ή θα μπλέξω. ευχαριστω εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Αφελής ερώτηση: Δεν μπορεί να μισθώσει απλώς τμήμα για την διάρκεια που θέλει η εταιρία να εχει εκμετάλλευση των Φ/Β? συγγνώμη για το off topic, αλλά το λέω μήπως λυθεί το θέμα σου δια άλλης οδού.

Link to comment
Share on other sites

υπάρχουν τρόποι και ένας είναι αυτός που λέει ο συνάδελφος DIMITRIS80

πάντως σε περιοχές εκτός σχεδίου μες θεσπισμένους όρους δόμησης και ξεκάθαρες διατάξεις ΓΟΚ εξακολουθώ να επιμένω ότι η απαγόρευση σύστασης καθέτου είναι απαράδεκτη

ο συγγραφέας Κώστας Βασιλείου στο βιβλίο "ακίνητα εκτός σχεδίου" επιμένει ότι επιτρέπεται

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.