dimitzio2 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2011 Καλησπέρα! Ως νέος μηχανικός, χθες για πρώτη φορά πιάστηκα εντελώς αδιάβαστος και ζητώ τη γνώμη σας. Στο ψητό... Η υπόθεση αφορά δυο γνωστούς μου. Ο Α έχει ένα αγροτεμάχιο από τον πατέρα του, δεν έχει όμως συμβόλαια (ούτε ο πατέρας του) και το αγροτεμάχιο δεν υπάρχει στη διανομή (από την κουβέντα ο παππούς του Α είχε καποτε ζώα εκεί και αργότερα αρχισε να το καλλιεργεί με αποτέλεσμα να περάσει σήμερα στα χέρια του Α). Ο Β έχει κτηνοτροφική μονάδα εκεί κοντά και θέλει να το αγοράσει. Πρακτικά για τον Α αποτελεί αγροτεμάχιο, θεωρητικά είναι χέρσο. Οι απορίες μου: Ο Α εφόσον καλλιεργεί για πάνω από 20 χρόνια το αγροτεμάχιο μπορεί με χρησικτησία ή αποχαρακτηρισμό δασικής έκτασης να αποκτήσει τίτλο;και πως; Έπειτα μπορεί να το πουλήσει;
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2011 Ξεκινας απο το δασαρχειο.Αν αποχαρακτηριστει ή οσο αποχαρακτηριστει το πουλαει στον Β με χρησικτισία, με την προυποθεση οτι δεν εχει προβλημα με κανενα γειτονα για τα συνορα.
DIMITRIS80 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2011 Πρώτα πρεπει να το κατοχυρώσει ο Α με χρησικτησία (δικαστική απόφαση) ώστε να έχει έναν τίτλο στα χέρια του, και έπειτα να το πουλήσει στον Β. Αν δεν το κάνει ο Α, γιατί να μην πάει ο Β απευθείας να κάνει χρησικτησία στο γήπεδο καθώς γνωρίζει την κατάσταση, και να μην του στοιχίσει και τίποτα? Ανεξαρτήτως αυτών όμως, από την στιγμή που έβαλες στην κουβέντα το θέμα δασικής έκτασης, απευθύνσου και στο δασαρχείο για να δεις τι ισχύει στο γήπεδο που σε ενδιαφέρει.
markon Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2011 περιγράφεις το τρόπο με τον οποίο μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων απέκτησαν ιδιοκτησία. κατ' αρχή αναφέρεις κάποια διανομή. διευκρίνησε στο forum αν είναι διανομή του Υπουργείου Γεωργίας ή αν εννοείς κάτι άλλο. συμφωνώ με τον Dimitris 80για τη χρησικτησία και τα υπόλοιπα. από κει και πέρα μπαίνουν διάφορα ερωτήματα αναφορικά με την αρτιότητα, οικοδομησιμότητα και τη χρήση που θέλει να ασκήσει ο Β, τα οποία πρέπει να διερευνήσεις.
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2011 Να το κανει αμεσως ο Β στο ονομα του εχει ενα ρισκο.Καποιο οικογενειακο μελος του Α στο μελλον μπορει να παρει αναποδες και να το θελει, οποτε αν παρουσιασει στοιχεια για κατοχη απο την οικογενεια του τοτε "παει" η χρησικτησια του Β.Δεν ειναι σιγουρος τιτλος αυτος, ενω η αγορα ειναι!
dimitzio2 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2011 Πρόκειται για διανομή του Υ.Γ. Αν αποκτηθεί τελικά τίτλος με χρησικτησία, απαιτήται κάποιο χρονικό διάστημα που πρέπει να το κρατήσει στην κατοχή του πριν το πουλήσει;
qmd Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16 , 2011 Βασικά ερωτήματα προς εξέταση αν πρόκειται για κληροτεμάχιο του ΥΓ: χρησικτησία εις βάρος κληροτεμαχίου; σε ποιόν κληρούχο ανήκε εξ αρχής; περιλαμβάνεται στη διανομή; έχει ΑΚ, διαστάσεις, εμβαδό; μήπως ανήκει σε ΝΠΔΔ ή οργανισμό;
MAKAP Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2011 Σε κάθε περίπτωση, χρησικτησία σε γη, που είτε ανήκει είτε έχει περιέλθει με απαλλοτρίωση στο δημόσιο, δεν νοείται.
dimitzio2 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2011 Ψάχνοντας τον ορισμό της χρησικτησίας, θα πρέπει να συμφωνήσω με το συνάδελφο ΜΑΚΑΡ. Συνεπώς δεν μπορεί να αποκτήσει το αγροτεμάχιο με χρησικτησία, εφόσον στη διανομή η θέση του θεωρείται χέρσο τμήμα και ανήκει στο δημόσιο ή μήπως μπορεί;;
qmd Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17 , 2011 Χρησικτησία εις βάρος δημοσίου ακινήτου δεν υπάρχει.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα