Brasco Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2013 Όχι ακόμα αλλά κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα. (που πλησιάζει) Το θέμα μου είναι να λύσω τις απορίες μου σχετικά ώστε να ξέρω τι κάνω και γιατί το κάνω. Αυτό που παρατηρώ είναι η σχεδόν καθολική χρήση της EPS. XPS βλέπω πως χρησιμοποιείται κυρίως στη ζώνη ανιούσας υγρασίας και αναπήδησης της βροχής. Επιπλέον βλέπω όλο και πιο συχνά να χρησιμοποιείται αφρός ως υλικό επικόλλησης των θερμομονωτικών πλακών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post σιδερας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2013 Popular Post Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2013 (edited) Αφού λοιπόν πλησιάζει επιγραμματικά αναφέρω ότι μειώνεις κατά πολύ τον κίνδυνο ρηγμάτωσης και αποκόλλησης χρησιμοποιώντας υλικά που προέρχονται από το ίδιο σύστημα,τον ίδιο παραγωγό την ίδια βιομηχανία. Αν αυτή είναι πιστοποιημένη κατά τα ευρωπαικά πρότυπα σε όσες δουλειές έχω παρακολουθήσει εως τώρα, ο μοναδικός κίνδυνος ρηγμάτωσης προέρχονταν από κακοτεχνία και εδώ ακριβώς μπαίνεις εσύ στο παιχνίδι ώστε να την αποτρέψεις. Ο λόγος που είδες την εξηλασμένη για τα πρώτα 50-70 εκ είναι και η υγρασία που ανέφερες(αν και έχω παρατηρήσει ότι γνωρίζεις πως να την αντιμετωπίσεις και με άλλους τρόπους) αλλά και η αυξημένη της σκληρότητα,φαντάσου που είναι πιθανότερο να τραυματιστεί η τοιχοποιια σου-κρούση. Προτείνω 7-8 βύσματα στο τετραγωνικό με ειδικό μεταλλικό πυρήνα στο εσωτερικό σε διάταξη Μ,χρησιμοποιώντας την κατάλληλη και εδώ δώσε τεράστια προσοχή,κονία για επικόλληση θερμομονωτικών πλακών και επίστρωση υαλοπλέγματος.Μην αφήνεις παραπάνω από 10 ημέρες εκτεθειμένη την XPS (αν τελικά επιλεγεί αυτή) και υποχρεωτικά αν δεν δεχτεί επίστρωση ανάμεσα σε αυτές τις ημέρες πρέπει να καθαριστεί σχολαστικά. Οι συγκεκριμένες θερμομονωτικές πλάκες περιβάλλονται στην συσκευασία τους από ειδικό περίβλημα με προστασία UV,δεν συνίσταται να μένουν εκτεθειμένες στην ηλιακή ακτινοβολία,αν με το νύχι σου προσπαθήσεις να αφαιρέσεις ολόκληρο κομμάτι και αυτό δεν γίνει, υπάρχει πρόβλημα που θα σου βγεί και στην τελική επιφάνεια με τον καιρό,επίσης έντονη μεταβολή του χρωματισμού της υποδηλώνει μελλοντικά προβλήματα,πρέπει να "ξυστεί" μέχρι την υγιή επιφάνεια. Δοκίμασε να κάνεις αυτό που ανέφερα με το νύχι σε καινούργιο υλικό ώστε να καταλάβεις την διαφορά εκεί που θα υπάρξει πρόβλημα. Ως κόλλα να γίνεται εφαρμογή περιμετρικά και όχι σημειακά και λέγοντας περιμετρικά εννοώ 1 εκ. προς τα μέσα στο φύλο για να αποφεχθεί το ξεχείλισμα του υλικού πλευρικά και επίσης στο κέντρο του φύλου να γίνει σημειακή εφαρμογή της κόλλας τουλάχιστων 3 φορές κατ εμέ για το μικρό 1,25 εκ,φύλο της XPS. Θα χρειαστείς μία επικάλυψη άνω του 40% για να αποφύγεις προβλήματα. Επιστρέφεις μία μέρα αργότερα για τις κλιματικές συνθήκες της Ελλάδας και εφαρμόζεις τα βύσματα και εδώ είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία αφού ορισμένα από αυτά που κυκλοφορούν στην αγορά δεν "ανοίγουν" σε κάποιο επιθυμητό μήκος αλλά μόνο σημειακά με αποτέλεσμα να επιτρέπουν τις μικρομετακινήσεις των πλακών η' να μην πιέζουν αρκετά, με ότι αυτό συνεπάγεται. Αυτά που επιλέγω εγώ χωρίς να σπάω το σύστημα έχουν ένα κόστος περίπου 0,40 Ε/τμχ σημαντική διαφορά αν φανταστεί κανείς ότι έχω πετύχει και 0,08 κόστος ανά τεμάχιο με αποτέλεσμα για γέλια και για κλάματα ταυτόχρονα. Στην ουσία με μια τέτοια επιλογή δεν κερδίζεις χρήματα,απλά πετάς ορισμένα,έτσι για αρχή...Να γίνεται πάντα επικάλυψη των βυσμάτων μία μέρα πριν αρχίσεις την επικάλυψη ολόκληρης της επιφάνειας,οι λόγοι πολλοί. Αν πριν από όλα αυτά θες να μελετήσεις την επιπεδότητα της τοιχοποιιας ρίξε μια ματιά στο DIN 18202 και με την ευκαιρία κοίτα και το ΕTAG004,είναι σημαντικό για αυτόν που πάντα στο τέλος της δουλειάς βάζει το μάτι του στην γωνία προσπαθώντας να ανακαλύψει τον "αεροδιάδρομο". Τώρα όσον αφορά το υαλόπλεγμα το τοποθετείς από πάνω προς τα κάτω καλά τεντωμένο με επικάλυψη τουλάχιστον 10 εκ εκεί που ενώνει το ένα με το άλλο και αφού πρώτα έχεις "περάσει" την επιφάνεια με την ειδική κονία με μια οδοντωτή σπάτουλα 10 μμ και ένα ελάχιστο πάχος 2 μμ,ανά στρώση και για 2 χέρια. Παλαιότερα πίστευα ότι αυξάνοντας τα γραμμάρια πάνω από τα 160 βοηθάω αλλά στην ουσία με ένα άριστης ποιότητας στα 140 οι τάσεις μπορούν να κατανεμηθούν πάρα πολύ καλύτερα,αυτός είναι λόγος ύπαρξης του. Δεν πρέπει να φαίνεται καθόλου το υαλόπλεγμα στο μέσο των 2 στρώσεων πριν την τοποθέτηση του ασταριού από οργανικές ρητίνες, που με την σειρά του θα βοηθήσει στην υδατοαπωθητικότητα,στην ομοιομορφία του χρωματισμού και στην πρόσφυση. Θα χρειαστεί να περιμένεις μία εβδομάδα περίπου, πριν το τοποθετήσεις,εξαρτάται από την εταιρεία που θα επιλέξεις. Για το τρίψιμο της επιφάνειας πριν το αστάρι χρησιμοποιώ σκληρό σφουγγάρι επάνω στην σπάτουλα,θα παρατηρήσεις ότι το μαλακό σφουγγάρι τραβάει προς τα έξω τον κόκκο... Βγαίνω,κάτι χρωστάω απόψε,είναι αρκετά που μαθαίνονται στην πορεία και άλλα αρχικά,ισχύει και εδώ ότι η κάθε κατασκευή είναι μοναδική,κρίμα γιατί είμαστε γείτονες,θα μπορούσαμε κάλλιστα να λερώσουμε και οι 2 τα χέρια μας(με κονία και όχι αφρό) αν ήμουν Αθήνα,στο τσαμπέ εγώ φυσικά,βλέπεις πονάει για έναν που έχει ένα όνομα σαν το δικό μου να μην με αφήνουν πια στο εργοτάξιο να σκονίσω ούτε μια κλωστούλα από το ιταλικό μου πουκάμισο... Μην σε ανησυχεί η ΧΡS,αυξάνεται η χρήση της και το πάχος της λόγω Ε.Ε στις μεσογειακές χώρες! Edited Σεπτέμβριος 28 , 2013 by yian 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tanasi Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 8 , 2013 σιδερας, απλά άψογος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arche Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 28 , 2013 Α) Τελικά αποφασίσατε πως θα κάνουμε τις εξωτερικές τοιχοποιίες? Οι γνώσεις μου εμένα λένε πως εξ. θερμ. και διπλή τοιχοποιία με ενδιάμεση μόνωση είναι περίπου το ίδιο κόστος. Τι γίνεται όμως σε μια απλή περίπτωση, που πχ το κτίριο είναι πανταχόθεν ελεύθερο προς τις τρείς πλευρές του? 3 πλευρές εξ. θερμ. και 1 συμβατική? Β) και το κυριότερο ερώτημα, αν χτίσουμε κέλυφος (ίδιο κόστος), τι τοίχο συνιστάτε? Ενα τούβλο 12? Δεν είναι λίγο, ενοώ αν είναι σε ισόγειο, τότε υπάρχει πρόβλημα γιατί κάποιο μηχάνημα βαρύ μπορεί να χτυπήσει τον τοίχο. Αν είναι σε όροφο, συνηθισμένες περιπτώσεις σε κτίρια με pilotis, θεωρητικά δεν υπάρχει πρόβλημα, μόνο η ξινίλα τον ιδιοκτητών, οι γωνίες που θα σχηματίσουν τοιχοποιίες δοκάρια και ... μήπως το πάχος του είναι λίγο? Βέβαια το 2006 κάναμε 4ώροφη κατασκευή με ένα πλάκα και εξ. θερμ. 8εκ. και κανένα πρόβλημα 7 χρόνια τώρα. Ομως δεν είναι λίγο το ένα 12άρι? λύση ποιά? Οταν αντί για ένα χρησιμοποιηθούν 2 εννιάρια και το κόστος απωγειώνεται........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas K Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2014 Και μένα το 12αρι λίγο μου φαίνεται λίγο για διάφορους λόγους (αντοχή, θερμοχωρητικότητα, ηχομόνωση, επεμβάσεις ηλεκτρολόγων και λοιπών τεχνικών). Υπάρχει βέβαια και 15αρα τουβλίνα, πέρα από άλλες λύσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω (ytong, oρθόοπη οπτοπλινθοδομή). Σαν βέλτιστη λύση, την οποία εφαρμόζω στα λίγα μετά ΚΕΝΑΚ έργα, είναι η μπατική οπτοπλινθοδομή. Ελάχιστη επιβάρυνση σε πάχος τοίχου και κόστος σε σχέση με τουβλίνα. Η επιφύλαξη μου είναι ότι κάποια τούβλα θα μπουν εγκάρσια έτσι ώστε και οι οπές να είναι εγκάρσιες. Δεν πιστεύω αυτό να είναι πρόβλημα, δεδομένου ότι μπαίνει και η μόνωση εξωτερικά. Τί γνώμη έχετε και τι επιλέγετε για εξωτερική τοιχοποιία εσείς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gio Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2014 Ακουω συνεχεια με το προγραμμα εξοικονομω για Εξ. θερμομονωση...διαφορες τιμες εφαρμογης, με υλικα και χωρις. Ποιο θεωρειτε καλυτερο υλικο (αντοχη) για εξ.θερμ.? Ποσο το κοστος εφαρμογης (υλικα + εργασια)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tanasi Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2014 Το κόστος εφαρμογής- στην Δράμα- είναι στα 35,00 € όλα μαζί, με ένα μονωτικό των 5 εκ. κατά μέσο όρο φυσικά. Το καλύτερο υλικό το ορίζεις ανάλογα με την περίπτωσή σου. Σε ένα τεχνικό σεμινάριο γνωστής εταιρίας "προωθούσαν" πετροβάμβακα. Με μεγάλο ατού την καλύτερη συμπεριφορά του στη φωτιά και την ατμοδιαπερατότητα, βέβαια τονίστηκε οτι υστερεί απο την εξηλασμένη στις κρούσεις. Ανάλογα με το υλικό τελειώματος, βλέπεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κάθε στρώσης και επιλέγεις. Δες και την δημοσίευση #302 παραπάνω του "σιδεράς". Link to comment Share on other sites More sharing options...
george68 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2014 35 μια χαρα ακουγεται... εδω επεζαν 40 με 45 .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arche Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2014 ε οχι και 40 - 45 george68, ίσως όταν πρωτοήρθαν οι πρώτες μεγάλες εταιρίες. Το 2009 νομίζω εγώ έβρισκα πρώτο όνομα τελειωμένο με 40 και με πάχη 8 - 10 και λιγότερο γνωστές με 37. Νομίζω το 35 μπορεί να επιτευχθεί σήμερα και με πάχη 8 - 10 κατα εκτίμηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gio Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16 , 2014 Θεσσαλια ειναι 35-37 ευρω με 5αρι. Ολα εργασια υλικα. Μπορει καποιος που το εχει ψαξει να πει αναλυτικα τις τιμες για υλικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα