Γιάννης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 , 2011 Για τα φέροντα στοιχεία μιλάμε...
terry Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 , 2011 Και η δευτερη λυση εχει θερμογεφυρα.. Ελα αλλο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ θεμα.. Εξωτερικη θερμομονωση + Πυρασφαλεια...... Τι γινεται εδω???????
sdim Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2011 @Γιάννης Για τα φέροντα στοιχεία μιλάω και εγώ. Με πάχος μόνωσης 5εκ (λ=0.035), σοβά 2εκ (λ=0.872) μέσα και άλλο τόσο εξωτερικά (4εκ σύνολο) και 30εκ πάχος σκυροδέματος (1% σίδηρος, λ=2.3) το U μου βγαίνει 0.563 ενώ η απαίτηση στην ζώνη Β είναι 0.5. @terry Για την μελέτη πυρασφάλειας δεν αλλάζει τίποτα απ'ότι ξέρω. Στην πράξη ο κίνδυνος σε περίπτωση φωιάς είναι αυξημένος.
terry Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2011 Μα για την πραξη μιλαω.... Ασε τις μελετες, αυτες ειναι για να γεμιζουν τους φακελους.. Τι ΔΠ εχει η πολυστερινη (διογκομενη ή εξηλασμενη) με ενα παχος σοβα 2-3εκ??? Μηπως τα κτηρια με εξωτερικη θερμομονωση ειναι εν δυναμει "λαμπαδες" για την Ανασταση?????
manos.skan Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2011 Η πολυστερίνη από την φύση της είναι εύλεκτο υλικό. Οπότε αναγκαστικά ο κύνδυνος σε περίπτωση πυρκαγιάς είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Μπορεί να μπει βέβαια πετροβάμβακας αντί πολυστερίνη, σε πάχος > 5εκ. Αυτό που ξέρω είναι ότι στην βόρεια ευρώπη (Γερμανία συγκεκριμένα), όταν το κτήριο είναι από ένα ύψος και πάνω (νομίζω 7 ή 10 μέτρα), σε υποχρεώνει σε περίπτωση εξωτερικής θερμομόνωσης, να βάλεις στον πρώτο όροφο πετροβάμβακα και όχι πολυστερίνη, γι αυτόν το λόγο.
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2011 Υπάρχει σοβας για πυροπροστασία PROTHERM Light και αυτό έχει λυθεί. http://www.choromonotiki.gr/pdf/ProthermLight_.pdf αλλη λύση Κεραμοβάμβακας
terry Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2011 κ Ροδοπουλε.. Οι εταιρειες που πουλανε συστηματα θερμοπροσοψης, τα πιστοποιούν ΜΟΝΟ αν βαλλεις ολα τα υλικα που προτεινουν... Δλδ μεχρι και το σοβα.. Αλλιως δεν δινουν καμια εγγυηση...
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2011 προφανως αλλα δεν καταλαβαίνω την ερώτηση
terry Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2011 Αν εγω βαλλω το πυραντοχο σοβα δεν θα εχω καμια εγγυηση για το συστημα αυτο..
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 21 , 2011 σαν μηχανικοί κοιτάμε και μελετάμε.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα