Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Προφανως ετσι εγινε οσον αφορα τους συντακτες και εχεις δικιο.

Ομως δεν κοστιζε τιποτε μια νεα παραγραφος που θα απαιτουσε 12μ προσωπο σε καθε κατατμηση. Τωρα θα δουμε οικοπεδα 1000τμ με προσωπο μολις 15μ να κατατέμνονται στα 3 μεχρι να εκδοθει το διαταγμα που θα το απαγορευει... Τραγικη παραλειψη του υπουργειου κατα τη γνωμη μου

  • Απαντήσεις 306
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα, μηπως ξερει κανεις τι γινεται με τα εκτος σχεδιου που εχουν οικοδομηθει με την αρτιοτητα των 4 στρ φεκ 270 δ /85. αποφαση ΣτΕ 3504/10 . τι γινεται

Δημοσιεύτηκε

επανερχομενοσ κυριε μακαρ,εννοειτε οτι εχοντασ π.χ 2500 μ2 σε ζωνη natura

εφαπτομενο σε κοινοτικη οδο οπωσ το δικο μου μπορω να οικοδομησω κατα παρεκλιση ακομα και εαν βγαλω αδεια μετα την δημοσιευση στο φεκ του natura?eite πρεπει να εχω 4οοομ2?

Δημοσιεύτηκε

Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να διαβάσει το πλήρες κείμενο του νόμου που ψηφίστηκε ΕΔΩ.

 

 

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΚΥΡΙΕ ΜΑΚΑΡ,ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΧΟΝΤΑΣ Π.Χ 2500 Μ2 ΣΕ ΖΩΝΗ NATURA

ΕΦΑΠΤΟΜΕΝΟ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΔΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΩ ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΛΙΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΒΓΑΛΩ ΑΔΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ ΦΕΚ ΤΟΥ NATURA?EITE ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΩ 4ΟΟΟΜ2?

 

Εννοείται ότι, το ελάχιστο όριο αρτιότητας σε περιοχές natura είναι, πλέον 10 στρεμ. και κτ' εξαίρεση θεωρούνται οικοδομήσιμα τα γήπεδα που έχουν εμβαδόν 4 στρεμ. και θεωρούνταν άρτια και οικοδομήσιμα πριν από τη δημοσίευση του νόμου.

Δημοσιεύτηκε

σε οικισμο προ του 1923 με προσωπο σε κοινοχρ. χωρο πλ. 6.00 μ απο ποτε πρεπει να υπαρχει ο δρομος ? προ του 1981(ΦΕΚ ΄΄81)

Δημοσιεύτηκε
Για τις περιοχές Υψηλής παραγωγικότητας δεν βλέπω να λέει κάτι σωστά;

 

 

Κάνεις λάθος και μάλιστα σοβαρό, αφού έχουμε συζητήσει, κατ' επανάληψη, για το θέμα της κατάργησης της διάταξης που αφορούσε στη ζώνη των 600 μ. εκατέρωθεν εθνικών, επαρχιακών κλπ οδών.

 

Λοιπόν, στη ΓΥΠ αναφέρεται το άρθρο 22 και η επίμαχη διάταξη είναι καλά κρυμμένη στο άρθρο 31 παρ. 4 (!!!).

Δημοσιεύτηκε

MAKAΡ έχεις δίκιο, δεν το έθεσα εγώ σωστά, όντως το έχουμε συζήτησή στο forum, απλά να διευκρινίσω ότι εννοούσα τη γενική απαγόρευση σε περιοχές Γ.Υ.Π. η οποία ισχύει εν μέρει σήμερα, το ότι δηλ. θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να ζητούν την έγκριση και από τη διεύθυνση Γεωργίας απλά κάποιες πολεοδομίες δεν την απαιτούν με αποτέλεσμα να μην ξέρουν εάν είναι Υ.Π. ή όχι......οπότε έχουμε ακόμα ελπίδες!!!!

  • 4 months later...
Δημοσιεύτηκε

Τελικά (εκτός εάν μου ξέφυγε), από οικόπεδο σε οικισμό <2.000κατ. εμβαδού Ε=550μ2 (η αρτιότητα στα 500μ2) παραχωρήθηκε λωρίδα επιφάνειας 80μ2, για να αποκτήσει ένα όμορό του (τυφλό) πρόσωπο. Επηρεάζει η απόφαση του ΣτΕ και σχετικές εγκύκλιοι του υπουργείου την αρτιότητα και οικοδομησιμότητα του εν λόγου οικοπέδου. Δηλ. το εναπομένον οικόπεδο εμβαδού Ε= 470μ2, είναι άρτιο και οικοδομήσιμο;

Ευχαριστώ

 

Διεκρύνιση: το αρχικό οικόπεδο είχε και έχει πρόσωπο επί κοινόχρηστου δρόμου (ανεξαρτήτως της παραχώρησης της λωρίδας)

Δημοσιεύτηκε

Στην περίπτωση που περιγράφεις, δεν χρειαζόταν η απόφαση 1828/2008 για να θεωρηθεί το οικόπεδο ως μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, αφού οικειοθελώς ο ιδιοκτήτης του παραχώρησε 80 τμ στο όμορο οικόπεδο.

 

Εκτός εάν δεν πρόκειται για παραχώρηση αλλά για δουλεία διόδου, οπότε τα πράγματα αλλάζουν.

 

Ερεύνησέ το περισσότερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.