Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τζάκι με γυψοσανίδα


ducatista

Recommended Posts

καλησπερα παιδες και καλο σαββατοκυριακο. μου προεκυψε ενα διλημμα τωρα που παω να ξεκινησω να φτιαχνω τα 4 τζακια που λεγαμε. ενας φιλος μου γυψοσανιδας μου προτεινε να φτιαξω τα τζακια μεχρι το 2 σεναζ δηλαδη λιγο αμεσως μετα την εστια. και θα το αναλαβει αυτος και σε οτι σχεδιο θελω και κοστιζει περιπου 150 -200 το τζακι. . μου ειπε οτι γλυτωνω το σοβατζη ,τα σπατουλαριστα, τα υλικα (τουβλα, λασπη, μεροκαμματα) μονο να εχω μονωμενη με πετροβαμβακα τη καμιναδα. αξιζει?

Link to comment
Share on other sites

Αν χρησιμοποιήσει πυράντοχη γυψοσανίδα δεν θα έχεις πρόβλημα. Σε καμία περίπτωση μην δεχτείς άλλον τύπο.

 

Αν ο άγοραστής ξέρει από κατασκευές ίσως να μην του αρέσει η γυψοσανίδα στο τζάκι. Με την κλασική κατασκευή η μάζα γύρω από την καμινάδα λειτουργεί ως αποθήκη ενέργειας και θερμοπομπός. Με την γυψοσανίδα η θερμότητα που φεύγει από την καμινάδα πάει όλη χαμένη.

Link to comment
Share on other sites

σε ευχαριστω δεν το ηξερα αυτο. ναι αυτη τη γυψοσανιδα μου ειπε απλα για μενα δεν ειναι το κοστος ειναι οτι θα βγουν πολλα σχεδια τα οποια δεν γινονται με χτισιμο

Link to comment
Share on other sites

Και γω 2 τζάκια που έχω φτιάξει σπίτι μου, με γυψοσανίδα είναι. Το "ψεύτικο" της γυψοσανίδας το σώζει ένα καλό μάρμαρο. Όσον αφορά τον θερμοθάλαμο που αναφέρεσαι sdim, αυτός γίνεται και στα τζάκια με γυψοσανίδα, αλλά στην περίπτωση αυτή αφήνεις την καμινάδα ακάλυπτη και βάζεις πετροβάμβακα εσωτερικά στη γυψοσανίδα. Εννοείται πως θ' αφήσεις τρύπες με περσίδες για να φεύγει ο αέρας. Όμως, αν η εστία είναι ενεργειακή, κάνει άλλο κουμάντο για να μη χάνεις τη ζέστη, με εσωτερικό θερμοθάλαμο. Οι γυψοσανίδες πρέπει να είναι σίγουρα πυράντοχες (νομίζω είναι οι ροζ), καθώς επίσης και ο στόκος ροζ κι αυτός.

Link to comment
Share on other sites

Δεν εννοώ τον θερμοθάλαμο αλλά την δράση του μαρμάρου ως θερμοσυσσωρευτή.

 

Ο πατέρας μου έχει τζάκι με μασίφ μάρμαρο (πάνω από 200, ίσως και 300 κιλά το πάνω και τα πόδια, ειδική παραγγελία).

Σβήνει το τζάκι το βράδυ και μέχρι το επόμενο πρωί το μάρμαρο είναι ακόμα ζεστό και το δωμάτιο είναι αισθητά πιο ζεστό από τα υπόλοιπα.

 

Αν είχε γυψοσανίδα ο χώρος θα πάγωνε λίγη ώρα αφού θα έσβηνε το τζάκι.

Link to comment
Share on other sites

επειδη το διαμερισμα εχει επιτοιχιο λεβητακι δεν θα εχω προβλημα με την θερμανση και ειμαι της αποψης οτι το τζακι ειναι απλα για εφε. σπανια καποιος το βαζει για θερμανση. οι περισσοτεροι για χουζουρι το θελουν. απλα εγω πιστευω οτι με γυψοσανιδα θα μου ερθουν φθηνοτερα και πιο μοντερνα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.