Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στατικό ερώτημα: Aσφάλεια οικοδομής κοντά σε βράχο


mpourmpoulithra

Recommended Posts

Δεν είμαι μηχανικός και σκέφτομαι να αγοράσω κάποιο διαμέρισμα. Η πολυκατοικία είναι κτισμένη δίπλα από ένα βράχο. Πιο συγκεκριμένα στην ανατολική πλευρά της βεράντας του διαμερίσματος, υψώνεται ένας όγκος βραχώδους εδάφους. Είναι σαν ένας τοίχος από βράχο. Εκεί που τελειώνει ο βράχος συνεχίζεται σε κάποιο ύψος ακόμα, ένας τοίχος από μπετόν και από πάνω είναι δρόμος.

 

Θα ήθελα να ρωτήσω πόσο ασφαλής είναι η πολυκατοικία σε περίπτωση σεισμού; Υπάρχει περίπτωση να πέσει αυτός ο όγκος; Δεν κρέμεται κάποιος βράχος από πάνω, απλά υψώνεται ένας συμπαγής βραχώδης όγκος, παράλληλα με την πολυκατοικία.

 

Εγώ απλά σκέφτομαι ότι αν ο σεισμός είναι τόσο μεγάλου μεγέθους που να μετακινήσει το βραχώδη αυτό όγκο, τότε σίγουρα κανένα κτίσμά, όπου και να βρίσκεται, δεν θα μείνει επίσης στη θέση του.

 

Σας παρακαλώ διαφωτίστε με περί του θέματος!

Link to comment
Share on other sites

Εν γένει, η ασφάλεια των οικοδομών που είναι κτισμένες σε βραχώδες έδαφος είναι μεγαλύτερη.

Για περισσότερες λεπτομέρειες όμως καλύτερα να προσλάβετε έναν μηχανικό ο οποίος θα σας κατατοπίσει σε πάρα πολλά "επικίνδυνα" σημεία που περιλαμβάνει η αγορά ενός διαμερίσματος...

Μην λυπηθείτε λίγες εκατοντάδες ευρώ που μπορεί να δώσετε σε κάποιον τεχνικό σύμβουλο γιατί μπορείτε να κλαίτε αύριο μεθαύριο μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ...

 

Ο μηχανικός και ο δικηγόρος είναι απαραίτητος στις αγοραπωλησίες διαμερισμάτων.

Link to comment
Share on other sites

...αν θυμάμαι καλά η σεισμική δύναμη για κτήρια που έχουν κατασκευαστεί στην άκρη γκρεμού αυξάνεται κατά ένα συντελεστή 3/2 νομίζω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.