Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Συντελεστής θερμικών απωλειών


ΜΠΑΜΠΗΣ_Π

Recommended Posts

Γεια σας.

Κατ αρχήν θα ήθελα πραγματικά να σας ευχαριστήσω για την δυνατότητα που μας δίνεται στο να απαντηθούν ζητήματα εξειδικευμένα που όμως μας ταλαιπωρούν καθημερινά μέσα από την πολύ καλά οργανωμένη ιστοσελίδα σας.

Θα ήθελα εάν είναι δυνατόν να λάβω μια απάντηση σχετικά με ένα ζήτημα που προέκυψε στην πολυκατοικία που διαμένω σε ιδιόκτητο διαμέρισμα.

Το γεγονός έχει ως εξής:H οικοδομή έχει συνολικά 8 διαμερίσματα και είναι κατασκευής 2005 στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας .Σε συνέλευση των ιδιοκτητών αποφασίστηκε από τους 7 ιδιοκτήτες(ο όγδοος ήμουν εγώ που δεν συμφώνησα) να αλλάξει το ποσοστό παγίου θέρμανσης από το περίπου 30% που ήτανε σε 0% με το αιτιολογικό ότι ενώ δεν χρησιμοποιούν το εγκατεστημένο σύστημα θέρμανσης της οικοδομής πληρώνουν μηνιαία πάγια τα οποία και θεωρούν ότι πληρώνουν αδίκως .Το αποτέλεσμα φυσικά θα είναι σε αυτήν την περίπτωση ο ιδιοκτήτης που χρησιμοποιεί τον λέβητα να πληρώνει παραπάνω από αυτό που του αναλογεί λόγο του ότι θα επιβαρύνετε και με το ποσοστό θερμικών απωλειών των διαμερισμάτων που δεν το χρησιμοποιούν.

Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής:

1) Είναι νόμιμο να γίνει αυτό χωρίς να έχουν τη συγκατάθεση μου?

2) Ακόμη κι αν συμφωνήσω, δεν θα πρέπει να γίνει εκ νέου μελέτη από εγκεκριμένο μηχανολόγο?

3) Η εταιρεία κοινοχρήστων έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σ αυτήν την αλλαγή χωρίς τις προβλεπόμενες διαδικασίες?

Και το τελευταίο μου ερώτημα είναι αφού έχει γίνει αυτή η αλλαγή(κατά τη γνώμη μου παράτυπα και χωρίς τη συγκατάθεση μου ποία είναι η διαδικασία για να υπερασπιστώ τη θέση μου, τι θα πρέπει να κάνω στην περίπτωση που όντως η διαδικασία είναι παράτυπη έτσι ώστε να εξασφαλίσω τα νόμιμα δικαιώματα μου?

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

 

Πατσίδης Χρυσοχαραλάμπης

Link to comment
Share on other sites

Το "πάγιο" είναι ένα ποσό που προκύπτει από τη νομοθεσία και συγκεκριμένα από το Π.Δ. 7-11-85 / ΦΕΚ 631/Δ.

 

Σύμφωνα με το ΠΔ, όσες κατοικίες πήραν έγκριση οικοδομικής άδειας μετά τα τέλη του 1985, πρέπει να κατανέμουν τις δαπάνες θέρμανσης σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο ΠΔ, από τα οποία προκύπτει ο πίνακας κατανομής δαπανών θέρμανσης που υπογράφει μηχανολόγος.

 

Οτιδήποτε άλλο είναι παράνομο και φυσικά καμία απόφαση συνέλευσης δεν υποσκελίζει το νόμο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.