noutsaki Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 21 , 2011 ηλία συμφωνούμε σε όλα. κάτι τελευταίο: τα κολωνοσίδερα του τοιχίου Γ (του ασανσέρ δηλαδή) τα πατάς τέρμα κάτω (δηλαδή στην υποσκαμμένη θεμελίωση) η επάνω στο συνδετήριο που έχεις κατασκευάσει και συνεπώς στην στάθμη της κοινής θεμελίωσης όλου του κτιρίου?
noutsaki Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24 , 2011 ηλία σε ευχαριστώ προφανώς πιστεύω το ίδιο. το ζήτημα είναι ότι με μπέρδεψε το συνδετήριο που δείχνεις στην τομή. αυτό που εφαρμόζω, είναι ο πυρήνας του ασανσέρ να ξεκινάει από κάτω (διαμήκεις και κολωνοτσέρκια) και στο σημείο έδρασης του στην ισόσταθμη πλέον θεμελίωση όλου του κτιρίου ισχυρή πύκνωση του οπλισμού της κοιτόστρωσης καθώς εκεί υπάρχει ουσιαστικά εκκεντρότητα του πυρήνα με το ραντιέ.
saltapidas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24 , 2011 Noutsaki, μην μπερδευεσαι και πολυ... Εχεις μια θεμελιωση με πεδιλοδοκους στο -3. Και εχεις φρεατιο με απαιτηση υποσκαφης. Ωραια. Αν εχεις πεδιλοδοκους 80εκ και το φρεατιο σου πρεπει κα κατεβει 1,2μ. τοτε οι δοκοι πανω στις οποιες πατα το ο πυρηνας του ανσασερ, μπορουν να ειναι πεδιλοδοκοι 2μ (0,8+1,2). Η ραντιε στο -5 που δειχνει και ο ηλιας προκειπτει απο το εκκεντρο φτερο της καθε πεδιλοδοκου. Αρα μια σχαρα μιν Φ12/15 κατω, την θες. Ελπιζω να βοηθησα.
noutsaki Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24 , 2011 κατανοητά αυτά και σ'ευχαριστώ.απλά λέω το εξής και θα το πω με slang μηχανικών για να συνεννοηθούμε: 1) κάνεις συνδετήρια δοκό "ψηλή" για να γεφυρώσεις τις δύο θεμελιώσεις και εκεί πάνω πατάς τον πυρήνα τραβώντας τα κολωνοσίδερα του μέχρι τέρμα κάτω? 2) ή ξεκινάς τα κολωνοσίδερα και το ΤΣΕΡΚΙ του πυρήνα από τέρμα κάτω και όταν πλέον φτάσεις στο υψόμετρο της θεμελίωσης όλου του κτιρίου συνδέεις με τα υπόλοιπα συνδετήρια δοκάρια? θα προσπαθήσω να ανεβάσω και ένα πρόχειρο σκιτσάκι το βράδυ αν δεν είμαι κατανοητός γιατί δυστυχώς θα πρέπει να απουσιάσω για λίγο. α, εγώ τείνω προς το δεύτερο.
saltapidas Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24 , 2011 Και τα 2 σωστα ειναι. ειτε: α) κανεις μια πεδιλοδοκο 1,20+0,80 (ωστε η κορυφη τηε να ερθει στο ιδιο υψος με τις αλλες) και κατεβασεις κρυφοκολωνες (τσερκια + κολωνοσιδερα) κατω ειτε: β) κανεις μια πεδιλοδοκο 80εκ κατω (στην επιφανεια θεμελιωσης του πυρνηνα) και κατεβασεις κι εκει κρυφοκολωνες (τσερκια + κολωνοσιδερα) και συνδεσεις τον πυρηνα 1,20μ παραπανω με την υπολοιπη θεμελιωση, ειναι σωστη πρακτικη με την επιφυλαξη της διαφορετικης αναλυσης και διαφορετικων αποτελεσματων. Παντως, σε καθε περιπτωση, κρυφοκολωνες (τσερκια + κολωνοσιδερα) καλο ειναι να τις πας εως κατω. 1
noutsaki Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2011 καλημέρα σε όλους. μια ακόμη ερώτηση για τις πλάκες κοιτόστρωσης. συνηθίζετε να "σπάτε" τον κάτω οπλισμό της πλάκας?
saltapidas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2011 Οπως στην ανωδομη;; Οχι βεβαια!
proteas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2011 Αν εννοείς να "γυρίζει" στη δοκό ναι ... παραπάνω φασαρία και κόστος αλλά έτσι πρέπει να γίνεται ... Saltapidas : εννοεί όταν φτάνει στις περιμετρικές δοκούς να γυρίζει σε μορφή "Γ" ... αυτό δηλ. κατάλαβα ...
noutsaki Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12 , 2011 επομένως διπλή εσχάρα άνω και κάτω έτσι? ρωτώ γιατί δεν γνωρίζω αν κάμπτεται κάποιος οπλισμός στην πλάκα θεμελίωσης για την αποφυγή διάτρησης. (μπορεί βέβαια να παραληφθεί αν υπάρχει διάτρηση με συνδετήρες, αύξηση πάχους κλπ). ευχαριστώ. edit: εννοώ αν κάμπεται η μισή κάτω σχάρα προς τα επάνω, όταν φτάνει στην στήριξη.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα