Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή τζακιού


Recommended Posts

Καλημέρα και από μένα! Βρήκα και εγώ ευκαιρία να σας πω τον πόνο μου....

Το 2003 αγόρασα ένα ελληνικό ενεργειακό τζάκι, το οποίο τοποθέτησε ένας 'ειδήμων' μεγαλομάστορας - μαρμαράς. Να σκεφτείτε ότι πέρυσι αφαίρεσα τον πετροβάμβακα που είχε βάλει πάνω στο μαντέμι. Επαναλαμβάνω είχε μονώσει το μαντέμι γύρω - γύρω.

Δεν είχε κάνει μονωμένο ταβάνι εσωτερικό πάνω από την εστία και έτσι σχηματιζόταν ένας τεράστιοςαεροθάλαμος. Αφου έκανα διάφορες πατέντες (ταβάνι εσωτερικό, εισαγωγή εξωτερικού αέρα με σωλήνα Φ100 κάτω από το σταχτοδοχείο, άνοιγμα στην ποδιά 20 χ 20 εκατοστά για είσοδο αέρα απο το σαλόνι) έβαλα ένα πυρόμετρο στις περσίδες εξαγωγής ζεστού αέρα και η μέγιστη ένδειξη ήταν 70 Κελσίου. Επίσης να σας αναφέρω ότι έχω φτάσει στο σημείο στις παγωνιές να καίω και 100 κιλά ξύλα στις 14 - 15ώρες λειτουργίας του. Χθές μέτρησα ένα ενεργειακό ένθετο τζάκι ενός φίλου με το ίδιο πυρόμετρο και η ένδειξη ήταν 100 κελσίου. Την ένδειξη αυτή την έπιασε καίγοντας 4 -5 παλιοσάνιδα για 15 λεπτά. Επίσης η θερμοκρασία σε ύψος 50 εκατοστά από το πάτωμα και 2,5 μέτρα από το τζάκι του φίλου μου το θερμόμετρο χώρου μου, έγραψε 26,7 κελσίου. Το ίδιο θερμόμετρο στο σαλόνι μου στην ίδια περίπου απόσταση και σε ύψος 1,70 από το πάτωμα δείχνει μέχρι 24 κελσίου μέγιστο και αυτό με την πόρτα του σαλονιου κλειστή (εμβαδόν σαλονιού 35 τετραγωνικά). Μετά από αυτή την εισαγωγή να σας ρωτήσω: Αξίζει να χαλάσω το τζάκι μου και να βάλω τζάκι ενεργειακό εισαγωγής για να κάνω οικονομία στα ξύλα;

Επίσης βάζοντας βεντιλατέρ αναρρόφησης θα μπορούσα νε ζεστάνω δύο παρακείμενα δωμάτια; Το πρώτο δωμάτιο είναι σε απόσταση 3,5 μέτρων από το τζάκι και το δεύτερο δωμάτιο είναι δίπλα από το πρώτο, δηλαδή σε απόσταση 7,5 μέτρων από το τζάκι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.