thomas_1406 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2011 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΓΕΩΑΝΑΦΟΡΕΣ! ΕΧΩ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΑΝΑΔΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ! ΚΑΘΕ ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΧΕΙ ΑΡΧΕΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΞΗ RRD. AUX. TWF ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, ΑΛΛΑ ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CAD! ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!
geokasto Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2011 υποτίθεται ότι έχεις λοιπόν ένα tiff (εικόνα) και ένα twf (ASCII αρχείο) με τα στοιχεία της γεωαναφοράς. Όταν θα κάνεις εισαγωγή της εικόνας στο AutoDeskMap ή στο ArcInfo κλπ. θα σου διαβάσει αυτόματα την θέση, κλίμακα κλπ. στην οποία θα φέρει την εικόνα.
thomas_1406 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2011 ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ? ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΩ! AutoDeskMap 3D! AYTO ΕΝΝΟΕΙΣ?
geokasto Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2011 Ναι αλλά όχι μόνο. Υπάρχει πλήθος CAD που διαβάζει αρχεία γεωαναφοράς όπως το twf
qmd Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 23 , 2011 Θωμά τέτοιου είδους αρχεία (*.rrd, *.aux) διαχειρίζεται το φωτογραμμετρικό πακέτο LPS/ERDAS, αν βέβαια πρόκειται για raster data και ορθοφωτογραφίες. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, νομίζω οτι τα rrd (redused resolution dataset) μπορείς να τα δείς αν τα μετωνομάσεις σε tif, με photoshop ή gimp.
GiorgosKal Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24 , 2011 thomas_1406 Για να κανεις τη δουλειά σου, κατέβασε την demo εκδοση (αν υπάρχει ) ή αγόρασε το Raster Design της Autodesk για την εκδοση του AutoCad που χρησιμοποιηείς. Αφου την εγκαταστήσεις, από το νέο μενού (Image ή Raster κα - αναλογως την εκδοση) , πήγαινε Insert-Image και προσεχε να ειναι το αρχειο εικονας (jpg,tiff κτλ) στον ιδιο φακελο με το βοηθητικα αρχεία (της γεωαναφορας).... Τελειωσες... ΥΓ. Αν εχεις μία εικόνα (raster) σε jpg (jpg) το αρχείο της γεωαναφοράς (το οποίο ανοίγει και με το σημειωματάριο) εχει επέκταση jgw. Ομοίως -. tif σε tfw κτλ (w=world?)
dboris Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24 , 2011 Δεν χρειάζεται το raster design. Από το Autodesk Land ή Civil ή Map πήγαινε στο μενού Map->Image->Insert και επέλεξε το tif που θες αλλά να είναι στον ιδιο θάκελο το tfw. Αν χρησιμοποιήσεις το erdas τα αρχεία rrd, aux .. έχουν "ενσωματωμένη" γεωαναφορα.
giorgosv Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27 , 2011 αλλιώς κατέβασε απο τα downloads το lisp GEOREFIMG και τρέξε το στο autocad και κάνε τη δουλειά σου.
GiorgosKal Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2011 Πάντως μ' αρέσει όταν δίνουμε κάποια πληροφορία σε έναν "συνάδελφο" .... , το επόμενο μήνυμά του να είναι μετά από κάνα χρόνο...... Να μας πει τουλάχιστον ο thomas_1406 αν έγινε η δουλειά του.... Να μην ψαχνόμαστε αλλο για βοήθεια.....
Kane Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2011 Και δυστυχώς μετά απο μερικούς παρόμοιους χρήστες την πατάμε οι "νεότεροι" που χρειαζόμαστε κάποια βοήθεια...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα