Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας!ηθελα να ρωτησω κατι σχετικα με τη διπλωματικη μου.Εξετάζω ένα κτίριο στο οποίο υπάρχουν θόλοι ορόφης-κουπόλες. Με ποιον τρόπο μπορώ να τις σκιάσω? Διότι οι ένοικοι παραπονιούνται για πολύ ζέστη. Γενικά από μόνες τους παρέχουν καποια σκίαση? Το υλικό του καλύμματος είναι ακρυλικά φύλλα?Το κρύο το χειμώνα πως μπορεί να αντιμετωπιστεί? Ο χώρος βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά του κτιρίου.:smile::-)

Δημοσιεύτηκε

Ριξε μια ματιά εδώ

 

http://www.essmann.de/de/tageslicht/lichtkuppeln/lichtkuppel-varianten.html

 

Το plus με θερμοδιακοπή και 2,3,4 πλαστικά κελύφη και το

comfort plus με διπλό θερμομονωτικό τζάμι για θερμο- και ηχομόνωση

 

Δεξιά από τις εικόνες υπάρχουν λεπτομέρειες και ορισμένα pdf είναι και στα αγγλικά...

  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Γνώμη μου είναι πάντως να αποφύγεις τα πλαστικά κελύφη γιατί δεν την παλεύουν και για πολύ κάτω από ήλιο, ειδικά στην Ελλάδα. Χάνουν χρώμα, υφή, λερώνουν (λεκέδες) και εν τέλη καίγονται!

 

Αν υπάρχει δυνατότητα μικρής και ελαφριάς κατασκευής για τον σκιασμό τους (λόγω ύψους, θέσης, αισθητικής, κόστος) τότε είναι ότι καλύτερο! Γενικά όμως δεν ενδείκνυται για την Ελλάδα αυτός ο τρόπος, είναι για πολύ πιο ήπιους ήλιους! Σε ποιο διαφημιστικό το είδαν και το έβαλαν??

 

Επίσης αναφέρεις ότι ο χώρος βρίσκεται στα νοτιοανατολικά. Δεν αναφέρεις όμως αν είναι σε δώμα, αν έχει κλίση ή αν είναι υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα. Υποθέτω από την αναφορά στο κρύο, ότι είναι οριζόντιο και χωρίς καν σοβαρούς υαλοπίνακες.

  • 3 months later...
Δημοσιεύτηκε

ΦΥΣΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Ο διαφώτιστος θόλος ή κουπόλα ή skylight ή φεγγίτης δώματος είναι ο ιδανικός τρόπος για τον φυσικό φωτισμό ενώς χώρου εφόσον βέβαια υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθεί. Προυποθέτει να έχει ελεύθερο δώμα ή στέγη έως 15 μοίρες κλίση.

 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΕΡΙΣΜΟΣ

Πέραν από το φυσικό φωτισμό προσφέρει και καθημερινό αερισμό, αφού μπορεί να ανοίξει με χειροκίνητο η κοχλιωτο μηχανισμό. Ο θόλος ανοίγει αδιαβάθμητα έως περίπου 30cm που αρκεί για την αλλαγή του χρησιμοποιημένου αέρα στο χώρο.

 

ΘΕΡΜΙΚΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ

Ανάλογα με το συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας που θέλουμε να επιτύχουμε μπορούμε να μελετήσουμε διπλό (2,7 W/Km2), τριπλό (1,8 W/Km2) ή τετραπλό (1,5 W/Km2). Για εξαιρετικές περιπτώσεις υπάρχει η δυνατότητα να επιτύχουμε συντελεστή 0,85 W/Km2 συνδυάζοντας θόλο με κυψελωτό πολυκαρμπονικό φύλλο.

 

ΣΧΗΜΑ - ΜΟΡΦΗ - ΧΡΩΜΑ

Οι διαφώτιστοι θόλοι μπορούν να έχουν πολλές διαστάσης και μορφές. Τετράγωνοι, παραλληλογραμμοι, στρογυλοί. Επίσης βγαίνουν σε παραβολικό σχήμα ή πυραμίδες, καθώς και σε διάφανό ή γαλακτόχρωμη απόχρωση.

 

ΣΚΙΑΣΗ

Η βέλτιστη σκίαση γίνεται εξωτερικά, αλλά υπάρχουν λύσεις και από το εσωτερικό του χώρου. Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα συσκότισης του χώρου εφόσον απαιτήται για παράδειγμα σε υπνοδωμάτιο ή σε χώρο συσκέψεων για προβολές βίντεο.

 

ΑΝΤΙΚΩΝΩΠΙΚΗ ΣΗΤΑ

Πέραν από αυτό για οικιακή χρήση καλό είναι να μελετηθεί και αντικωνωπική σήτα, αλλά και σχάρα ασφαλείας.

 

Καθώς έχω ασχοληθεί προσωπικά ιδιαίτερα με το συγκεκριμένο προϊόν, πολύ ευχαρίστως να σου δώσω περισσότερες πληροφορίες σχετικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.