Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διάνοιξη οπών σε στηθαίο που εδράζεται μεταλλικό πλαίσιο


 

Recommended Posts

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας στο παρακάτω θέμα που μου έχει προκύψει...

Θέλω να ανοίξω 5 οπές περιμετρικά σε ένα τοιχείο πάνω στο οποίο εδράζεται ένας μεταλλικός θόλος... οι οπές έχουν διαστάσεις 0,60x1,50 και γίνονται ανά 72 μοίρες περιμετρικά.

Θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με τους ελέγχους που πιστεύεται ότι πρέπει να κάνω έτσι ώστε να είμαι κατοχυρωμένος ότι οι οπές δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στο θόλο...

Link to comment
Share on other sites

ο θόλος στηρίζεται σε μεταλλικό σκελετό που εδράζεται στο τοιχείο στο οποίο θέλω να κάνω τις οπές... στις περιοχές που θα κάνω τις οπές βρίσκονται αγκύρια, για τον λόγο αυτό προτείνω να ξεκινήσει η ανω παρειά της οπής 30 εκατοστά πιο χαμηλά ώστε να μην διαταράξω την λειτουργία τους. Το πάχος του τοιχείου είναι 40 εκατοστά και η οπή θα πρέπει να γίνει σε όλο το πάχος του...

Έχετε κάποια γνώμη για τον στατικό έλεγχο που θα μπορούσα να κάνω ώστε να είμαι σίγουρος ότι οι οπές δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα? επίσης προτείνω να γίνει ένα μεταλλικό πλαίσιο το οπόιο θα παραλαμβάνει κάποια φορτία, όμως πως θα βρω τις διαστάσεις του?

Link to comment
Share on other sites

niktag τα σχέδια δεν φαίνονται καλά. Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω.

Μια παρατήρηση όμως. Από ότι κατάλαβα θα αναγκαστείς να έχεις αγκύρια βάθους 30 εκ. Σου επαρκούν?

Θα έχεις στα ίδια σημεία δοκάρια 40 πλάτος Χ 30 ύψος με μήκος 1.5μ πάνω στο οποίο θα ασκείς σημειακό φορτίο (?). Είναι επαρκές?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.