dimitrispsi Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 , 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 , 2013 Δεν έχω κατασταλαγμένη άποψη για το ΕΛΙΕ, καθώς δεν έχω καταλάβει ποιός ακριβώς είναι ο ρόλος του και πώς με αφορά ως ελεύθερο επαγγελματία, καθώς δεν είμαι αποκλειστικά εκτιμητής. Η άποψη που μοιράζομαι με συναδέλφους είναι ότι το ΕΛΙΕ είναι κάτι "θεωρητικό" και "αέρινο". Προσωπικά υπερκαλύπτομαι όταν στο τελευταίο σεμινάριο του ΣΕΚΕ πήγα και είδα τους ανθρώπους με τους οποίους μιλάω στο τηλέφωνο όταν κάνω εκτιμήσεις (οι ελεγκτές μου), με έμαθαν νέα, πρακτικά πράγματα και αντάλλαξα απόψεις με συναδέλφους εκτιμητές (εξωτερικούς συνεργάτες). Η προσωπική μου συνολική άποψη είναι ότι το επάγγελμα του εκτιμητή είναι σε φάση που "η τράπουλα ανακατεύεται"¨και θα παίξουμε το ίδιο παιχνίδι με νέα χαρτιά και ελαφρώς τροποποιημένους κανόνες.
nzerman Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 , 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 , 2013 Μάλιστα... Εσύ έχεις πιστοποιηθεί; Πρέπει να έχει έξοδα (και συντήρησης) η διαδικασία σωστά;
Didonis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 , 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 , 2013 Εγγραφή και τα σεμινάρια για τις εξετάσεις που τσιμπάνε λίγο (είναι όμως χλιδατα σε κεντρικά ξενοδοχεία) και η ετήσια συνδρομή μετά….
ted78 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 , 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 , 2013 (edited) ...και κάποια στιγμή ιδιωτική ασφάλιση, όπως ισχύει και στις άλλες χώρες και κόστος σεμιναρίων, ώστε κάθε έτος να συμπληρώνεις 60 20 ώρες εκπαίδευσης. Edited Σεπτέμβριος 2 , 2013 by ted78
dimitrispsi Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 , 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 2 , 2013 (edited) Όχι, δεν έχω πιστοποιηθεί, αλλά 99% θα δώσω εξετάσεις, το σκέφτομαι. Η "συντήρηση" που λες είναι 20 ώρες κατάρτισης ανά έτος. Τα σεμινάρια παλιά γίνονταν σε ξενοδοχεία, αλλά το τελευταίο, για προφανείς λόγους έγινε σε αίθουσα του ΤΕΕ (Νίκης 4, στην Αθήνα) σε σαφώς "ήπιο κλίμα" και χωρίς να είναι τσιμπιμένη η τιμή (ήταν διήμερο). Το θέμα της ιδιωτικής ασφάλισης έχει τεθεί, αλλά φαίνεται να είναι "μακριά" ακόμα. Επί του παρόντος, αν ξέρεις να συντάσσεις σωστά τεύχη (με παραδοχές, κλπ), δεν κινδυνεύεις. Αν τα τεύχη σου είναι 5 σελίδες, μάλλον δεν έχεις πάρει τις απαραίτητες προφυλάξεις... (μιλάω για ατομικές εκτιμήσεις, που παίρνεις όλη την ευθύνη). http://www.avag.gr/images/avag-content/slides/%CE%9A%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82_%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82_%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%AF%CF%89%CE%BD_Valuers.pdf http://www.avag.gr/images/avag-content/slides/Syllabus_Valuer_Property.pdf Edited Σεπτέμβριος 2 , 2013 by dimitrispsi
anavatis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2013 (edited) για τις εξετάσεις rev πάντως να ξέρετε ότι η πιστοποίηση της tegova δεν εξασφαλίζει διεθνή αναγνώριση! συνυπογράφει η peoplecert...η πιστοποίηση RICS έχει κύρος αλλά πραγματικά είναι μόνο για λίγους...για να ξέρουμε δηλαδή τι μας παρέχουν οι σύλλογοι... τί εννοείτε ιδιωτική ασφάλιση? ποιος την παρέχει? Edited Σεπτέμβριος 3 , 2013 by anavatis
kosmoarch Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2013 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2013 μου ζήτησαν να κάνω εκτίμηση ακινήτου για μια ανακαινισμένη παραδοσιακή ισόγεια κατοικία περί τα 100τ.μ.. πρόκειται για δικαστήριο. τί αμοιβή να ζητήσω καθότι δεν έχω ξανακάνει κάτι παρόμοιο?
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2013 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2013 kosmoarch απλά πληροφοριακά για να έχεις μία τάξη μεγέθους, η "νόμιμη" αμοιβή είναι Α1 = 4000 x λ + 0,10 x Α όπου Α1 η αμοιβή εκτίμησης, λ ο συντελεστής που ορίζεται στο άρθρο 4 του παρόντος(το γνωστό λ) και Α η αμοιβή της μελέτης (προφανώς της μελέτης που εκτιμάς).
anavatis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2013 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2013 γειά σας. έχω μια εκτίμηση για ένα κτήριο περί τα 1.400τ.μ. .εχει άδεια βιοτεχνικού. το κτήριο εξωτερικά δεν έχει αλλάζει αλλά εσωτερικά περίπου σε επιφάνεια 800μ. λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος και πώληση προιόντων. υπάρχει πρόβλημα με τη χρήση?
Didonis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2013 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2013 (edited) Χρήζει αλλαγή χρήσης. Αν δεν την έχει θα πρέπει να εκτιμηθεί κατ αρχήν το κόστος αλλαγής, αν είναι εφικτό και χρονικές επιπλοκές ή αβεβαιότητα επίτευξης που πιθανά α υπάρχουν. Αυτά για την εκτίμηση της υπάρχουσας ως έχει κατάστασης θα πρέπει να εκτιμηθεί το κόστος τους και να αφαιρεθεί από την τρέχουσα εκτιμητική αξία αν δεν τα είχε ως πρόβλημα. Εναλλακτικά θα μπορούσες να το εκτιμήσεις με την πολεοδομική του χρήση άλλα πιθανά να μειωθεί σημαντικά η αξία του αν δεν υπάρχει μισθωτικό ενδιαφέρον στην θέση που βρίσκεται ή είναι πολύ δυσμενέστερο από αυτό που έχει σήμερα. Απ εκεί και πέρα, αυτά ήταν μερικά ενδεικτικά σενάρια προσεγγιστικά προσδιορισμού της αξίας, εξαρτάται από εσένα πια τι άλλα θα βρεις με βάση τις πραγματικές συνθήκες της θέσης και του κτιρίου. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αναφέρεις τις «υπό προϋποθέσεις» συνθήκες που θα δεχτείς για την εκτίμηση σου ώστε ο εντολοδόχος που σου ζητά την εκτίμηση να το αποδεχτεί ή όχι. Edited Νοέμβριος 29 , 2013 by Didonis
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα