avgoust Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2008 Καλημερα συναδελφοι , εχω αυτο το κτηριο , διοροφο με υπογειο , και ενα πολυ μικρο παταρι στη δεξια γωνια της κατοψης.Μεχρι στιγμης εχω κανει τις εξης παραδοχες και εχω τους παρακατω προβληματισμους για τους οποιους θα παρακαλουσα για τις αποψεις σας. 1. Το κτιριο δεν εχει διαφραγματικη λειτουργια. 2. Οι σκαλες πρεπει να περαστουν στην προσομοιωση. 3. Εχει νοημα να μιλαμε για σεισμο κατα Χ και Υ , αφου δεν υπαρχει καμμια συμμετρια στο σχημα ? 4. Ομοιως για τοιχεια και nv κατα Χ και Υ. 5.Δεδομενης της μη διαφραγματικης λειτουργιας , το υπογειο μηπως πρεπει να περαστει ως κανονικος οροφος ? 6. Η πλακα Π2 οροφης υπογειου μπορει να θεωρηθει αμφιερειστη με καποιο τροπο γιατι κατα βαση μαλλον προβολος ειναι. 7. Για την προσομοιωση της σκαλας βαζω δοκο->ενισχυμενη ζωνη.Αυτο που δεν μπορω να βρω ειναι πως θα προσομοιωσω με γραμμικα μελη τον τελευταιο κλαδο στην οροφη ισογειου που παει απο πλατυσκαλο σε πλατυσκαλο. Εχω σκεφτει να βαλω στο ελευθερο ακρο της Π2 οροφης ισογειου δοκο ή ενισχ. ζωνη με εμμεσες στηριξεις στα ακρα της και πανω σε αυτη να πατησω τη σκαλα.Τι λετε ? 8. Θεμελιωση με πεδιλοδοκους μπορει να γινει προς τη δεξια μυτη του κτιριου? (Σημειωση Το Κ6 θα αποκτησει δοντακι για αγκυρωσεις) Ευχαριστω εκ των προτερων.
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2008 1. Στο υπόγειο ναι. Στο ισόγειο έχει δύο. 2. Ναι (σκάλα ισογείου μόνο) για να είσαι καλυμμένος νομικά. Από περιέργεια θα έλυνα και χωρίς προσομοίωση της σκάλας για να δω τις διαφορές. 3-4. Δεν έχει σημασία ποιους θα πάρεις ως άξονες x και y αν κάνεις δυναμική φασματική ανάλυση. Τα x και y έχουν νόημα μόνο για τα nv. 5. Όχι γιατί υπάρχει διάφραγμα. Τα τοιχώματα του υπογείου θα πάρουν όλες τις οριζόντιες δυνάμεις. 6. Πρόβολος είναι αλλά αν βάλεις μια δοκό επί δοκού στη μεγάλη πλευρά της σκάλας θα έχεις μια τετραέρειστη και μια τριέρειστη και ταυτόχρονα καλύτερο "δέσιμο". 7. Δοκό στο ελεύθερο άκρο της Π2. 8. Δ1 και Δ2 πεδιλοδοκοί 25/70. Δ3, Δ4, Δ5 και Δ6 (Κ7-Κ13) πεδιλοδοκοί 40/70. Π3 κοιτόστρωση πάχους 0,50.
avgoust Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2008 Χαρη σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση. 1. Ο λογος που προβληματιζομαι για το αν εχω διαφραγματικη λειτουργια ειναι α. Το επιμηκες σχημα σε συνδυασμο με β. Το χωρο που καταλαμβανουν οι σκαλες γ. Το οτι το κτιριο στενευει πολυ προς τα δεξια. 5. Η μυτη δεξια δεν ειναι προβλημα ? Δηλ . στην Κ4 μπορουμε να βαλουμε δεσμευσεις κινησης κατα Ζ ? Αφου κατα Ζ ειναι μονη της. 6. Εννοεις με εμμεσες στηριξεις δεξια - αριστερα ?
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2008 1. Οι Κ3, Κ4 και Κ5 αποτελούν ένα μικρό διάφραγμα. Οι κόμβοι περί την πλάκα Π1 αποτελούν ένα δεύτερο διάφραγμα. Στο υπόγειο τα περιμετρικά τοιχώματα, η πολύ μικρότερη σε κάτοψη σκάλα και η θέση αυτής δημιουργούν όπως το βλέπω ένα πολύ δύσκαμπτο κλειστό κουτί γι αυτό θεωρώ ότι έχω ένα διάφραγμα στο υπόγειο. 5. Αυτό που την εμποδίζει να κινηθεί κατά z είναι το έδαφος. Θεώρησε όμως ότι το έδαφος είναι χαλαρό, σαν να μην υπάρχει, και μη βάζεις δέσμευση κατά z μόνο κατά x. Αυτό όμως δεν αναιρεί το ότι ο όροφος είναι υπόγειος. 6. Ναι. Στη δεξιά πλευρά πατά σχεδόν στο Κ2.
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2008 Χάρη μπορεί να θεωρήσει ότι μεταξύ Κ2-Κ3-Κ5-Κ6 έχει διάφραγμα??
Chihor Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2008 Άρη δε νομίζω ότι έχει διάφραγμα στο σημείο αυτό. Δεν έχεις συνεχόμενη πλάκα εκεί. Ούτε ο Χάρης λέει για διάφραγμα εκεί. Ο Χάρης λέει για διάφραγμα μεταξύ Κ2-Κ6-Κ7-Κ1-Κ13, αν κατάλαβα καλά.
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2008 Σωστά Chihor. Διάφραγμα "περί την πλάκα Π1".
sundance Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2008 1.Στο ισόγειο έχει δύο. σε αυτη τη περιπτωση νομιζω μονο με στρεπτικα ζευγη μπορεις να λυσεις (νομιζω εχεις fespa)
sundance Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1 , 2008 να ρωτησω κατι για τη διαφραγματικη λειτουργια. στο υπογειο π.χ αν τοποθετησει τις σκαλες Π1,Π2,Π3 πρεπει να αλλαξει κατι αλλο για να τροποποιησει τη διαφραγματικη λειτουργια? η Π1 και η Π3 συνιστουν διαφραγμα.Η Π2 μαλλον οχι αλλα στις 3 δοκους που 'πιανει' λογικα σωστα αυξανει τη οριζοντια εγκαρσια δυσκαμψια τους. αρα δεν νομιζω να πρεπει να γινει καποια αλλαγη.?
acnt Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2 , 2008 1. Οπως λέει ο Χάρης. Αρα γιατί λύνεις με δυναμική με μετατόπιση; Μήπως να πάς με στρεπτικά ζεύγη; 2. Πάντα πρέπει να τις περνάμε, άσχετα το τί λέει ο Κανονισμός. 3, 4. Το πώς αναλύονται κύματα σε 2 άξονες, δεν το κατάλαβα ποτέ... 5. Εννοείς να συμμετέχει στα σεισμικά φορτία; Δεν νομίζω, καλύπτεσαι. 6. Εγώ πάντως θα την "έδινα" ως σκάλα αμφιέριστη στα Δ4.1, Δ5.1. Αν όχι, τότε τριέριστη. 7. Την προσομοίωση κανε την με δοκό όχι ΕΖ, αν και στο πρόγραμμα που δουλεύεις έχει επιλογή για κεκλιμένη σκάλα. 8. Θα έβγαζα κανονικά τις πεδιλοδοκούς και κάτω από την Π3 του υπογείου θα γινόταν όλο μια "ραντιέ". Νομίζω το είπε και ο Χάρης αυτό ( ; )
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα