Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Πληροφορίες για φρέζα CNC


Κώστας Α

Recommended Posts

Χαίρετε,

 

θα ήθελα κάποιες πληροφορίες σχετικά με την επιλογή του κατάλληλου κοπτικού μηχανήματος - όπως θα καταλάβετε γνωρίζω ελάχιστα από μηχανολογικά θέματα. Πιο συγκεκριμένα, θέλω να κατασκευάσω έναν ξύλινο κύλινδρο, του οποίου η παράπλευρη επιφάνεια δεν είναι λεία, αλλά έχει διάφορα σχήματα (γραμμικά), στα οποία η ακρίβεια είναι σημαντική, οπότε δεν μπορώ να το κάνω με το χέρι. Η διάμετρος του κυλίνδρου είναι 30cm. Αν έχω καταλάβει καλά από αναζητήσεις στο δίκτυο αυτό που χρειάζομαι είναι μια φρέζα CNC. Ισχύει κάτι τέτοιο; Μπορεί κάποιος να μου δώσει κάποιες, έστω στοιχειώδεις, πληροφορίες για το πως μπορώ να πετύχω κάτι τέτοιο; Υπάρχει μηχάνημα το οποίο με ένα αρχείο AutoCAD, ή απο κάποιο άλλο πρόγραμμα, να μπορεί να κόψει το αντίστοιχο σχήμα;

Στην περίπτωση που όντως χρειάζομαι φρέζα, που μπορώ να βρω; Επειδή ενδιαφέρομαι για την κοπή ενός μόνο τεμαχίου, φαντάζομαι οτι η αγορά φρέζας είναι υπερβολή, οπότε αν μπορεί να με κατατοπίσει κάποιος σχετικά με το αν υπάρχει κάποια εταιρεία η ιδιώτης που αναλαμβάνει τέτοιες δουλειές θα ήμουν ευγνώμων.

Link to comment
Share on other sites

Θα περάσετε από ένα μηχανουργείο, από τα πολλά που έχει η Θεσσαλονίκη και θα τους πείτε τι ακριβώς θέλετε να κάνετε και με τι ακρίβεια - εννοείται πώς δεν θα αγοράσετε εργαλειομηχανή κατεργασίας που κοστίζει κατ' ελάχιστο χιλιάδες ευρώ.

 

Αν έχετε το σχέδιο σε AutoCAD πάρτε το μαζί σας. Αν δεν γνωρίζετε ακριβώς με τι ακρίβεια θέλετε την κατεργασία (τις ανοχές στις κατεργαζόμενες διαστάσεις), μιλήστε με κάποιο γνωστό σας μηχανολόγο πρώτα ή με τον υπεύθυνο του μηχανουργείου, ώστε να κατασκευάσει ακριβώς αυτό που θέλετε και όχι κάτι παραπλήσιο (αναφέρομαι σε ακρίβεια κάτω του mm).

 

Μια λίστα από μηχανουργεία είναι αυτή

 

http://www.vres.gr/activity_state.php?state_id=19&activity_id=1602

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κώστας Α

 

ο συνάδελφος ήτανε κατατοπιστικός και ακριβής. Γενικά τρομερή ακρίβεια σε ξύλο μάλλον δύσκολο. Κοντά στα 400 μικρά το παλεύεις. Μην ξεχνας οτι τα κοπτικά ακριβείας απαιτούν λίπανση που στο ξύλο είναι δύσκολη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.