Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παθητική (περίπτωση προσθήκης κατ επέκταση κτιρίου)


hermes2000

Recommended Posts

Έχω μια περίπτωση κατοικίας – διώροφης (το οποίο εξετάζω ως νέο κτίριο) όπου πραγματοποιείται προσθήκη κατ επέκταση στο ισόγειο (περίπου 15 τμ επιπλέον) και προσθήκη στον όροφο (περίπου 12 τμ). Η προσθήκες αυτές αποτελούν (τμηματικά) προσθήκες (μεγάλωμα) άλλων χώρων που ήδη υπάρχουν (αυξάνω για παράδειγμα το σαλόνι κατά 8 τμ).

 

Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση όσο αναφορά την παθητική πυρασφάλεια;

 

Κάνω νέα (για ολόκληρο το κτίριο) εφόσον πρόκειται για νέα τμήματα του κτιρίου τα οποία επηρεάζουν άμεσα τους χώρους που ήδη υπάρχουν;

 

Σε περίπτωση που είχα προσθήκη δυο νέων δωματίων (ένα στο ισόγειο και ένα στον όροφο) θα εξέταζα μόνον τμηματικά το κτίριο (δλδ τις δυο προσθήκες δωματίων) όσο αναφορά την παθητική πυρασφάλεια?

 

Σε ποιά νομοθεσία διευκρινίζονται τα προηγούμενα;

 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

…και απαντάω λοιπόν στο ερώτημα μου…

Εφόσον ένα κτίριο έχει κατασκευαστεί μετά της 17-2-1989 (εκτός ξενοδοχείων για τα οποία ισχύει η ημερομηνία 17-2-1989) θεωρείται νέο και εξετάζεται με την ΠΔ 71-88, είτε πρόκειται να επεκτείνουμε το σαλόνι μας, είτε να κατασκευάσουμε ένα νέο δωμάτιο κτλ!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Προσθήκη κατ΄επέκταση όπου παλιό με νέο κτήριο ενώνονται μόνο στο υπόγειο με έναν διάδρομο ενώ στο επίπεδο του ισογείου είναι δύο ξεχωριστά εντελώς ανεξάρτητα κτήρια με απόσαση 15 μέτρα μεταξύ τους πάλι κάνουμε για το σύνολο;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.