Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βεβαίωση μη κατάτμησης οικοπέδου


Recommended Posts

Με αφορμή κάποια συμβολαιογραφική πράξη, χρειάστηκε να ζητήσω από την εφορία την αντικειμενική αξία ενός ακινήτου. Πρόκειται για ένα οικόπεδο 1800τ.μ. με κατοικία, το οποίο είναι υπό ένταξη σε επέκταση σχεδίου, αλλά δεν έχει κυρωθεί ακόμη η πράξη τακτοποίησης. Από την εφορία για να κοστολογήσουν χαμηλότερα την τιμή μονάδος, μου ζήτησαν να τους καταθέσω μια βεβαίωση από την πολεοδομία ότι δεν έχει γίνει μέχρι τώρα κατάτμηση στο συγκεκριμένο ακίνητο. Γνωρίζετε αν μπορεί η πολεοδομία να βεβαιώσει κάτι τέτοιο και αν ναι, τί δικαιολογητικά απαιτούνται και σε πόσο χρόνο εκδίδεται;

Link to comment
Share on other sites

Από την στιγμή που δεν έχει κυρωθεί η πράξη εφαρμόγης θεωρείται οικόπεδο ή γήπεδο και εμπιπτει ακόμα μεχρι την κύρωση,στα περί εκτός σχεδιόυ?

Από την πολεόδομία δεν ξέρω αν μπορουν να σου το εκδόσουν .Από το υποθηκοφυλακείο πάντως μπόρουν είτε άμεσα δινοντας σου μια βεβαίωση όπως την θες,είτε έμμεσα δινοντας σου ένα πιστοποιητικο όπου φαίνονται όλες οι πράξεις που αφορούν το ακίνητο που σε ενδιαφέρει.

Επίσης αν ψάχνεις αντικειμένικη Ρώτα και στον δήμο μήπως έχει παρθει καμια απόφαση για πρόσωρινή αντικειμένικη στην υπο επέκταση περιοχη(Για λόγους προείσπραξης εισφορας σε χρημα)

Link to comment
Share on other sites

Από την στιγμή που δεν έχει κυρωθεί η πράξη εφαρμόγης θεωρείται οικόπεδο ή γήπεδο και εμπιπτει ακόμα μεχρι την κύρωση,στα περί εκτός σχεδιόυ?

 

Από τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του πδ έγκρισης της ΠΜ, η περιοχή θεωρείται ως εντός σχεδίου, ανεξάρτητα εάν έχει κυρωθεί η ΠΕ ή όχι.

 

@ΦΑΝΗ

Με την ΠΕ αφαιρούνται οι εισφορές σε γη και χρήμα και, ενδεχομένως, αφαιρείται επί πλέον εμβαδόν, εάν το ισοζύγιο της τράπεζας γης είναι ελλειμματικό. Επομένως, πρέπει να προσέξεις πολύ στη σύνταξη τδ γιατο συμβόλαιο.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Αν και είμαι ιδιαίτερα μπερδεμένη με την συγκεκριμένη διαδικασία, είπα στον συμβολαιογράφο να το δει και μέσω υποθηκοφυλακείου. Και να δω, αν θα δεχτεί η εφορία. Όσο για την σύνταξη του συμβολαίου, είναι κάτι συγκεκριμένο στο οποίο πρέπει να εφιστήσω την προσοχή μου;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.