Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταλλικές κατασκευές και επιφανειακή προστασία


 

Recommended Posts

Η βαφή ελέγχεται με ειδική συσκευή η οποία μετράει το πάχος και την πρόσφυση. Πυράντοχες βαφές είναι μεν ακριβές αλλα δεν είναι αντι-αισθητικές και στο τέλος ποιος δίνει το δικαίωμα κρίσης επι του κόστους. Εαν πρέπει να είναι πυράντοχο όπως σε ορισμένες βιομηχανίες το πληρώνεις διαφορετικά μην κάνεις την βιομηχανία. Υπάρχουν πάνω απο 210 ΕΝ στην ποιότητα βαφών και ελέγχων.

Link to comment
Share on other sites

To ερώτημα του andrkonst σχετίζεται με τον τρόπο εφαρμογής της θερμομόνωσης σε σύμμεικτο υποστύλωμα.

Νομίζω υπάρχει σχετικό θέμα για μεταλλικά υποστυλώματα και εφαρμογή θερμομόνωσης.

(πρέπει να ήταν στο θέμα Μ.Ε.Α. και μεταλλικά κτλ...)

Link to comment
Share on other sites

Η βαφή ελέγχεται με ειδική συσκευή η οποία μετράει το πάχος και την πρόσφυση.

 

Αυτήν την μηχανή την έχει το συνεργείο των μεταλλικών που θα κατασκευάσει το έργο ή θα πρέπει να φέρουμε εξειδικευμένο συνεργείο ? Περίπου ξέρουμε κόστος ?

Link to comment
Share on other sites

Το κόστος είναι της τάξης των 200 ευρώ. Αν το γράψεις στη σύμβαση του έργου με τον εργολάβο, θα το φέρει!

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω αν εχει τοσο μεγαλη σημασια το παχος της βαφης, οσο η ποιοτητας της..

Υπαρψουν φτηνες βαφες, υπαρχουν και πολυ ακριβες...

Επισης σημαντικο ειναι ο τροπος εφαρμογης, τα χτυπηματα στη μεταφορα και στην τοποθετηση κτλ...

Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση συνάδελφοι ότι έχει γίνει πολύ μικρή αναφορά στην σημαντικότητα της αμμοβολής. Όσο καλής ποιότητας και να είναι τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, αν δεν έχει γίνει σωστή αμμοβολή και με ιδιαίτερη προσοχή στα "δύσκολα" σημεία η βαφή θα έχει πρόβλημα. Για τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται συμφωνώ απόλυτα με τον AlexisPap. Αυτό που έχω να προσθέσω είναι ότι η εφαρμογή πυράντοχης βαφής είναι ανάγκη που προκύπτει από το είδος του έργου, την χρήση του και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί σύμφωνα με κανονισμούς τους πυροπροστασίας. Ο πελάτης και τελικός χρήστης του έργου δύσκολα θα ζητήσει προσαύξηση σε αυτά τα μέτρα, ειδικά αν ενημερωθεί για το κόστος. Ο δείκτης πυραντίστασης που προβλέπει η μελέτη είναι αυτός που θα καθορίσει το κόστος. Φυσικά, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της εφαρμογής της πυράντοχης βαφής, της ευαισθησίας της και του τεράστιου κόστους για touch up επιβάλεται η εφαρμογή της on site, κάτι που προτιμώ και για το τελικό χρώμα της απλής βαφής. Το γαλβάνισμα σε μεγάλα έργα είναι πρακτικά αδύνατο καθώς δεν υπάρχουν δεξαμενές (μπάνια) που θα μπορούσαν να χωρέσουν τα τεμάχια, το γαλβάνι θα υποστεί μεγάλες ζημιές κατά την μεταφορά και την ανέγερση και το κόστος είναι πολύ μεγάλο. Ενδεικτικά αναφέρω σε πρόσφατο έργο που απαιτήθηκε να γαλβανίσω μέρος της κατασκευής το κόστος ήταν περίπου 0,50€/kg.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι

 

υπάρχουν προδιαγραφές για την ποιότητα επιφάνειας σε σχέση με την βαφή και κατα συνέχεια για την βαφή. Υπάρχουν βαφές scratch resistant, corrosion resistant, etc. Το πάχος το έβαλα με την πρόσφυση και ΝΑΙ το πάχος μετράει. Τωρα εαν θέλετε να μην βλέπετε προδιαγραφές για να γίνεται λογιστές του πελάτη αυτό είναι άλλο πράγμα. Το σίγουρο είναι οτι υπάρχουν και υπάρχουν για λόγο. Υπάρχουν και σκληρές ανοδιώσεις, υπάρχουν και επικαλύψεις πεδίου, κλπ. Δεν θέλεις και αυτά υπάρχει και γαλβανική προστασία με αυτοκόλλητα ανόδια που τα βάζουμε κατα κόρον σε πεζογέφυρες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.