Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαλλαγή ΤΣΜΕΔΕ


Recommended Posts

Όταν είσαι άνεργος υπάρχει πρόβλημα είτε είσαι νέος, είτε μεγαλύτερος.

Όμως το πρόβλημα δεν λύνεται με το να διαλύσουμε το ασφαλιστικό ταμείο μας. Το οποίο, από όλες τις απόψεις και ιδιαίτερα σήμερα, είναι σημαντικό να υπάρχει για τους μηχανικούς και ιδιαίτερα για τους νεότερους.

Επειδή υπάρχουν μεγαλύτερα προβλήματα στους νέους μηχανικούς για αυτό τα πρώτα πέντε χρόνια οι εισφορές είναι 50% και η προσαύξηση μπορεί να αρχίσει μετά δέκα χρόνια.(κάτι που δεν συμφέρει κατά βάθος τους νέους, γιατί τους αφαιρεί δέκα συντάξιμα χρόνια).

Ας προτείνουμε και άλλα μέτρα ανακούφισης των νέων και ιδιαίτερα των ανέργων. Όχι όμως να αρνηθούμε τη ανάγκη της κοινωνικής ασφάλισης, η οποία είναι διικαίωμα και κατάκτησή μας και όχι βάρος.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 259
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τώρα θες να μου πεις ότι δεν ξοδεύεις σε ίντερνετ, κινητά, γυμναστήριο, βενζίνες τουλάχιστον 100Ε τον μήνα! Εντάξει εγώ αυτήν την συζήτηση δεν μπορώ να την κάνω.

 

Κατάλαβε ότι μιλάμε για ΣΥΝΤΑΞΗ εδώ πέρα. Βάλε το μυαλό σου να το κατανοήσει λίγο και μετά πες μου ότι θες. Δεν υπάρχει το Δεν Πληρώνω στην σύνταξη...ε δεν υπάρχει τι θα κάνουμε τώρα ! Άνεργος ή μη. Και αυτά για την ανεργία πέστα αλλού. Ελεύθερος επαγγελματίας είμαι και έχω μάθει να προσέχω για να έχω. Ας φύλαγες τα ασφάλιστρα όταν είχες δουλειά. Ο άνεργος εργάτης αν δεν συμπληρώσει ένσημα...δεν παίρνει σύνταξη. Τι θα γίνει τώρα ανέκδοτα θα λέμε ?

 

 

Ikaros13...Με 100 τον μήνα προσαυξημένα με 3% τον χρόνο ασφάλιστρα θα πάρεις κάνα 50.000 από την ιδιωτική ασφάλιση σε 30 χρόνια. ου φαίνεται καλό ? Δεν έχω πρόβλημα προσωπικά. Ίσως θα έπρεπε το κράτος να σου δίνει και αυτήν την επιλογή. Αλλά το μπαίνω - βγαίνω στο ΤΣΜΕΔΕ δεν το καταλαβαίνω. Δεν καταλαβαίνω πως θα γίνει πρακτικά.

Link to comment
Share on other sites

nik, αν εσύ είσαι βολεμένος ή σε νταντεύει ακόμα ο πατέρας σου, δε σημαίνει ότι και άλλοι τόσοι χιλιάδες μηχανικοί είναι. εγώ, καλώς ή κακώς, έχω κόψει πολλά από τα εξοδά μου. αυτό που ζητώ είναι να ασφαλίζομαι μόνο όταν έχω εργασία, όπως γίνεται σε οικοδόμους, που όταν δε δουλεύουν δεν έχουν ένσημα.

 

Το ξέρω, σου είναι δύσκολο εσύ ο φραγκάτος να καταλάβεις τον άλλο που δεν έχει αλλά πέσε λίγο στο επιπεδό μας και κατάλαβε ένα σημαντικό: όταν δε μπορείς να δουλέψεις, καλύτερα ανασφάλιστος και ας καθυστερήσε η σύνταξη 2-3 χρόνια παρά να βάζει το ταμείο σου ντε και καλά νταβατζιλίκι το 1000άρι.

 

Βέβαια, από ποιόν περιμένω να καταλάβει: από τον μεγαλόκαρχαρία, που είναι βασικός συντελεστής της αρρώστιας του κλάδου μας? Κάτι άτομα σαν και σένα φτάσαν εμάς τους νέους να δουλεύουμε για 300 ευρώ 12ωρά, για να έχετε εσείς την μαγκιά να λέτε: "Ας φύλαγες τα ασφάλιστρα όταν είχες δουλειά."

 

Οπότε, τόσο σου κόβει, τόσα λες...

Link to comment
Share on other sites

Κάτσε ρε nik γιατί θα μας τρελλάνεις. Τι πάει να πει δεν γίνεται το μπες-βγες. Οταν έχεις δουλειά πληρώνεις κανονικά, έχεις κάλυψη συντάξιμα χρόνια κτλ. Οταν είσαι άνεργος δεν πληρώνεις και δεν έχεις τίποτα από τα παραπάνω. Στο τέλος της σταδιοδραμίας γίνεται η σούμα, που είναι το δύσκολο? Τι ελ.επαγελματίας και μπούρδες. Οταν έχεις δουλειά φαίνεται από τα βιβλία σου τις αποδείξεις κτλ, όταν δεν έχεις πάλι φαίνεται γιατί όλα είναι zero, κουλούρια, (o).

Αυτό που λες "ασ πρόσεχες, ας μάζευες" εκτός ότι είναι προκλητικό είναι και παντελός άστοχο. Σιγά μην ανοίξω και αποταμιευτικό λογαριασμό για το ΤΣΜΕΔΕ, δεν είμαστε καλά. Σου απάντησα σε προηγούμενο πόστ για τους στόχους μου και νομίζω αφορούν και την πληοψηφία των ανθρώπων. Στην τελική δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει μετά από 40 χρόνια, ας παίρνω και 1000. Τι νομίζεις ότι τότε περιμένω για να ζήσω?

Μήπως δουλεύεις στο ΤΣΜΕΔΕ? ή μήπως είσαι κοντά στην σύνταξη και φοβάσαι μην σου την πετσοκόψουν?

Link to comment
Share on other sites

Nik πήγα να σου απαντήσω σοβαρά διαβάζοντας μόνο το ποστ σου που απευθύνεται σε εμένα.

 

 

Μετά διάβασα και τα υπόλοιπα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σχεδόν νέος μηχανικός είμαι. Δεν με ταίζουνε και ναι δεν είμαι άνεργος οπότε όντως τα λέω εκ του ασφαλούς. Καμία σχέση με ΤΣΜΕΔΕ. Ελ.επ. και συνεργάζομαι για άδειες.

 

Αυτό που ξέρω είναι ότι το ταμείο μας προσφέρει καλή περίθαλψη και πολύ καλή σύνταξη. Είπαμε γύρω στα 1800 ευρώ.

 

Προσωπικά κάνω τα κουμάντα μου έτσι ώστε και δύο χρόνια άνεργος να μείνω να έχω να πληρώσω για την ασφάλιση μου η οποία είναι το 3ο πιο βασικό έξοδο μετά από διαμονή και φαγητό.

 

Τώρα από ότι βλέπω εσείς αντιμετωπίζετε τα ασφάλιστρα που σας επιβάλει το κακό ΤΣΜΕΔΕ σαν κάποιο είδος χαρατσιού, σαν κάποιο είδος φόρου..δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς. Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτά που πληρώνετε είναι προς όφελος σας και δεν είναι μία υπηρεσία της στιγμής.

 

ikaros13 δεν καταλαβαίνω την λογική σου. Πως θα γίνει αυτή η σούμα στο τέλος ? Αφού στο τέλος θα έχεις δουλέψει 10 χρόνια από το μπες βγες όποτε σε βολεύει. Αναγκαστικά θα πας σε ένσημα. Άρα καταστροφή του ΤΣΜΕΔΕ, Τέλος. Εσένα δεν σε νοιάζει η σύνταξη εμένα με νοιάζει....και δεν διαφέρουμε πολύ ηλικιακά. Αν είναι να διαλέξω το να πληρώσω τους λογαριασμούς μου και να μένω με τον μπαμπά μου...ή το να μένω με την γκόμενα θα επιλέξω το πρώτο. Επίσης εάν κάνεις ιδιωτική ασφάλιση που μου ανέφερες πριν..νομίζεις μπορείς να πεις στην ιδιωτική εταιρεία δεν πληρώνω επειδή είμαι άνεργος ? Θα σε σκίσει.

 

 

Ξεκολλήστε το μυαλό σας. Δεν υπάρχει το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στην σύνταξη. Τέλος. Μην μου κάνετε μαθήματα ηθικής για ανεργίες και σαχλαμάρες. Εσείς που είστε τόσο ηθικοί, ζητάτε να καταστραφεί ένα καλό ταμείο επειδή δεν μπορείτε να κουμαντάρετε τους λογαριασμούς σας και βλέπετε την ασφάλιση σαν περιττό έξοδο. Έχει διαφορά δηλαδή το να μην παίρνεις σύνταξη στα 60 με την ανεργία στα 25 ? Είναι δίλημμα αυτό ?

 

stratoz μην απαντάς..ρητορικές ήταν οι ερωτήσεις.

 

spgirl Εγώ δεν σε έκρινα. Εσύ γιατί με κρίνεις με ξέρεις ? Τι φτηνά επιχειρήματα είναι αυτά ? Είσαι άνεργη και δεν πληρώνεις ασφάλιση. Και ποιος νομίζεις ότι χάνει αυτά τα λεφτά? Μήπως ο συνάδελφος σου ?

Link to comment
Share on other sites

spgirl Εγώ δεν σε έκρινα. Εσύ γιατί με κρίνεις με ξέρεις ? Τι φτηνά επιχειρήματα είναι αυτά ? Είσαι άνεργη και δεν πληρώνεις ασφάλιση. Και ποιος νομίζεις ότι χάνει αυτά τα λεφτά? Μήπως ο συνάδελφος σου ?

 

Με έκρινες: με είπες ότι είμαι κάποια που προτιμά να πληρώνει το κινητό και το γυμναστηριό της παρά την ασφαλισή της.

 

Στο ξαναλέω μπας και το καταλάβεις: όσο δουλεύω, ναι, να πληρώνω την ασφαλισή μου. Κανένα πρόβλημα. Όσο δε δουλεύω και δε μπορώ να έχω εισόδημα, τι ασφάλιση να πληρώσω?

 

Όταν ένας εργάτης δεν έχει δουλειά, δεν έχει ένσημα και δεν έχει βιβλιάριο υγείας?

 

Εγώ γτ όταν δεν έχω δουλειά, πρέπει αυτό το "τέλειο" ταμείο μου να με υποχρεώνει να πληρώνω την ασφάλιση. Αφού δεν έχω δουλειά, τι ασφάλιση να πληρώσω?. Μόλις βρώ, βεβαίως να πληρώσω τις εισφορές μου κανονικότατα.

 

Απλά αντί να βγω στην σύνταξη στα 24+40=64 χρονιά, ας βγω στα 65 ή 66... Σιγά το πρόβλημα. Αρκεί όμως το καταπληκτικό ταμείο μου να μην με υποχρεώνει να πληρώνω όταν είμαι άνεργη.

 

Κάτσε λοιπόν εσύ μεγαλόμηχανικάρα να μας το παιζεις έξυπνος εμάς τους χαζούς άνεργους αλλά απλά σου θυμίζω: Κάποτε και γω δούλευα και τώρα είμαι άνεργη. Όπου ήσουν, ήμουνα και όπου είμαι (ειλικρινά εύχομαι να μην) έρθεις.. Τότε να σε δω παλικάρι μου τι μαγκιά θα πουλάς στους άνεργους συναδέλφους σου...

Link to comment
Share on other sites

Απλά αντί να βγω στην σύνταξη στα 24+40=64 χρονιά, ας βγω στα 65 ή 66... Σιγά το πρόβλημα. .

 

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Αν μειωθούν οι εισφορές αλλάζει η συνολική λειτουργία του ταμείου σε πολλούς τομείς.

 

Επίσης νομίζω ότι βγάζεις την αγανάκτηση σου για άλλα θέματα πάνω μου. Δεν θα νιώσω τύψεις που πληρώνω την σύνταξη μου με τη δουλειά που κάνω. Και σου τόνισα ότι αποταμιεύω για να έχω λεφτά όταν δεν θα έχω δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

ΣΥΝΆΔΕΛΦΕ nik,

 

Εσύ που έχεις ζεστές αποταμιεύσεις για ξόδεμα, ξόδευέ τες για να στηρίζεις το ταμείο, ώστε να μπορέσει με τα δικά σου τα λεφτά να γίνει μέτοχος και σε άλλη τράπεζα, πέραν της ΑΤΤΙΚΗΣ.... (τύφλα ναχουν οι περιβόητες αγορές)

 

Εμείς οι υπόλοιποι που είτε δεν έχουμε, είτε αν έχουμε αποταμιεύσεις θέλουμε να ορίζουμε εμείς την αξιοποίηση των χρημάτων μας και να καρπωνόμαστε ΕΜΕΙΣ την απόδοση από την εκμετάλλευσή τους, άσε μας να κάνουμε το ΠΡΟΦΑΝΕΣ :

 

να πληρώνουμε εισφορές όταν το κοινωνικό (κατ' άλλα) κράτος θα μπορεί να μας εγγυάται ένα ελάχιστα αποδεκτό - αξιοπρεπές εισόδημα.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να μου πεις γιατί είναι καταστοφικό όπως λες για το ταμείο το ''μπες-βγές''? Εκτός αν περιμένεις από τους ανέργους να πληρώνουν τους συνταξιούχους, ή να γεμίζουν τον κουβά για να πάρεις εσύ σύνταξη αύριο-μεθαύριο...

 

Ps To πως επενύει ο καθένας τα χρήματά του είναι προσωπικό θέμα, όπως και η ζωή που επιλέγει να κάνει. Αν εσύ θεωρείς σωστό να κάθεσαι με τους γονείς σου μέχρι τα 50 και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από υποχρεώσεις, κάντο κανένας δεν θα σου επιβάλλει το αντίθετο. Μην κατακρίνεις όμως τον άλλο που από τα 25-30 θέλει να έχει την ανεξαρτησία του και φτιάξει τη ζωή του όπως θέλει εκείνος. Υπάρχουν και άλλα πράγματα στη ζωή πέραν του ΤΣΜΕΔΕ και της σύνταξης....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.