Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άλλαγή χρήσης σε καφεκοπτείο


troela

Recommended Posts

Γεια σε όλους!

Έχω κι εγώ μια ερωτησούλα. Oι γνώμες των μηχανικών που γνωρίζω διίστανται και έχω μπερδευτεί εντελώς!

Καταστήματα του άρθρου 43 του υγειονομικού νόμου (χωρίς τραπεζοκαθίσματα) θεωρούνται χώροι συνάθροισης κοινού? Και συγκεκριμένα: σε κατάστημα 75τμ με οικ. άδεια του 1965 και το οποίο ήταν πριν εμπορικό κατάστημα θέλουμε να βγάλουμε μικτή άδεια καφεκοπτείο-αμιγές πρατήριο ειδών ζαχαροπλαστικής. Χρειάζεται αλλαγή χρήσης για να δώσει η πολεοδομία βεβαίωση κύριας χρήσης?

Αν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει εκ πείρας θα εκτιμούσα πολύ τη βοήθειά! :)

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε 2 υποψήφιους μηχανικούς για να αναλάβουν την άδεια, το θέμα είναι ότι ο ένας μας είπε πως δε θα χρειαστεί αλλαγή χρήσης και ο άλλος πως θα χρειαστεί.. Φαντάζομαι και οι δύο ρώτησαν την πολεοδομία.. :roll:

Έχουμε μπερδευτεί εντελώς και έλεγα μήπως ήξερε κάποιος από το φόρουμ που να το έχει κάνει και να γνωρίζει εκ πείρας, έτσι ώστε να κάνουμε κι εμείς τη σωστή επιλογή. Η διαφορά στο χρόνο και στο κόστος είναι τεράστια αλλά θέλουμε να είμαστε και σίγουρες ότι δε θα έχουμε προβλήματα στην πορεία..

Ξεκινήσαμε ν ανοίξουμε ένα μαγαζί χωρίς να έχουμε ιδέα τι μας περιμένει! Τελικά απ'τα λίγα που έχω καταλάβει από τα πολεοδομικά ζητήματα είναι ότι η κάθε πολεοδομία (μη σου πω και ο κάθε υπάλληλος..) κάνει ότι του φανεί..

Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση! Καταλαβαίνω ότι ο καθένας ρωτάει εδώ πράγματα που μπορεί να μάθει κι αλλιώς, απλώς είναι μαζεμένη πολύ γνώση και εμπειρία στο φόρουμ σας ;)

Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαι και οι δύο ρώτησαν την πολεοδομία.. :roll:

γιατί να ρωτήσουν;

 

να σου πω κάτι σε εντελώς φιλικό επίπεδο

(και δεν το λέω μόνο σε εσένα το λέω σε όλους τους ανθρωπους που βρίσκονται στη θέση σου και θέλουν να κάνουν μια σοβαρή επένδυση)

 

άμα δεν αναθέσεις σε έναν άνθρωπο την υπόθεση δεν μπορεί να τρέχει πολεοδομία να ρωτά τα 20 διαφορετικά πράγματα που πρέπει να μάθει για την αδειοδότηση του δικού σου συγκεκριμένου καταστήματος,

ειναι αδύνατον χωρις να γίνει ανάθεση και χωρις να δωθεί προκαταβολή

 

αν μη τι άλλο δεν είναι σοβαρός επιχειρηματικός τρόπος αντιμετώπισης της υπόθεσής σου

---

για να σε βγάλω από την αγωνία σου λεω 99% θες αλλαγή χρήσης

και ακόμη και αν βρεθεί τρόπος να μη γίνει πας στο 1% θα είστε εκτεθιμένοι σε κάθε καταγγελία

όποτε σφραγίζεται το μαγαζί μέχρι να βγάλει άδεια

 

εγω προσωπικά δε θα το ρίσκαρα

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο, θέλει αρκετό τρέξιμο ακόμα και για την προκαταρκτική έρευνα, για να ελεγχθούν τα σχέδια, η χρήση γης κλπ. Και η αλήθεια είναι ότι ο μηχανικός που την έκανε για μας πήρε προκαταβολή.

Απλά, όταν γνωρίζεις πλέον τα δεδομένα και τι περίπου χρειάζεται το συγκεκριμένο κατάστημα για την αδειοδότηση θέλεις κι εσύ να κάνεις τη σωστή επιλογή μηχανικού.. και εκεί μπερδευτήκαμε!

Ευχαριστώ για τη συμβουλή σου! Αλλά να σε ρωτήσω και κάτι τελευταίο? Αν η πολεοδομία σου σφραγίσει τα σχέδια και σου δώσει βεβαίωση κύριας χρήσης χωρίς να έχει γίνει αλλαγή χρήσης, μπορεί να παρουσιαστεί πρόβλημα αργότερα από καταγγελία? Δεν είσαι καλυμμένος αν η πολεοδομία σου δώσει το οκ??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.