xaris-cd Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2011 βλέποντας την πληθώρα πάνελ που κυκλοφορούν ποια είναι τα κριτήρια για την επιλογή μας? από τεστ ''ανεξάρτητων'' περιοδικών πχ.PHOTON magazine http://ebookbrowse.com/test-photon-sw-english-0508-pdf-d43736600 βλέποντας αυτό τα photowatt φαίνεται ότι είναι τα καλύτερα αλλά πολύ ακριβά . τα suntech είναι μάλλον καλά σε σχέση τιμή /απόδοση τα thin film δεν έχουν μεγάλες αποδόσεις ανά τετρ.μετρο ,θέλουν μεγάλες επιφάνειες ,αλλά έχουν καλό συντελεστή μείωση απόδοσης coeffective -0,24%/C όταν τα πολυκρυσταλικα έχουν -0,40%/C υπάρχουν και τα πολυ οικονομικά κινέζικα αμφιβόλου ποιότητας , πως αποφασίζω ? μπορείτε να βοηθήσετε στην επιλογή μου έχοντας κριτήριο οτι θέλουμε να λειτουργούν για 25 χρονια και να αποδίδουν χρήματα . παρακαλώ αν μπορεί να μεταφερθεί το ερώτημα μου στο θέμα με τα φωτοβολταϊκά για να μπορούν να το δουν περισσότεροι ειδικοί ,μιας και δεν μπορώ να γράψω εκεί .
kusta80 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2011 Υπαρχουν πολλοι παραμετροι για να επιλεξεις πανελ.Διαλεγεις και περνεις αναλογα με αυτες τις παραμετρους και αναλογα τι ζηταει και ο πελατης τοσο οικονομικα οσο και απο χωρα παραγωγης.
xaris-cd Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2011 Υπαρχουν πολλοι παραμετροι για να επιλεξεις πανελ.Διαλεγεις και περνεις αναλογα με αυτες τις παραμετρους και αναλογα τι ζηταει και ο πελατης τοσο οικονομικα οσο και απο χωρα παραγωγης. νομίζω ότι για την χώρα παράγωγης δεν παίζει και τόσο ρόλο αρκεί να μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα καλά πάνελ μιας οποιαδήποτε χώρας .πχ τα suntech έχουν πολύ καλές πιστοποιήσεις και εγγυήσεις επίσης τα υλικά που χρησιμοποιούν είναι ποιοτικά εφάμιλλα των γερμανικών , αλλά θέλει καλό ψάξιμο. είδα αυτό http://sroeco.com/solar/learn-solar/solar-panel-comparison/ αρκετά κατατοπιστικό ..όποτε ζυγίζουμε τι θέλουμε και διαλέγουμε αυτό το λέω γιατί τώρα ετοιμάζω να κάνω μια στέγη δική μου και φτάσαμε στο σημείο να πρέπει να αποφασίσω ποιο πάνελ να βάλω ...κάτι ακόμα ...τι γνώμη έχετε για τα ντιζοστριφωνα σε σχέση με τα αγκύρια ...μιλάμε για στέγη με κεραμίδι ,αν έχει κάποιος εμπειρία από προβλήματα που θα συναντήσω επιλέγοντας τον έναν η τον άλλο τρόπο ...κάτι βασικό που είδα είναι ότι πρέπει στα ντιζοστριφωνα να τρυπήσεις το κεραμίδι στην πάνω καμπύλη τους ,αλλά αν τυχει το ξύλινο δοκάρι από κατω να είναι στο χαμηλό μέρος, τι κάνουμε ?...καρφώνουμε παράλληλα ένα κομμάτι ξύλου ίδιο με το δοκάρι 6χ12 για να μεταφερθεί το σημείο τρυπήματος του κεραμιδιού ,ή τρυπάμε όπου τύχη και μετά σφραγίζουμε με διάφορα υλικά (σιλικόνη) .την στέγη την κατασκευάζω τώρα και έχω την δυνατότητα να την φτιάξω όπως ακριβώς βολεύει (εννοώ της αποστάσεις των δοκαριών μεταξύ τους )έτσι ώστε είτε αγκυρια χρησιμοποιήσω είτε ντιζοστριφωνα να πετυχαίνουν πάντα στο σωστό σημείο ... αυτό το πρόβλημα δεν υφίσταται στα αγκύρια γιατί έχει πλάτος η βάση της και μπορούν να βιδωθούν στο σωστό σημείο . παντός βλέπω ότι όλοι οι κατασκευαστές βάσεων για στέγη προτείνουν αργύρια και τα ντιζοστριφωνα σε κυματοειδής στέγη πχ ελλενιτ ,δηλαδή εκεί που δεν έχεις την δυνατότητα να σηκώσεις τα κεραμίδια ή αν είναι καρφωμένα τα περισσότερα.. Τελικά ποια να προτιμήσω? βέβαια η ουσία ειναι να μην φύγουν με τον αέρα ....!!!! οπότε βασικό είναι η σταθερότητα , βάση μελέτης ανεμοπιεσης και χιονοπτώσης ... λέω να χρησιμοποιήσω τις βάσεις exalco, αρκετά καλές τιμές και καλό υλικό ..
kcher Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2011 Έπίσης κάτι άλλο που εγώ σαν μελετητής λαμβάνω υπόψη μου είναι για κάθε χώρο ποια πάνελ δίνουν μεγαλύτερη εγκατεστημένη ισχύ. Κάθε πάνελ έχει διαφορετικές διαστάσεις, οπότε σε κάποια στέγη ή δώμα πχ μπορεί μικρά πάνελ να ταιριάζουν καλύτερα και να αποδίδουν μεγαλύτερη ισχύ. Όσον αφορά για τη διάρκεια ζωής, πολύ φοβάμαι ότι στο ελληνικό κλίμα (ιδίως από Λαμία και κάτω) δεν αντέχει κανένα πάνελ 25 χρόνια. Ο ήλιος είναι καταστροφικός. Σίγουρα στην 25ετία θα χρειαστεί αντικατάσταση κάποιων πάνελ. Αυτό αποτελεί εντελώς υποκειμενική άποψη, καθώς στην Ελλάδα δεν έχει δοκιμαστεί κανένα πάνελ για 25 χρόνια.
xaris-cd Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 9 , 2011 Έπίσης κάτι άλλο που εγώ σαν μελετητής λαμβάνω υπόψη μου είναι για κάθε χώρο ποια πάνελ δίνουν μεγαλύτερη εγκατεστημένη ισχύ. Κάθε πάνελ έχει διαφορετικές διαστάσεις, οπότε σε κάποια στέγη ή δώμα πχ μπορεί μικρά πάνελ να ταιριάζουν καλύτερα και να αποδίδουν μεγαλύτερη ισχύ. Όσον αφορά για τη διάρκεια ζωής, πολύ φοβάμαι ότι στο ελληνικό κλίμα (ιδίως από Λαμία και κάτω) δεν αντέχει κανένα πάνελ 25 χρόνια. Ο ήλιος είναι καταστροφικός. Σίγουρα στην 25ετία θα χρειαστεί αντικατάσταση κάποιων πάνελ. Αυτό αποτελεί εντελώς υποκειμενική άποψη, καθώς στην Ελλάδα δεν έχει δοκιμαστεί κανένα πάνελ για 25 χρόνια. λεω να επιλέξω first solar 124 τεμ.1,20χ0,6 thin film , χωρούν στη στέγη . εχω κάνει την χωροθέτηση δεν εχω πρόβλημα( τα hiliosfera δεν χωρουν ) .το θεμα ειναι με ποιον inverter να τα συνδέσω . θέλω έναν τριφασικό .η fronius εχει τον plus 120 και εχει και γαλβανική μόνωση αν και νομίζω οτι αυτα δεν χρειάζονται . Mιλώ για τα firstsolar ,γιατι τα hiliosfaira χρειάζονται σίγουρα, δες τε λίγο τα αποτελέσματα από τα διάφορα σετ που εχω στο link και αν μπορείτε να με βοηθήσετε στην επιλογή . καλά αποτελέσματα έχουν μονο τα sanyo και τα first solar , βγάζουν 1350~και πανω kwh/kwp, οταν τα πολυκρυσταλικα βγαζουν 1250 kwh/kw πιστευω οτι τα προγραματα να μην ειναι κατευθηνομενα και να βγάζουν σωστα αποτελέσματα ... https://picasaweb.google.com/114177656410857048796/Pvsol?authkey=Gv1sRgCM6lqZSkjojPhAE#
xaris-cd Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 10 , 2011 τελικα επελεξα πολυκρυσταλικα ,για να μεινει χωρος στην στεγη για ηλιακα πανελ για ζεστο νερο χρησης μιας και προκειται να κανω κεντρικο δυκτιο με κεντρικο μποιλερ 2000 λιτρων .πανελ θα μπουν σε καθε αναβαθμιδα και για να εχω οικονομια χωρου επιλεγω πανελ φωτοβολταικων 2,00 μετρων επι 1 σε καθετη διαταξη εδω εχω ενα video απο την στεγη
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα