tzouliano Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2011 Καλημέρα συνάδελφοι, σαν μηχανικός ελ. επαγγελματίας αναλαμβάνω ένα έργο (π.χ. την εγκατάσταση ενός φ/β συστήματος στην στέγη μιας οικίας). Το έργο που αναλαμβάνω περιλαμβάνει την προμήθεια των υλικών τα οποία αγοράζω εγώ. Τι παραστατικά πρέπει να κόψω με το πέρας της εγκατάστασεις ? Οι απόψεις που έχω πάρει μέχρι τώρα είναι τόσες πολλές και τόσο διαφορετικές που έχω μπερδευτεί ! Ο λογιστής μου π.χ. μου είπε τιμολόγιο τεχνικού έργου όταν το έργο απευθύνεται σε επιτηδευματίες - επιχειρήσεις και απόδειξη λιανικής + απόδειξη παροχής υπηρεσιών όταν πρόκειται για ιδώτες. Στην Εφορία μου που ρώτησα μου είπαν τιμολόγιο τεχνικού έργου σε όλες τις περιπτώσεις με τη μόνη διαφορά τα τιμολόγια που κόβωνται σε ιδιώτες δεν χρειάζεται να μπουν στην συγκεντρωτική κατάσταση πελατών - προμηθευτών ! Από την εμπειρία σας, ποιος είναι ο σωστός τρόπος ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
heartsp Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2011 τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas_super_3 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11 , 2011 Να ρωτήσω τώρα κάτι άλλο. Αν κάποιος έχει κάνει έναρξη στην εφορία με ΚΑΔ που αφορούν μόνο επονήσεις μελετών κλπ πρέπει να πάρει κι άλλο κωδικό για να μπορεί να προμηθεύεται υλικά και ουσιαστικά να τα μεταπουλά , ή πρέπει να φαίνεται ως εταιρία. Πχ για να μπορώ να προμηθευομαι υλικά για μια μελέτη και να κάνω εγώ την εγκατάσταση κόβοντας τιμολόγια κλπ στον πελάτη πρπει να είμαι τεχνική εταιρία ή απλά καλύπτομαι με την άδεια του εγκαταστάτη η/μ εγκαταστάσεων; Συγνώμη αν λέω κοτσάνες αλλά είαι νέος και τα έχω λιγάκι μπερδεμάνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hektor Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 18 , 2011 Tιμολόγιο Εργου σίγουρα .Αυτό κόβω εγώ όταν αναλαμβάνω έργο με υλικά δικά μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmas85 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2011 Εχω το ιδιο προβλημα . Πρεπει να κοβουμε δηλαδη τιμολογιο παροχης υπηρεσιων και τιμολογιο πωλησης σε ιδιωτη ? περα απο τα υλικα που θα τα παρει ο υπεργολαβος και θα μου κοψει τιμολογιο. Εγω στον ιδιωτη τι θα κοψω για τον εξοπλισμο που του πουλαω εγκατεστημενο ? να σημειωσω οτι δεν εχω μαγαζι ωστε να μπορω να εχω ταμειακη αρα δεν εχω και αποδειξη λιανικης. παιδια βοηθηστε λιγο γιατι και οι λογιστες τα εχουν χαμενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTHRIS Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29 , 2011 Προσοχή γιατί δεν υπάρχει θέση της διοίκησης που να χαρακτηρίζει την εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων, ως τεχνικό έργο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
panbak Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14 , 2011 Share Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14 , 2011 Το ΙΚΑ πάντως αν καταλαβαίνω καλά από το παρακάτω link κατατάσει τα έργα μεγάλων πάρκων σε οικοδομικά έργα και τα μικρά σε στέγες και στέγαστρα σε τεχνικά έργα... http://www.taxheaven.gr/laws/circular/index/circular/11519 Link to comment Share on other sites More sharing options...
streetas Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 11 , 2012 οπότε μάλλον δεν υπάρχει μια στανταρ αντιμετώπιση του φορολογικού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JTB Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2012 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 , 2012 Παρακαλώ για τιμολόγηση Φ/Β δείτε απαραιτήτως το... http://www.michanikos.gr/topic/30125-%CE%A6%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CF%89/page__st__10__gopid__507322#entry507322 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hektor Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2013 Share Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2013 Επειδή δεν μπορώ να βρώ πουθενά στην αγορά μπλόκ τιμολογίων που να γράφει "Τιμολόγιο τεχνικού έργου" μπορώ να πάρω ένα που να γράφει σκέτο "Τιμολόγιο" και από κάτω να γράψω χειρόγραφα "Τεχνικού Εργου" ? Θα μου το θεωρήσει η εφορία η θα έχω πρόβλημα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα