Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Ιδιαίτερη πράξη απαλλοτρίωσης σε ΚΦ και κτηματολόγιο


MARIA TZ

Recommended Posts

Καλησπέρα. θέλω να κάνω αποδοχή κληρονομίας και έπειτα καθορισμό τιμής μονάδας και αναγνώριση δικαιούχων σε οικόπεδο που δεσμεύτηκε με ε π.δ. του 1998 για ανέγερση σχολείου και η πράξη εφαρμογής κυρώθηκε το 2001. Σύμφωνα με τους πίνακες της πε στο όνομα του αποθανόντος ιδιοκτήτη δεν απομένει τίποτα ως τελική ιδιοκτησία, παρά μόνο δικαίωμα αποζημίωσης σε 594τμ. για ΚΦ. Παρόλο που έβγαλα δικαστική απόφαση που διέταζε την αποδέσμευση του ακινήτου λόγω παρόδου εύλογου χρόνου, η Νομαρχία τον Δεκέμβριο του 2010 επανεπέβαλε την δέσμευση κηρύσσοντας παράλληλα ιδιαίτερη πράξη απαλλοτρίωσης. Στο κτηματολόγιο ο Δήμος φαίνεται ως ιδιοκτήτης ολόκληρου του ΟΤ , επί του οποίου μάλιστα δεν αποτυπώνονται καν οι επιμέρους ιδιοκτησίες, ενώ ο αποθανών δεν έχει καν μερίδα λόγω του ότι δεν είχε άλλη περιουσία.

θεωρώ ότι για την πέραν της εισφορά σε γη ιδιοκτησία, θα έπρεπε να φαίνεται ιδιοκτήτης ο αποθανών αφού αυτά δεν έχουν αποζημιωθεί , άρα δεν έχει συντελεστεί η απαλλοτρίωση.

Παρακαλώ αν ξέρει κάποιος ας μου απαντήσει:

1) πρέπει να διορθώσω το κτηματολόγιο και με ποια διαδικασία.

2) Θα προσφύγω στο Δικαστήριο για καθορισμό τιμή μονάδας. Αναρωτιέμαι αν αυτή η ιδιαίτερη πράξη απαλλοτρίωσης για το ΚΦ χρειαζόταν ιδιαίτερους κτηματολογικούς πίνακες και διαγράμματα ή αρκεί να κάνω παραπομπή στους πίνακες της πε

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

1) Πιστεύω πως ναι (δυστυχώς). Και αυτό γιατί μόνο δικαστικά μπορείς να αλλάξεις την κατάσταση. Όντως κανονικά θα έπρεπε να αποτυπώνονται οι ιδιοκτησίες.

2) Οι πίνακες έχουν όλη την πληροφορία για σένα. Αρχική ιδιοκτησία, εισφορές και εμβαδό που απαλλοτριώνεται.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.