Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπόγεια διέλευση καλωδίου ισχύος AC για ΦΒ


civilgeo4

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα,

Υπάρχει κάποια εγκύκλιος ή οδηγία από τη ΔΕΗ σχετικά με την κατασκευαστική λεπτομέρεια σκάμματος για την υπόγεια διέλευσης του παροχικού καλωδίου σύνδεσης αντιστροφέα και χελώνας ΔΕΗ;

Οι αρμόδιοι μηχανικοί συστήνουν σκάμμα 70εκ. βάθος, πλάτους 25εκ., αρχικά πλήρωση με άμμο, μέσα στην οποία εγκιβωτίζεται το καλώδιο μέσα σε αγωγό προστασίας καλωδίων, πλέγμα, χαλίκι (μεγέθους?) και το υπόλοιπο μπάζωμα.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

τυχαίνει να δουλεύω σε δήμο οπότε έχω δει εμπειρικά πολλές τετοιες περιπτώσεις και αυτά που έχω δει συμβαδίζουν με τις οδηγίες που προανέφερες.

Θα σου προτείνω πλαστικό σωλήνα αντί μεταλλικού επειδή έχω δει αρκετες βλάβες σε υπόγεια καλώδια που θα είχαν αποφευχθεί με πλαστικό σωλήνα, όπως επίσης συχνά φρεάτια για εύκολη αντικατάσταση αγωγού και κεραμίδι πάνω απο τον σωλήνα προστασίας του καλωδίου που δρα προειδοποιητικα όπως και η άμμος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.