Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πινακίδες έργου


Recommended Posts

Για τον αριθμό της αδείας το καταλαβαίνω ότι πρέπει να υπάρχει.

 

η πινακίδα "Απαγορεύεται η είσοδος στους μη έχοντες εργασία."

για ποιον λόγο θα πρέπει να υπάρχει, πέραν ότι του ότι επιβάλλεται?

Ακούγεται χαζή η ερώτηση μου αλλά θέλω να μάθω και τον λόγο για τον οποίο υπάρχει η πινακίδα.Έχει να κάνει με το νομικό κομμάτι?

 

Χάρης

Link to comment
Share on other sites

Οπως επίσης και η σήμανση των απαραίτητων ειδών... τα οποία ποτέ δεν υπάρχουν βέβαια (κράνη, γυαλιά, γάντια, μπότες).

Πάντως για την ιστορία, σε μεγάλο δημόσιο έργο με υπάρχοντες και σοβαρούς κινδύνους, είχαν διώξει κόσμο που συστηματικά δεν είχε τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα.

 

Αν ήθελα να κάνω θεωρητική συζήτηση, θα προσέθετα πινακίδες για τη θέση του φαρμακείου και τη θέση των πυροσβεστήρων.

 

Αν θέλετε να γελάσετε σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που περιγράφονται από το νόμο, δείτε το ΠΡΟΕ∆ΡΙΚΟ ∆ΙΑΤΑΓΜΑ: 1073/81 - (ΦΕΚ 260/Α/16-9-81)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν συμβεί ατύχημα δεν θα γελάσεις καθόλου...

Εγώ εκτός από "απαγορεύεται η είσοδος..." τελευταία θεωρώ και το ημερολόγιο από την επιθεώρηση εργασίας (μετά από σύσταση...)

Link to comment
Share on other sites

Ασφαλώς, δεν είπα ότι είναι για γέλια τα μέτρα...

Γελάς διαβάζοντας το τί πρέπει να γίνεται και τό τί βλέπεις γύρω σου καθημερινά...

 

Εχω τύχει σε ατύχημα και ξέρω τον πανικό...Ευτυχώς χωρίς σοβαρές συνέπειες αλλά μέχρι να συνέλθουμε....

 

Υ.Γ. Καλά κάνεις για το ημερολόγιο... Αν και θεωρώ ΜΕΓΑΛΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ όλες αυτές τις θεωρήσεις... Τί σημαίνει θεώρηση... θα πρέπει να υπάρχει on site επιθεώρηση και να ελέγχονται αυτά... Δεν τα έχεις; Problem... Τα άλλα είναι απλώς βλακείες γραφειοκρατικές χωρίς πρακτικό αποτέλεσμα.

Τον υπάλληλο που έχουν να βαράει σφραγίδες όλη μέρα, να τον βγάλουν έξω και να τον εκπαιδεύσουν να κάνει επιθεωρήσεις ασφαλείας, έλεγχο εργαζομένων, έλεγχο στοιχείων κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά η θεώρηση του Ημερολόγιο Μέτρων Ασφαλείας είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε για να έχουμε μία στοιχειώδη κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος.

Αν είμαστε άτυχοι και δεν υπάρχει και θεωρημένο ημερολόγιο, είναι δύσκολα τα πράγματα.

Μάλιστα εγώ πάνω του γράφω και τα βασικά μέτρα ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται και βάζω να υπογράψει τόσο ο ιδιοκτήτης όσο και ο εργολάβος ότι έλαβαν γνώση.

Το τι γράφω αν σας ενδιαφέρει θα το βρείτε ΕΔΩ

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Εκτός από την πινακίδα με τον αριθμό αδείας της οικοδομής ποιες άλλες πινακίδες πρέπει να ειναι αναρτημένες στην είσοδο του έργου ?

Πάρε αυτές τις έτοιμες εργοταξίου, που δειχνουν οτι πρέπει να φορας κράνος κτλ κτλ. Δες τα παρακάτω απο άλλες χώρες.

 

images?q=tbn:ANd9GcTTly_lf248KSf6vv3fDP4Q6AzvXB5U2PqyEd-pTl3hgzDAoGkgMg

istockphoto_12870682-warning-signs-at-a-construction-site.jpg

stock-photo-construction-site-warning-sign-51008938.jpg

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

προσωπικά, θεωρώ την ταμπέλα "απαγορεύεται η είσοδος στους μη έχοντες εργασία" πολύ πιο σημαντική από αυτήν που αναφέρει τον αριθμό άδειας. Στις οικοδομές που προορίζονται προς πώληση έχω καταντήσει να κάνω τον πορτιέρη ή έστω θυρωρό. Ειδικά όταν τελειώσουν τα σοβατίσματα, το παίζουν όλοι θαρραλέοι και παλικάρια. Ανοίγουν μόνοι τους το πλέγμα της περίφραξης και ανηφορίζουν να δουν και να χαζέψουν τη θέα από το μπαλκόνι. Να κατεβάζει ο μπογιατζής το 3μετρο μαδέρι στη σκάλα και ο φιλοπερίεργος να ανεβαίνει με το κεφάλι κάτω-χαζεύοντας την γυαλάδα των μαρμάρων. Ένας μεσήλικας ήθελε να ανέβει να δει. Πέντε κυβικά άμμο μπροστά στην είσοδο, θα έβγαζε φτερά να πετάξει από πάνω? Ε, λοιπόν μη εξοικειωμένος με το άθλημα, βυθίστηκε και έπεσε στα μαλακά βέβαια... Τα΄θελε ο κ... του. Και πού να δεις τις γυναίκες με τα τακούνια να ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες μετά τα σοβατίσματα, που είναι γεμάτες μπάζα και είναι σαν... ράμπες. Το απαγορεύω λοιπόν. Τους διώχνω και ας κακιώνουν. Υπάρχουν και οι κακές προθέσεις συνάδελφοι. Κάνει ο άλλος ότι σκόνταψε και σε χορεύει μετά για μέτρα σφάλειας. Έχω φτιάξει και οικοδομή στην οποία πλήρωνα επί 4-5 μήνες άδεια για όλο το πεζοδρόμιο (2.5*10) για να κάνω πιο ήσυχος τη δουλειά μου. Συγγνώμη αν έγραψα πολλά. Απλά βλέπω ότι στην οικοδομή κάποια απλά και μικρά πράγματα σώζουν ζωές και ψυχές...

Η ταμπέλα που δείχνει ο συνάδελφος με τα μέτρα σφαλείας είναι η πιο σημαντική. Τοποθέτησέ την σε παρακαλώ στο εργοτάξιό σου την ΠΡΩΤΗ μέρα και βγάλτην την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. Καλή τύχη.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.