Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η/Μ - ενεργειακό ερώτημα: Προστασία από ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία


Recommended Posts

Σε παραθαλάσσιο εξοχικό studio εμβαδού 34m2 θέλω κατά μήκος του τοίχου που βρίσκεται ο ηλεκτρικός πίνακας να τοποθετήσω ή καναπέ-κρεβάτι ή κουκέτα.Ένας λόγος παραπάνω ότι το κρεβάτι θα είναι παιδικό έχω τις παρακάτω απορίες:

1.απορίπτονται & οι 2 περιπτώσεις ακόμη & αν υπάρχει δυνατότητα τεχνικά να επιτευχθεί μόνωση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας;

2.προτιμάται η 1η περίπτωση όπου η καθ΄ύψος απόσταση είναι περίπου 1m & απορρίπτεαι η 2η περίπτωση όπου άνω κρεβάτι & πίνακας βρίσκονται περίπου ισουψώς;

3.μπορεί η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία να μονωθεί αποτελεσματικά & με ποιό τρόπο;Υπαρχει γυψοσανίδα της Knauf(τύπος lavitta) που αναφέρεται ότι έχει τέτοια χρήση,αλλά με τι ποσοστό ακτινοπροστασίας;Τοτζάμι του πίνακα πως μπορεί να μονωθεί;Μπορούν να χρησιμοποιηθούν φύλλα μολύβδου για να μονωθεί το τμήμα του τοίχου που συγκεντρώνονται τα καλώδια προς τον πίνακα ή προκειται για υλικο αναποτελεσματικό για την ΗΜΑ;

 

Στο διαδίκτυο πληροφορήθηκα ότι υπάρχουν σοβάς & χρώμα(προκειμένου για τοίχο),μεταλικές κουρτίνες & μεμβράνες(προκειμένου για κουφώματα) αλλά σε επικοινωνία μου με την εταιρεία μου ανέφεραν πως τα συγκεκριμένα προιόντα παρέχουν ακτνοπροστασία από την υψίσυχνη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία(π.χ. κεραίες κινητής τηλεφωνίας) & όχι από τις πολύ χαμηλές συχνότητες ακτινοβολίας που προέρχεται από τα καλώδια της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης.

 

 

Παρατήρηση: Χρησιμοποιείστε την αναζήτηση. Δεν είναι αποδεκτό να ξεκινάτε post με τον ίδιο τίτλο στην ίδια ή σε άλλη θεματική ενότητα μέσα στο forum. Αντί αυτού χρησιμοποιείστε το κουμπί "Διόρθωση" για να τροποποιήσετε τη δημοσίευσή σας .

 

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, gvarth.

Link to comment
Share on other sites

Η ανοησία που έχει κατακλύσει τον κόσμο σχετικά με την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και μάλιστα την ακτινοβολία συχνότητας 50Hz είναι απερίγραπτη.

 

Φίλε μου, κάνεις σαν να έχεις μέσα στον πίνακα σου μισό κιλό Ra223. Μην δίνεις τόση βάση στην κάθε ανευθυνότητα που γράφεται στο διαδίκτυο. Ενημερώσου υπεύθυνα και όχι μέσα από διαφημίσεις σοβάδων και άλλων υλικών.

 

Αυτά για αρχή. Η μόνη επιστημονική απάντηση που μπορείς να λάβεις είναι ότι το ηλεκτρικό/μαγνητικό πεδίο του οικιακού δικτύου δεν έχει επίδραση στον οργανισμό και περιορίζεται σε πολύ σημαντικό βαθμό από την κοινή όδευση φάσης ουδετέρου. Κανένα πρόσθετο σύστημα προστασίας δεν έχει μελετηθεί επιστημονικά.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ μου, προφανώς ανησυχείς για την υγεία την δική σου και της οικογένειάς σου. Καλό θα ήταν να εστιάσεις την προσοχή σου σε διαφορετικά πράγματα: στον τρόπο που οδηγείς, στον αν καπνίζεις, στην διατροφή σου, στο αν τα παιδιά σου μπαίνουν σε κλειστούς χώρους που άλλοι καπνίζουν. Σε τελική ανάλυση αν το σπίτι που μένεις είναι ασφαλές έναντι του σεισμού. Να στο πω απλά: τήρησε τους κανονισμούς, συμβουλέψου έναν μηχανικό και πλήρωσε ένα σοβαρό εγκαταστάτη ώστε η ηλεκτρολογική σου εγκατάσταση και ο πίνακας να σε προστατεύσουν έναντι ηλεκτροπληξίας και όχι έναντι φαντασμάτων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.