vaslag7 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 6 , 2008 Να μιλησω για την δονηση που με αφορα,σε δυσκολες περιπτωσεις παιρνω το μαρκουτσι παντα εγω δεν εχω εμπιστοσυνη σε κανενα οσα χρονια και αν τον εχω,την διαθεση εγω θα την ελεγα κουραση και οντως οταν εισαι κουρασμενος ολα ειναι πιο δυσκολα για αυτο τις πλακες θεμελια προσπαθω να τα ριχνω παντα πρωι και παντα το μαρκουτσι να εναλλασετε,τωρα μια και αναφερθηκαν θερμοκρασιες 38-42 το οκ θα το δωσει αλλος και οχι εγω.
ΑΡΗΣ ΧΑΝΙΑ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7 , 2008 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 7 , 2008 vaslag7 και ak2θα ήθελα να γίνει σαφές ότι το πρόβλημα με το "κουστούμι" αφορά μόνο την περίπτωση του σεισμού. Τα υπόλοιπα, που σωστά αναφέρεται, εξαρτώνται από άλλους παράγοντες: 1. Μεγάλες διατομές υποστυλωμάτων (ξεχάστε τα 25αρια και 30άρια). Είναι σύνηθες Κώστα να μην υπάρχει καμία κολώνα 30αρά?? 2. Διάταξη οπλισμού δοκών. Υπενθυμίζω ότι σίδερα των δοκών μπορούν να τοποθετηθούν και εκτός του πλάτους της δοκού.. Εκτός των συνδετήρων ... Μήπως τελικά καταλήγει να γίνεται χειρότερο το αποτέλεσμα.... Θέλω δηλαδή να κατάλήξω ότι σε περιοχές με χαμηλή σεισμικότητα το "κουστούμι" είναι η ενδεδειγμένη μέθοδος (εφόσον φυσικά εξασφαλίζονται οι απαραίτητες προυποθέσεις). Στις περιοχές με υψηλή σεισμικότητα είναι καλό να αποφεύγεται, μπορεί να γίνεται όμως η εξασφάλιση ένταντι οριζόντιων μετακινήσεων λόγω πιθανού σεισμού ανεβάζει κατά πολύ το κόστος κατασκευής του ξυλοτύπου. Ακόμα και τότε φίλε Κώστα διατηρώ επιφυλάξεις για το αν ρίχνωντας από 3-3.5 μ ύψος αντί 2.5 μπορεί να είναι κανείς σίγουρος.
Clemenza Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2008 2. Διάταξη οπλισμού δοκών. Υπενθυμίζω ότι σίδερα των δοκών μπορούν να τοποθετηθούν και εκτός του πλάτους της δοκού.. Ενας συναδελφος μηχανικος (μεγαλης ηλικιας) μου ειχε πει οτι, εμπειρικα, μπορουμε να δεχτουμε το 25% του οπλισμου της δοκου εκτος του πλατους της (εννοειται τον πανω οπλισμο...). Ωραια. Τα σιδερα θα υπαρχουν, αλλα τι γινεται με την συμπεριφορα πλαισιου?
K_PAT Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2008 Συμφωνώ με αυτό που λές. Δηλαδή προτιμώ να έχω μερικές από τις ράβδους του άνω οπλισμού εκτός του συνδετήρα, παρά να μην μπορεί να γίνει καλή σκυροδέτηση. Επι τροχάδην μπορώ να πω ότι, αν θυμάμαι καλά το αναφέρει και ο ΕΚΩΣ, καθώς και με σιγουριά αναφέρω ότι ο καθηγητής μας στην Πάτρα (Φαρδής) το γράφει στο σχετικό βιβλίο του. Φυσικά αν μπορούν όλες οι ράβδοι να είναι μέσα στο πλάτος της δοκού, αυτή είναι η καλύτερη λύση.
ilias Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2008 Δηλαδή προτιμώ να έχω μερικές από τις ράβδους του άνω οπλισμού εκτός του συνδετήρα, παρά να μην μπορεί να γίνει καλή σκυροδέτηση. Εκτός του συνδετήρα??????? Μήπως εννοείς εκτός του πλάτους?
kvasil Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2008 ΕΚΩΣ παράγραφος 18.3.2 (δ)
ilias Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2008 Αναφέρει εκεί εκτός συνδετήρα???? Δε νομίζω.....
erling Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2008 Νομίζω πως αυτό που λέει στο 18.3.2. δ είναι ότι στον υπολογισμό του οπλισμού στηρίξεων, μπορεί να συνυπολογιστεί και ο, εκατέρωθεν της δοκού, οπλισμός της πλάκας. Επίσης στο τέλος λεει πως το 75% του οπλισμού πρέπει να περνά μέσα από ή αν αγκυρώνεται μέσα στο πλάτος του υποστυλώματος. Καμμία σχέση με τον συνδετήρα της δοκού.
ppetros Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2008 Αν κατάλαβα καλά εννοείτε πως γίνονται 2 αρμοί διακοπής. Ο ένας στην βάση του υποστυλώματος (εκεί που υπάρχουν οι αναμονές) και ο άλλος στον "πάτο" του δοκαριού. Στην περιοχή μου γίνεται μόνο ο ένας αρμός, αυτός στην βάση του υποστυλώματος, το οποίο θεωρώ ότι είναι και πιο καλό. Ασφαλώς θα επιθυμούσαμε να γίνεται ο αρμός στο μέσο του ύψους, όμως είναι πολύ δύσκολο πρακτικά. Ετσι πιστεύω ότι αυτός είναι πιο ορθός τρόπος αφού ναι μεν ο αρμός γίνεται στον πόδα του υποστυλώματος (σημείο μέγιστης ροπής), όμς αποφεύγεται ο αρμός στο άλλο σημείο μεγιστης ροπής (κεφαλή) στου υποστυλώματος. Η πρακτική αυτή ("κουστούμι" υποστυλώματα-δοκοί-πλάκα) δυσκολεύει τους καλουπιτζήδες (περισσότερα εργατικά και φθορά στην ξυλεία) όμως πιστεύω ότι έχει καλύτερα αποτελέσματα και κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να αναφέρεται σε κονονισμό. Πάντως επειδή στο παρελθόν είχα συγκρουστεί έντονα για αυτό το θέμα, για όποιον έχει τελειώσει στην Πάτρα, αναφέρω ότι αυτό περιγράφει και ο Φαρδής σαν καλύτερο τρόπο σκυροδέτησης. Συμφωνόντας με όλες τις απόψεις απλά παραθέτω και την δική μου εμπειρία. Κάνω 2 αρμούς διακοπής. Μία στην βάση του υποστηλώματος, η οποία αφορά αποκλειστικά το σκυρόδεμα-κατασκευαστική (δεν κάνω καμία μάτιση) και άλλη μία στο μέσο του υποστυλώματος (όπου εδώ έχω την μάτιση) και ρίχνουμε "κοντό κοστούμι" από μέσο στύλου+δοκάρια+πλάκα. Ο λόγος προφανώς είναι να αποφύγουμε την μάτιση σε περιοχές με μεγάλα φορτία ροπής.
ilias Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2008 .....................Καμμία σχέση με τον συνδετήρα της δοκού. Σωστός erling αυτό λέω και γω! Δεν υφίσταται τοποθέτηση διαμήκους οπλισμού σε δοκό εκτός συνδετήρων και να λειτουργεί σωστά.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα