Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβή Στατικής Μελέτης για προκατασκευασμένη κατοικία


Recommended Posts

καλησπέρα συνάδελφοι θα ήθελα να μάθω αν για προκατασκευασμένη κατοικια η στατική μελέτη και η αμοιβη της στατικης μελετης εχει καποια διαφορά σε σχεση με κατοικια απο οπλισμένο σκυρόδεμα (ο φέρων οργανισμός της κατασκευής αποτελείται απο κοιλοδοκούς και βιδώνονται τσιμεντοσανίδες στο φέροντα οργανισμό ) λέγοντας στατική μελέτη θα ήθελα να μάθω μόνο τα απολύτως απαραίτητα που απαιτεί η πολεοδομία Υ.Γ. γιατί απο οτι έχω καταλάβει ως τώρα απο την συντομη καριέρα μου όσο περοσσότερα τους δείχνεις τόσο περισσότερο μπλέκεις, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κάνω λάθος οι μελέτες ενος προκατ, ειναι έτοιμες (τυποποιημένα σπίτια) αφου απαιτήται έγκριση των μελετών πριν την έναρξη λειτουργίας της επιχειρήσεως προκατ απο το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ αλλα θα ήθελα αν μάθω

- τι στατίκα υποβάλλω στην πολεοδομία (σχέδια και για το μεταλλικο φέρων οργανισμό και για το προκατασκευασμένο σπίτι ) ?

- σχετικά με την αμοιβή υπολογίζεται απλα σαν να έχω μια κατοικία από οπλισμένο σκυρόδεμα ?

αν κάποιος συνάδελφος έχει εκδόση σχετική άδεια θα με βοηθούσε πολυ η εμπειρία του πανω στο θέμα

Link to comment
Share on other sites

Πιστευω πως δεν αποτελει κανόνα πως οι προκατασκευές εχουν ετοιμα στατικα. Ορισμένοι κατασκευαστές με συγκεκριμένα αρχιτεκτονικα σχέδια συνάπτουν και στατική μελέτη. Τωρα για την περίπτωση που το σπίτι είναι κατα παραγγελία εισαι υποχρεωμένος να υποβάλλεις στατική μελέτη από τη στιγμή που βεβαίως γνωρίζεις τι ακριβώς θα γίνει στην πραξη. Μην τους αφήνεις να κάνουν ότι θέλουν οι κατασκευαστές. Αρκετά προγραμματα πάντως είναι ικανα να προσομοιωσουν τέτοια συστήματα και να κάνεις τους απαραίτητους ελεγχους κατά EC3 και ΕΑΚ2003.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.