Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσθήκη σε κτίριο με εξαντλημένη απόσταση Δ


Recommended Posts

Το υπάρχον (2οροφο) κτίριο βρίσκεται στον 'Αλιμο κατασκευάστηκε το 1989 με ΓΟΚ 85 και κρατήθηκε πίσω απόσταση Δ με βάση το μέγιστο επιτρ. ύψος εκείνης της εποχής.Πλέον με την απομάκρυνση του αεροδρομίου το μέγιστο επιτρ. ύψος της περιοχής έχει αλλάξει και ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει προσθήκη ενός ορόφου. Με το Δ όμως εξαντλημένο, η πολεοδομία είναι αρνητική καταρχήν σε προσθήκη.Από όγκο, δόμηση και στατικά δεν υπάρχει πρόβλημα.Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον γνωρίζει κάποια εγκύκλιο ή απόφαση από παρόμοια περίπτωση

Link to comment
Share on other sites

Αν υπήρχε υπόλοιπο σε δόμηση τότε το Δ έπρεπε να υπολογιστεί με το επιτρεπόμενο μέγιστο ύψος! Τι έχει συμβεί λοιπόν; Αν ήταν σωστό λογικά δεν θα είχες πρόβλημα...

Link to comment
Share on other sites

η κάλυψη του κτιρίου ειναι 700μ2 έτσι το υπόλοιπο της δόμησης (50μ2) αγνοήθηκε από τον τότε μηχανικό κ δεν προβλέφθηκε απόσταση Δ για μελλοντική προσθήκη .'Έτσι κ αλλιώς κανείς δεν φανταζότανε τότε ότι θα φύγει το αεροδρόμιο και θα αρθεί ο περιορισμός ύψους για την περιοχή.

Το θέμα έχει αναλυθεί ξανά από συναδέλφους κ απ' ότι φαίνεται στην τροποποίηση του ΓΟΚ του 2000 είναι ξεκάθαρο ότι δεν γίνεται τίποτα σε τέτοιες περιπτώσεις. Παρόλ' αυτά τρέφω την ελπίδα μήπως υπάρχει κάποιο παραθυράκι ή μπορεί να γίνει συνεννόηση με το γείτονα για παραχώρηση λουρίδας 30εκ. που αφορά το Δ κ ξεπεραστεί το εμπόδιο..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.