darlas Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 , 2011 Έχω μπερδευτεί λίγο... Πότε χρησιμοποιούμε 4P διακόπτη ισχύος και πότε 3P διακόπτη ισχύος? Ο 4P κόβει και τον ουδέτερο. Ο 3P που χρησιμοποιείται? σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει ουδέτερος??? ΤΤ δίκτυα δηλαδή?
GeorgeS Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19 , 2011 Στις συνήθεις εγκαταστάσεις Χαμηλής Τάσης, κτιρίων και κατοικιών χρησιμοποιούμε πάντα τριπολικούς διακόπτες. Ανάμεσα σε άλλους λόγους φαντάσου το εξής. Έστω ότι έχεις μια τριφασική παροχή στο γενικό πίνακα. Από το γενικό πίνακα τροφοδοτείς ένας άλλο τριφασικό υποπίνακα. Φαντάσου τώρα να έχεις ασφαλίσει το καλώδιο (παροχή) προς τον υποπίνακα με 4πολικό διακόπτη ισχύος και σε έναν χειρισμό on/off να μην κουμπώσει η επαφή του ουδετέρου (να κολήσει ή να "αργήσει" να κλείσει). Τι θα γίνει ? Όλα τα φορτία στον υποπίνακα θα βρεθούν σε πολική τάση 400V (σε σύνδεση αστέρα). 4πολικούς διακόπτες χρησιμοποιούμε συνήθως στις μεταγωγές από ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη (επειδή θέλουμε τον δικό τους ουδέτερο) στα συστήματα UPS όταν θέλουμε να περάσουμε σε manual bypass και σε άλλες ειδικές εγκαταστάσεις. Η χρήση όμως 2πολικού διακόπτη στα μονοφασικά φορτία δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα και εφαρμόζετε από κάποιους.
darlas Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2011 Στις συνήθεις εγκαταστάσεις Χαμηλής Τάσης, κτιρίων και κατοικιών χρησιμοποιούμε πάντα τριπολικούς διακόπτες. Ανάμεσα σε άλλους λόγους φαντάσου το εξής. Έστω ότι έχεις μια τριφασική παροχή στο γενικό πίνακα. Από το γενικό πίνακα τροφοδοτείς ένας άλλο τριφασικό υποπίνακα. Φαντάσου τώρα να έχεις ασφαλίσει το καλώδιο (παροχή) προς τον υποπίνακα με 4πολικό διακόπτη ισχύος και σε έναν χειρισμό on/off να μην κουμπώσει η επαφή του ουδετέρου (να κολήσει ή να "αργήσει" να κλείσει). Τι θα γίνει ? Όλα τα φορτία στον υποπίνακα θα βρεθούν σε πολική τάση 400V (σε σύνδεση αστέρα). 4πολικούς διακόπτες χρησιμοποιούμε συνήθως στις μεταγωγές από ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη (επειδή θέλουμε τον δικό τους ουδέτερο) στα συστήματα UPS όταν θέλουμε να περάσουμε σε manual bypass και σε άλλες ειδικές εγκαταστάσεις. Η χρήση όμως 2πολικού διακόπτη στα μονοφασικά φορτία δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα και εφαρμόζετε από κάποιους. Ευχαριστώ καταρχήν, αλλά η αλήθεια είναι ότι δε με κάλυψες πλήρως. δηλαδή δε θα πρέπει να εμπιστευόμαστε τις εταιρείς υλικού? γιατί σε αυτό που λές ότι θα κολλήσει ή θα αργήσει θα έιναι προβληματικός ο διακόπτης σωστά? Αλλά γενικά κατάλαβα τι εννοείς ότι αποφεύφουμε να έχουμε μια υψηλή τάση στο πίνακα άν γίνει κάτι. Πχ σε βιομηχανικές εγκταστάσεις, σε αντλιοστάσιο σε φωτοβολταικά, τι είναι προτειμότερο να επιλέξεις? Το ίδιο και εκεί ε?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα