Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορία για δεξαμενή


xrimi

Recommended Posts

Καλημερα θα ηθελα να κανω μια ερωτηση μηπως γνωριζει καποιος να μου πει πως μπορω να βρω τι παχος λαμαρινας μαυρης πρεπει να επιλεξω για να κατασκευασω μια δεξαμενή 70000lt με 3m διαμετρο και να μπορει να αντέξει σε 3 atm;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Δεν είναι τόσο απλό το ερώτημά σου. Πρέπει να καταφύγεις σε κώδικα κατασκευής για δοχεία υπό πίεση π.χ. ASME SECTION VIII ή ο Γερμανικός "MERKABLAD" (συγνώμη για την ορθογραφία). Η μεθοδολογία είναι ως εξής. Επιλέγεις υλικό. Μετά βάση του υλικού υπολογίζεις από τους τύπους που σου δίνει ο κώδικας, το πάχος του κυλινδρικού τμήματος, βάση της ακτίνας, του υλικού και της πίεσης λειτουργίας. Μετά επιλέγεις το σχήμα του καπακιού ( ημισφαιρικό, τορισφαιρικό,κτλ) και βάση των διαγραμάτων και των τύπων επιλέγεις το πάχος. Αντίστοιχα, μετά επιλέγεις την ενίσχυση για τα ανοίγματα, την ανθρωποθυρίδα, κτλ. Υπάρχουν βιβλία και βοηθήματα για τη σχεδίαση των δοχείων υπό πίεση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.