stavrosa Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 , 2014 (edited) εχω μια απορια! στο Π.Δ.118/06 αρθ.21 παρ.9 γράφει: Οι διατάξεις του άρθρου αυτού δεν έχουν εφαρμογή για τις εγκαταστάσεις της Β κατηγορίας που ιδρύονται μέσα στα όρια οικισμών προϋφιστάμενων του 1923 ή οριοθετημένων σύμφωνα με τις διατάξεις του από 24-04-1985 προεδρικού διατάγματος (ΦΕΚ 181/Δ/1985). στην εγκύκλιο 11 γράφει: Άρθρο 1Με το άρθρο αυτό οι διατάξεις του Β.Δ. 465/70, όπως τροποποιούνται με τιςδιατάξεις του Π.Δ. 118/2006 εφαρμόζονται πλέον μόνο στις εκτός εγκεκριμένουρυμοτομικού σχεδίου και στις εκτός των ορίων νομίμως υφιστάμενων οικισμώνπεριοχές, ενώ δεν ισχύει πλέον το άρθρο 19 παρ.1 του ΠΔ 143/89, σύμφωνα με τοοποίο το ΒΔ 465/70 εφαρμοζόταν και μέσα στα όρια οικισμών χωρίς εγκεκριμένορυμοτομικό σχέδιο.Η τροποποίηση αυτή είναι βασικότατη και πλέον όλες οι διατάξεις του νέουαναμορφωμένου και τροποποιημένου ΒΔ 465/1970 πρέπει να ερμηνεύονται υπό τηβασική αυτή αρχή, ακόμα κι αν η γραμματική διατύπωση των διατάξεων δημιουργεί σύγχυση. Άρθρο 19 παράγραφος δ γράφει: δ. Με την παρ. 4 του άρθρου 19 του Π.Δ. 118/06 αντικαθίσταται το άρθρο 24του Β.Δ. 465/70 που αφορά τις εγκαταστάσεις (πλην πρατηρίων).Οι παρόδιες εγκαταστάσεις διακρίνονται πλέον σε δύο κατηγορίες την ΚατηγορίαΑ και την Κατηγορία Β. κατ΄αρχήν ως «εγκαταστάσεις» υπό την έννοια του π.δ. δενεννοούνται τα κτίσματα με χρήση αμιγούς κατοικίας (που όμως κατά τα κατωτέρωυποχρεούνται να αποκτήσουν άδεια εισόδου – εξόδου (παρ. 4 του άρθρου 24 όπωςδιαμορφώνεται).Οι εγκαταστάσεις που κατατάσσονται στην Κατηγορία Α έχουν αυξημένηεπιβάρυνση στην κυκλοφορία και γι΄αυτό απαιτείται κυκλοφοριακή σύνδεση. Γιατις εγκαταστάσεις της Κατηγορίας Β, στην οποία υπάγονται και οι κατοικίες (παρ.4), οι οποίες δεν προκαλούν αύξηση στην κυκλοφορία των οδών, εγκρίνεται,σύμφωνα με τη διαδικασία και τους όρους του άρθρου 21 παρ. 5 του π.δ. 118/06,είσοδος-έξοδος οχημάτων. Οι εγκαταστάσεις αυτές δεν είχαν υπό το προϊσχύσανκαθεστώς ανάγκη έκδοσης άδειας. Ως «είσοδος – έξοδος» νοείται ένα άνοιγμα στηνπερίφραξη του γηπέδου που το απαραίτητο πλάτος της προκύπτει από τις καμπύλες οπισθοτροχιάς ανάλογα με το αντιπροσωπευτικό όχημα το οποίο θα τη χρησιμοποιεί(Ι.Χ. ή άλλο όχημα μεγαλύτερων διαστάσεων)Τα παρόδια ακίνητα χωρίς κτίσματα διακρίνονται σε αμιγώς αγροτικά και έχοντακαι άλλη οικονομικά εκμεταλλεύσιμη χρήση (παρ. 3) Τα πρώτα δεν έχουν ανάγκησύνδεσης ή εισόδου – εξόδου, ενώ στα δεύτερα χορηγείται σύνδεση ή είσοδος-έξοδοςοχημάτων ανάλογα με την επιβάρυνση της οδού. Άρθρο 21 παραγραφος ε γράφει: ε. Με την παρ. 5 του άρθρου 21 του ΠΔ 118/06 το άρθρο 39 του ΒΔ 465/70αριθμείται ως «άρθρο 40» , το άρθρο 39 αντικαθίσταται και οι διατάξεις τουαφορούν πλέον την έγκριση εισόδου – εξόδου των οχημάτων.Η παρ. 8 του άρθρου 39 του ΒΔ 465/70, αφορά τις εγκαταστάσεις εκείνες πουείχαν πάρει απαλλαγή επειδή δεν είχαν υπό το προϊσχύσαν καθεστώς ανάγκηχορήγησης έγκρισης Κ.Σ., πλέον όμως εντάσσονται στην Κατηγορία Β υπό το π.δ.118/06. Στην περίπτωση αυτή οφείλουν να ζητήσουν τη χορήγηση αδείας εισόδου – εξόδου. Η παρ. 9 είναι αυτονόητη δεδομένου ότι το π.δ. 465/70 δεν ισχύει μέσα στα όριανομίμως υφισταμένων οικισμών.Η παρ. 10 του άρθρου 39 του ΒΔ 465/70 αναφέρει ότι για όλες τις εγκαταστάσειςπλην πρατηρίων, ανεξαρτήτως κατηγορίας (Α΄ ή Β΄), που ιδρύονται στο Δημοτικό –Κοινοτικό δίκτυο (εκτός σχεδίου ή ορίου νομίμως υφισταμένου οικισμού)επιβάλλεται έλεγχος μόνο για έγκριση εισόδου – εξόδου και όχι έγκρισηκυκλοφοριακής σύνδεσης. Oλα τα παραπανω ειναι για εκτος σχεδιου. η απορία λυθηκε, χάρη στην βοηθεια του αρμόδιου υπαλληλου και φίλων μηχανικών με περισσοτερη εμπειρια επ αυτου. Edited Οκτώβριος 23 , 2014 by stavrosa Link to comment Share on other sites More sharing options...
stavrosa Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 , 2014 (edited) ερώτηση 2η πάνω στο προηγούμενο ερώτημα... αφού σύμφωνα με την εγκ.11 ισχύει μονο για εκτός σχεδίου, στα εντός σχεδίου τι εφαρμόζουμε?????? επίσης η απορία λυθηκε. στην περίπτωση μας, ζητάμε απο τον δήμο αποτμηση πεζοδρομίου και παίρνουμε άδεια εισόδου εξόδου με χρήση δημοτικού χωρου(ταμείο εσόδων κλπ) Edited Οκτώβριος 23 , 2014 by stavrosa 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
thymios Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 5 , 2015 Συνάδελφοι σας χαιρετώ, Ασχολούμαι τα τελευταία χρόνια εντατικά με τις κυκλοφοριακές συνδέσεις, ωστόσο χθες προέκυψε ένα ζήτημα και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Πρόκειται για οικόπεδο εντός οικισμού, γωνιακό, με πρόσωπο σε ΠΕΟ και δημοτική οδό. Στο οικόπεδο θα λειτουργήσει πρατήριο υγρών καυσίμων και προφανώς απαιτείται μεταξύ άλλων κυκλοφοριακή σύνδεση. Ο πελάτης φυσικά θέλει να συνδεθεί με την ΠΕΟ κι όχι με την δημοτική οδό και πληροί τις προϋποθέσεις για μια τέτοια σύνδεση. Εφαρμόζω λοιπόν το υπόδειγμα 2 όσον αφορά το πρόσωπο του γηπέδου στην ΠΕΟ και το υπόδειγμα 8 όσον αφορά τις ελάχιστες αποστάσεις από διαστάυρωση. Θεωρώ οτι είναι κάτι απλό και τυπικό. Έρχεται όμως η Τ.Υ. ενός δήμου και λέει οτι (κατόπιν και επικοινωνίας με το ΥΠΕΚΑ), είναι υποχρεωτική η εφαρμογή των υποδειγμάτων 6 (6α,β ή γ) . Πρέπει συνεπώς να γίνει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σύνδεση και στις 2 οδούς και ο ιδιοκτήτης δεν έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τρόπο σύνδεσης, ανεξάρτητα αν η γεωμετρία του οικοπέδου του το επιτρέπει! Ο λόγος μάλιστα που επικαλούνται αυτή την απόφαση είναι γιατί στο 118/06 (άρθρο 24) υπάρχει σαφής ορισμός του γωνιακού οικοπέδου και στο άρθρο 28 αναφέρει οτι στα γωνιακά οικόπεδα εφαρμόζονται τα υποδείγματα 6, ήτοι της υποχρεωτικής σύνδεσης με τους δύο δρόμους. ΣΥγχαρητήρια στον συντάξα, θα έλεγα εγώ... Στο ίδιο άρθρο φυσικά αναφέρει οτι το υπόδειγμα 8, που δείχνει ξακάθαρα μια έξοδο ΚΣ σε γωνιακό οικόπεδο, εφαρμόζεται επί ΟΛΩΝ των προηγούμενων υποδειγμάτων. Παρόλα αυτά επιμένουν οτι η σύνδεση σε γωνιακό οικόπεδο γίνεται αποκλειστικά και μόνο με αυτό τον τρόπο, άρα είσοδος απ τη μια οδό και έξοδος στην άλλη και ποιός θα πάει τελικά να βάλει βενζίνη σε ένα πρατήριο που θα τον υποχρεώσει να βγει στον δημοτικό δρόμο και θα αναγκαστεί να κάνει αναστροφή κτλ. Και στην ερώτηση" τότε τί χρειάζεται το υπόδειγμα 8 ; " δεν είναι κανείς στην υπηρεσία σε θέση να μου απαντήσει... Ελπίζω να μην σας κούρασα, σας επισυνάπτω και το ΦΕΚ σε σύνδεσμο, ώστε να δείτε και τα 3 υποδείγματα και θα ήθελα και την άποψή σας. http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/119a_06.1151928667436.pdf Σας ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
varxo Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 9 , 2015 Επειδή έχω μπερδευτεί λιγάκι θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε Έχω ΕΝΤΟΣ οικισμού κτίσμα που θα λειτουργήσει σαν συνεργείο αυτοκίνητων χρειάζεται είσοδος έξοδος ; έχω αποστάσεις σε ευθεία πάνω από 70 μετρά από κάθε πλευρά ,αλλά στην μεριά της εισόδου και σε 15 μετρά από τα όριο που οικόπεδου υπάρχει άλλος δημοτικός δρόμος κάθετος ο όποιος διαθέτει STOP είναι πρόβλημα αυτό; Κάποια βοήθεια που μπορώ να βρω τις απαιτήσεις για είσοδο – έξοδο όσο αφόρα εντος οικισμού ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgi0 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2015 ειμαι ιδιοκτητης σε ακινητο που εχει προσοψη 80 μετρα σε παλια εθνική οδο, μαλλιστα προσφατα εχει ακατασεκυασει και νεα εθνικη οποτ η τωρινη εθνικη θα γινει αναγκαστικα παλια. ειμαι εκτοσ οικισμου περιπου 1 χλμ θελω να βγαλω αδεαι για βιοτεχνια με χαμηλη οχληση κατω απο 37 kw επισης εχω προσβαση και απο το πλαι αν το επιθυμω να ανοιξω πορτα κ ενα χωρο περιπου 10 μετρα μεσα απο την πρασια για να ανοιξω διοδο. θα μπορουσα να δειξω εισοδος απο εκει κ να γλυτωσω τον κομβο που μου ζητανε υποχρεωτικα. (αν ισχυει ακομα) ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
creation Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7 , 2015 Συνάδελφοι μια χαζή ερώτηση: η αίτηση για έγκριση εισόδου - εξόδου γίνεται στο όνομα του ιδιοκτήτη του ακινήτου ή στο όνομα του ενοικιαστή που πρόκειται να δημιουργήσει εκεί την δραστηριότητα ή δεν έχει σημασία??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7 , 2015 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 7 , 2015 αφου ο μισθωτης θα δημιουργησει εκει "την δραστηριοτητα" θα προκειται για μισθωτη με πολυετη μισθωση [ και συνηθως με μεταγεγραμμενο συμβολαιο μισθωσης] με δικαιωμα ανοικοδομησης ..αυτος θα κανει την αιτηση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrispan1987 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2016 Καλησπέρα συνάδελφοι. Βγαίνει άδεια αποπεράτωσης οικίας σε οικόπεδο άρτιο κατά κανόνα εντός οριοθετημένου οικισμού με πρόσωπο σε εθνικό δίκτυο νήσων. Απαιτείται έγκριση άδειας είσοδου-εξοδου για την πολεοδομία???? Ζήτησε η υπάλληλος χαρτί κάτι που με παραξένεψε γιατί ούτε λογικό μου φαίνεται ούτε έχω ακούσει κάτι αντίστοιχο. Πήρα στην Τεχνική υπηρεσία της περιφέρειας αλλά ακόμα δεν έχω καταφέρει να συννενοηθώ γιατί δεν βρήκα την αρμόδια υπάλληλο. Σε περίπτωση που δεν χρειάζεται μπορεί να ζητήσει η υπάλληλος χαρτί από την τεχνική υπηρεσία της περιφέρειας βεβαιώση απαλλαγής;Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 , 2016 Σε κτίριο με χρήση 90% γραφεία-ιατρεία και 10% κατάστημα , εκτός σχεδίου εντός ζώνης οικισμού χρειάζεται κάποιου έιδους έγκριση ;(είσοδος - εξοδος, κυκλ.σύνδεση κτλ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jktheman Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 , 2016 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 , 2016 Καλησπέρα συνάδελφοι. Έχω περίπτωση άδειας ίδρυσης καταστήματος ενοικιαζόμενων μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων εντός οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων σε νησί σε κτίριο με φάτσα σε δημοτικό δρόμο. Απαιτείται κυκλοφοριακή σύνδεση ή μπορώ να πάρω απαλλαγή. Αρκεί το τοπογραφικό και μια αίτηση απαλλαγής στην ΥΔΟΜ για να την πάρω? Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα