Guest lazarosk Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2011 Οι εξετάσεις θα είναι για επαγγελματική επάρκεια, όχι σε μαθήματα. Βέβαια έτσι είναι πιο δύσκολο. Εν πάση περιπτώσει επιλέγεις πρακτική άσκηση και τελειώνει η υπόθεση. Μα η επαγγελματική επάρκεια θα εξεταστεί μέσα από μαθήματα . Δεν πιστεύω λοιπόν πως μια επιτροπή θα καθίσει να εξετάσει τους υποψηφίους προφορικά έναν προς έναν σε αυτούς τους τομείς που θα έχει έλλειψη ο κάθε ξένος τίτλος αλλά θα αποφασίζει για το εάν θα πρέπει να μπει στην διαδικασία της εξέτασης ή όχι ανάλογα με τους Τίτλους του κάθε ένα. Για αυτό και προηγείται η εξέταση του φακέλου από την ειδική εισηγήτρια η οποία θα ενημερώσει την επιτροπή για το εάν ο φάκελος καλύπτει τα κριτήρια ή όχι και έπειτα εξετάζεται από την επιτροπή για το εάν θα ορίσει τον έναν ή τον άλλο τρόπο αφήνοντας την επιλογή στον αιτούντα . Στο θέμα βέβαια της πρακτικής άσκησης θα την θεωρούσα λανθασμένη επιλογή διότι τουλάχιστον 3 έτη θα τρέχει και θα ταλαιπωρείται μέχρι να ξεμπερδέψει .Ενώ με την δοκιμασία επάρκειας μπορεί να ξεμπερδέψει ποιο σύντομα . Όλα βέβαια αυτά εξαρτώνται από τους ίδιος τους Τίτλους .Εάν πλήρη όλα τα κριτήρια που εξετάζουν τότε μπορεί να μην χρειαστεί να επιλέξει ούτε το έναν τρόπο ούτε τον άλλο αφού η απάντηση που θα λάβει θα είναι καθαρή . Για αυτό επαναλαμβάνω ότι στην Ελλάδα πάνω από όλα παίζει ρόλο το ίδιο το ίδρυμα του Βασικού Τίτλου αλλά και κάθε Τίτλου και το επίπεδο που έχει . Από εκεί ξεκινάνε όλα τα προβλήματα .
makisd Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2011 συνάδελφοι σας ευχαριστώ όλους για την συνδρομή σας στο θέμα. έχω βάλει κάποια πράγματα στην σειρά τους. Προσωπικά εάν δεν πάρω τα αυτονόητα επαγγελματικά δικαιώματά μου θα πάω δικαστικά. και δεν είναι το μπλέξιμο όπως αναφέρει ο λαζαροσκ αλλά γιατί από ότι κατάλαβα στην Ελλάδα για να ασκήσεις τα δικαιώματα σου μπορείς μόνο να το κάνεις δικαστικά. Από εκεί και πέρα είχα πολλές συζητήσεις με ανθρώπους που γνωρίζουν καταστάσεις. Το συμπέρασμα μου είναι (και αυτό δεν θα αρέσει σε πολλούς εδώ μέσα) ότι υπάρχουν συμφέροντα και το ίδιο το ΤΕΕ δεν θέλει να αναγνωρίσει μηχανικούς σαν και εμένα και θα μπλοκάρει με οποιονδήποτε τρόπο την αίτηση μου είτε λέγεται πρακτική είτε λέγεται μαθήματα είτε είτε είτε... και δεν θα δώσουν άδεια και δεν θα γράψουν ποτέ Chartered engineers στα μητρώα του κατευθείαν και χωρίς δεύτερη κουβέντα. Δεν νομίζω να είμαστε τόσοι πολλοί chartered έλληνες. Το ΤΕΕ αντί να μας δεχτεί μας κλείνει την πόρτα πριν καν χτυπήσουμε το κουδούνι. Γιατί όλα από το ΤΕΕ ξεκινάνε και όχι από την νομοθεσία φίλε λαζαροσκ. όταν κάνεις λόμπι στο Υπουργείο Παιδείας και στο Ανάπτυξης μπορείς να βγάλεις και δικό σου νόμο! Προσωπικά όπως είπα ήδη ετοιμάζομαι να προσφύγω δικαστικά...αλλά περιμένω μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες την απόφαση της 3μελους επιτροπής και εάν θέλετε θα την κοινοποιήσω στο φόρουμ για να γνωρίζετε πως κατέληξε.
stayros Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2011 Αν θυμάμαι καλά οι chartered έχουν σύλλογο στην Ελλάδα, γιατί δε μιλάς και μαζί τους;
makisd Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2011 Αν θυμάμαι καλά οι chartered έχουν σύλλογο στην Ελλάδα, γιατί δε μιλάς και μαζί τους; έχω ήδη μιλήσει βέβαια συμφωνούμε σε όλα και θα είμαστε και σε επικοινωνία στο μέλλον σίγουρα. το έχω κάνει όμως και ευτυχώς που βρήκα ανθρώπους που δεν το βάλανε κάτω
Guest lazarosk Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2011 makisd Το θέμα ξέρεις ποιο είναι ότι πολλές φορές εμείς από την μεριά μας δεν είναι εύκολο να προσφύγουμε σε δικαστικούς αγώνες. Αυτό γίνετε διότι όλοι οι δικαστικοί αγώνες στο ΣΤΕ περνάνε χρόνια . Το ΣΑΕΠ το ΔΟΑΤΑΠ και ο κάθε οργανισμός έχουν σήμερα δικηγορικό τμήμα όπου γνωρίζει πολύ καλά αυτές τις υποθέσεις . Αυτούς δεν τους ενδιαφέρει τόσο εάν θα κερδίσουν την υπόθεση δικαστικά αλλά κοιτάνε να το τραβήξουν χρόνια μέσα από τις εφέσεις που έχουν δικαίωμα να υποβάλουν . Αυτές λοιπόν οι περιπτώσεις διαρκούνε από 2 έως 5 έτη μαζί με της εφέσεις αλλά και την σειρά εκδίκασης της υποθέσεως . Οπότε τις περισσότερες φορές δεν μας συμφέρει να κινηθούμε δικαστικά λόγο του ότι με τις κανονικές εξετάσεις τελειώνουμε ποιο γρήγορα από τα δικαστικά. Η ειλικρινής μου γνώμη στην περίπτωση σου είναι ότι κινήθηκες λάθος από την αρχή που κατέθεσες το φάκελο σου στο ΣΑΕΠ και όχι στο ΔΟΑΤΑΠ . Διεκδικείς και χάνεις επί της ουσίας χρόνια μόνο για τα Ε.Δ τα οποία και αυτά εάν εν τέλη τα κερδίσεις σε περιορίζουν από οποιοδήποτε έργο που θα αναλάβεις δημόσιο διότι σε όλα τα δημόσια έργα ζητάνε αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ . Οπότε πιστεύω πως αφιέρωσες υπερβολικό χρόνο από την ζωή σου για να κυνηγήσεις τα Ε.Δ .
makisd Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2011 lazarosk καταλαβαίνω τι εννοείς πολύ καλά και το γνωρίζω ότι ξεκινάω καινούργιο Γολγοθά με την επιλογή προσφυγής εάν τελικά φτάσει εκεί. Σίγουρα θα περιμένω να δω την απόφαση της 3μελούς πριν αποφασίσω αλλά δεν είμαι άνθρωπος που θα καταθέσω όπλα ιδίως όταν γίνεται σαφή και ξεκάθαρη αδικία εις βάρος μου από ελληνική νομοθεσία η οποία σε αρκετές περιπτώσεις επαγγελματιών όπως και στην δική μου καταπατά τα δικαιώματά μου βάση ευρωπαϊκής νομοθεσίας στην οποία πρέπει να ανταποκρίνεται και η ελληνική. όσο αναφορά το σχόλιο σου για ΔΟΑΤΑΠ αντί του ΣΑΕΠ το σέβομαι αλλά δεν συμφωνώ. Προσωπική μου άποψη το ΣΑΕΠ θα έπρεπε να είχε δημιουργηθεί πριν πολλά χρόνια και να είναι εντελώς ανεξάρτητο του ΔΟΑΤΑΠ και τα κριτήρια του ΣΑΕΠ να είναι καθαρά επαγγελματικά όπως αναφέρεται και στον τίτλο του, για πιστοποιημένους μηχανικούς και κάθε είδους πιστοποιημένους επαγγελματίες. Αλλά όταν (και ας μου επιτραπεί η έκφραση) ανακατεύουν κάποιοι την "σαλάτα" και βάζουν το ΔΟΑΤΑΠ (το οποίο υπάρχει για αποφοίτους και όχι επαγγελματίες) μέσα στο ΣΑΕΠ τότε μόνο δικαιώματα δεν θα δοθούν. Το αντίθετο όμως. Τέλος πάντων πιστέψτε με οι απόψεις επί του θέματος από συναδέλφους βοήθησαν να μάθω, να βρω και να βάλω σημαντικά πράγματα και στοιχεία στο μυαλό μου. όλα βοηθάνε.
stayros Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2011 Αυτό με τα δημόσια έργα και το ΔΟΑΤΑΠ δεν ισχύει. Απορώ που τα ανακαλύπτεις και τα λες.
Guest lazarosk Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2011 makisd Η όλη ιστορία είναι ότι στην Ελλάδα τα Ε.Δ δίνονται ανάλογα με τον Τίτλο . Εφόσον λοιπόν έχουμε δύο είδη Μηχανικούς ΠΕ και ΤΕ πρέπει να κρίνουν και τα Α.Δ προκειμένου να δώσουν τα Ε.Δ σε ένα ξένο Τίτλο και εκεί κάπου μπαίνει το ΔΟΑΤΑΠ το οποίο τους αφορά άμεσα εφόσον τίθεται πλέον θέμα κρίσης του Τίτλου . Για όλους αυτούς ΔΟΑΤΑΠ , ΣΑΕΠ και τους υπόλοιπους οργανισμούς μας βλέπουν όλους το ίδιο με καμία απολύτως διαφορά μεταξύ αποφοίτου και επαγγελματία . Το ΣΑΕΠ περιπλέκει άμεσα το ΔΟΑΤΑΠ διότι πλέον δεν εξετάζει μόνο τους επαγγελματίες αλλά και τους αποφοίτους των Κολλεγίων κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει μέσα από το ΔΟΑΤΑΠ . Για αυτό λοιπόν όλους μας βλέπουν και μας εξετάζουν με τα ίδια κριτήρια που περιγράφει το Νέο Π.Δ χωρίς να υπάρχει καμία διαφορά . stayros Αυτό που λέω ισχύει .Οτιδήποτε έχει να κάνει σχέση με δημόσιο απαιτείτε η Ακαδημαϊκή Αναγνώριση του Τίτλου από το Κράτος . Αυτό μπορείς να το επιβεβαιωθείς και από το ΣΑΕΠ και από το ΔΟΑΤΑΠ . Από εκεί και πέρα εάν άλλαξε κάτι σήμερα αυτό δεν το γνωρίζω .
agrafiot Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2011 Καλά αυτό που λες lazarosk δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Ώρες ώρες μπερδεύεις τα σώβρακα με τις φανέλες. Τι σχέση έχουν τα δημόσια έργα και το ΔΟΑΤΑΠ? Μιλάς για ΜΕΚ? Αν εγγραφείς στο ΤΕΕ πλήρως, τότε τελειώνεις. Το ΥΠΕΚΑ σου ζητά μόνο βεβαίωση απο το ΤΕΕ, καμία σχέση το ΔΟΑΤΑΠ. Δεν καταλαβαίνω από πού τα βρίσκεις αυτά που λες, και συμφωνώ με τον stayros που γράφει ότι παραπληροφορείς τους ενδιαφερομένους με φαντασιώσεις και ράδιο αρβύλα. Από εδώ και στο εξής σε καλώ να παραθέτεις επίσημες πηγές για αυτά που λές, αλλιώς εκτείθεσαι. Άκου εκεί δημόσια έργα και ΔΟΑΤΑΠ.. Επίσης αυτά που λές περί ΑΕΙ και ΤΕΙ και διαχωρισμού των Ε.Δ είναι επίσης ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ. Ακόμα και όταν κάναμε την διαδικασία του ΔΟΑΤΑΠ, όλοι οι εξ Αγγλίας απόφοιτοι με 4ετείς σπουδές αναγνωρίζονται ως ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ και όχι ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ. Πώς λοιπόν λές ότι το ΣΑΕΠ σε κατατάσσει ΤΕΙ? Μάλλον θα πρέπει να περιοριστείς στα της Βουλγαρίας και τα των από εκεί αποφοίτων. Γιατί τα άλλα τα έχεις κάνει Ουγγαρέζα (σαλάτα).
Guest lazarosk Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 26 , 2011 Άκου εκεί δημόσια έργα και ΔΟΑΤΑΠ.. Γιατί σου κάνει μεγάλη εντύπωση . Τα δημόσια έργα όπως και ο ΔΟΑΤΑΠ αφορούν το δημόσιο . Επιπλέον το Υπουργείο πέρα της βεβαίωσης από το ΤΕΕ μπορεί να ζητήσει και Βεβαίωση Αναγνώρισης του Τίτλου από το ΔΟΑΤΑΠ για να δει εάν ο Ξένος Τίτλος είναι Νόμιμος και Ακαδημαϊκά από το Κράτος . Εάν λοιπόν ήταν τόσο εύκολα τα πράγματα τότε κανένας δεν θα κυνηγούσε σήμερα την αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ και θα έτρεχαν όλοι στο ΣΑΕΠ . Για τις πληροφορίες σε αυτό που μου ζητάς δεν μπορώ να σου δώσω διότι το θεωρώ αυτονόητο να υπάρχει ο έλεγχος και Ακαδημαϊκά του Τίτλου από το κάθε Υπουργείο για δημόσια έργα . Εάν τα πράγματα έχουν σήμερα αλλάξει κάτι το οποίο δεν το γνωρίζω , καλό είναι να μου δώσεις μια περίπτωση Έλληνα Μηχανικού που πήρε την έγκριση για Δημόσιο Έργο στην Ελλάδα χωρίς να τον ελέγξουν και για Ακαδημαϊκή Αναγνώριση από κάποιο Υπουργείο . Εάν λοιπόν υπήρξε έστω και μια περίπτωση τότε ο ρόλος του ΔΟΑΤΑΠ σήμερα θα είναι ανύπαρκτος . Επίσης αυτά που λές περί ΑΕΙ και ΤΕΙ και διαχωρισμού των Ε.Δ είναι επίσης ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ. Ακόμα και όταν κάναμε την διαδικασία του ΔΟΑΤΑΠ, όλοι οι εξ Αγγλίας απόφοιτοι με 4ετείς σπουδές αναγνωρίζονται ως ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ και όχι ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ. Πώς λοιπόν λές ότι το ΣΑΕΠ σε κατατάσσει ΤΕΙ? Αυτό που λες το καλύπτει το Π.Δ του ΔΟΑΤΑΠ . Αλλά από ανέκαθεν στο ΔΟΑΤΑΠ υπολογίζουν και το επίπεδο του ξένου ιδρύματος προκειμένου να το κατατάξουν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ και επιπλέον υπήρχαν παλαιότερα και αποφάσεις ως προς το RAE του κάθε πανεπιστημίου σύμφωνα με την κατάταξη που έδιναν οι Άγγλοι . Ακόμα όμως και το ίδιο το Π.Δ τους έδινε και τους δίνει το δικαίωμα της κατάταξης σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ σύμφωνα με την κρίση των επιτροπών .
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα