Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναγνώριση Επαγγελματικών Προσόντων Μηχανικού απο Αγγλία


Recommended Posts

Το ΣΑΕΠ δε κρίνει ακαδημαϊκά τίτλους. Δίνει τα αντιστοιχία ΕΔ από την χώρα προέλευσης στην χώρα εργασίας. Έτσι λοιπόν η αντιστοιχία με Μηχανικό ΤΕΙ ή οτιδήποτε άλλο δεν ευσταθεί, γιατί στο εξωτερικό ακόμα και σε ΤΕΙ (Fachhochschule) να σπούδασαν, δεν υπάρχουν διαφορές στα ΕΔ μεταξύ ΤΕΙ και πανεπιστημίων. Αφού λοιπόν στο εξωτερικό έχουν ΕΔ πανεπιστημίου, τα ίδια θα έχουν και εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Το ΠΔ το έθεσε ως προϋπόθεση για να εξεταστούν τα υπόλοιπα στοιχεία από τις επιτροπές του ΣΑΕΠ .

Επειδή λοιπόν ο ξένος μηχανικός θα ασκήσει το επάγγελμα του στην Ελλάδα θα πρέπει σύμφωνα με το διάταγμα να προσαρμοστεί στα Ελληνικά κριτήρια αλλά και στα δικαιώματα που θα πάρει με βάση αυτά που θα ορίσουν οι αρμόδιες αρχές του κράτους άσκησης του επαγγέλματος .Δεν υπάρχει πρόβλημα διότι και ως Μηχανικός ΤΕΙ πάλι θα μπορεί να εγγραφεί στο ανάλογο επιμελητήριο του κράτους μας που αφορά αυτούς τους Μηχανικούς .

Το ΣΑΕΠ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δώσει Ε.Δ Μηχανικού ΠΕ σε ξένο τίτλο που συγκαταλέγεται από τον άλλο οργανισμό του κράτους μας σε ισοτιμία με ΤΕΙ για αυτό και στις επιτροπές το παρόν δίνουν και μέλη του ΔΟΑΤΑΠ .

Τίποτα δεν περνάει και δεν δίνετε εάν δεν έχει την σύμφωνη γνώμη και από τις δύο πλευρές (ΣΑΕΠ+ΔΟΑΤΑΠ) .

 

Έτσι λοιπόν η αντιστοιχία με Μηχανικό ΤΕΙ ή οτιδήποτε άλλο δεν ευσταθεί, γιατί στο εξωτερικό ακόμα και σε ΤΕΙ (Fachhochschule) να σπούδασαν, δεν υπάρχουν διαφορές στα ΕΔ μεταξύ ΤΕΙ και πανεπιστημίων. Αφού λοιπόν στο εξωτερικό έχουν ΕΔ πανεπιστημίου, τα ίδια θα έχουν και εδώ.

 

Ακριβώς και για αυτό ευσταθεί διότι παίρνοντας τα δικαιώματα με Μηχανικό ΤΕΙ στην Ελλάδα στο εξωτερικό αυτό δεν φαίνετε πουθενά από την στιγμή που δεν υπάρχει διαφορά έξω .

Link to comment
Share on other sites

Τα Γερμανικά 5 έτη ιδρύματα

 

http://www.study-germany.info/Fachhochschule.html

At a "Fachhochschule", students can pursue either Bachelor's or Master's degree study programmes. Degrees earned at a "Fachhochschule" do not differ from those of other traditional universities. At the Bachelor's level, programmes run for either six or eight terms, whereas Master's programmes run for either two or four terms.

 

Ακόμα και 3ετή είναι τα Fachhochschule. Lazare πάλι ρόμπα έγινες. Έχεις εξελιχθεί στον clown του michanikos...

 

Όσο για την ισοτιμία ΤΕΙ με Fachhochschule είναι εντελώς εκτός θέματος. Αλλά εν πάση περιπτώσει, επειδή μας διασκεδάζεις συχνά πυκνά, να σε πληροφορήσω η αντιστοιχία ΤΕΙ - Fachhochschule είναι με απόφαση του Ελληνικού κράτους.

Link to comment
Share on other sites

Απόδειξε μου λοιπόν ότι αναγνωρίστηκε κάποιος και από αυτά τα ιδρύματα απευθείας χωρίς επιβολή δοκιμασιών εάν οι ξένοι τίτλοι του δεν είναι αμιγής ως προς τους αντίστοιχους Ελληνικούς Τίτλους των ΑΕΙ και ότι πήρε και από το ΤΕΕ τον ίδιο τίτλο που του απονεμήθηκε από το εξωτερικό και όχι κάποιου είδους παρεμφερή ?

Διότι το να λέμε ότι όλοι ή οι περισσότεροι όσοι γράφτηκαν στο ΤΕΕ είναι απόφοιτοι από αυτά τα ιδρύματα χωρίς να πληρούν οι τίτλοι τους προϋποθέσεις αμιγούς αυτό δεν με καλύπτει εμένα .

Link to comment
Share on other sites

http://3.bp.blogspot.com/_w7SumybjF8k/SPnv1owVoyI/AAAAAAAAAD8/qegKnRCDfjU/s1600-h/TEE+15-9-2008.jpg

 

Από το Σεπτέμβριο του 2008 (που υπήρχε μόνο ΔΟΑΤΑΠ και όχι ΣΑΕΠ) εγγράφονται στο ΤΕΕ απόφοιτοι από ίδρυμα μη ισότιμο και αντίστοιχο ελληνικού πολυτεχνείου. Απλά με μία απόφαση της ΔΕ του ΤΕΕ.

 

Αντε να δούμε τώρα τι θεωρείες συνομωσίας θα αναπτύξεις...

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα γίνει ανεκτή συμπεριφορά που είναι αντίθετη στους Κανόνες Συμμετοχής.

Στο θέμα έχουν ήδη διαγραφεί 40+ μηνύματα τις τελευταίες μέρες.

Σε επανάληψη του φαινομένου θα αναγκαστώ να λάβω μέτρα.

Ευχαριστώ για την κατανόηση και την συνεργασία εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Οι ευρωπαϊκές οδηγίες είναι υποχρεωτικό να υιοθετούνται 'αυτούσιες' με την μορφή νόμου από τις εθνικές νομοθεσίες, από τα Κράτη-Μέλη (και να τηρούνται)!!

 

Αυτό πέρα από το ότι είναι και γνωστό, εννοείται κιόλας.

Link to comment
Share on other sites

Τι εννοεί ο lazarosk για πριν το ΔΟΑΤΑΠ και το ΔΙΚΑΤΣΑ, όταν το απόσπασμα από το δελτίο του ΤΕΕ που παρέθεσα είναι του 2008; Δε γνωρίζει πως εφόσον έχουν δοθεί νόμιμα δικαιώματα σε κάποιον, τα δικαιούνται και όλοι οι πολίτες με αντίστοιχες διεκδικήσεις;

 

Να διατηρηθεί ήπιο το κλίμα της συζήτησης.

Ευχαριστώ, petsagouris

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.