Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέοι μηχανικοί & Ενεργειακές Επιθεωρήσεις


Recommended Posts

Αληθεια ποιος πιστευει οτι αυτη η χώρα μπορει να παει μπροστα και να καταπολεμηθει η ανεργία όταν για χρόνια και χρόνια επιδοτηται η ΓΕΡΟΥΣΙΑ!

 

Ο προβληματισμος μου αφορά τους προσωρινούς ενεργειακούς επιθεωρητές! Δούλευα 2 χρονια στη Γερμανία σαν ενεργειακός μελετητής και επιθεωρήτής. Επίσης παρακολούθησα Μαστερ Βιοκλιματικού σχεδιασμού κτιρίων. Ασχολήθηκα με πάνω από 200 πιστοποιητικά και 100 ενεργειακές μελέτες. Τουλάχιστον 20 ήταν για κτίρια κοντα στα 1000m². Το ίδιο το μεταπτυχιακο είναι αναγνωρισμένο από την Γερμανική κυβέρνηση , ότι οι απόφοιτοι μπορούν να αναγνωριστούν απευθείας σαν μόνιμοι ενεργ. επιθεωρητές.

 

Είμαι 26 ετών. Έρχομαι λοιπον στην Ελλάδα με την ελπίδα να δουλέψω σαν ενεργειακός επιθεωρητής. Παρόλο που στέλνω λοιπόν βεβαιώσεις για τα έργα στη Γερμανία και την αναγνώριση από εκεί , η αίτηση μου απορρίπτεται.

 

Το αστείο είναι ότι ο πατέρας ενός κολλήτού μου μεγαλομηχανικός 20 ετίας , που έχει σηκώσει αρκετά σπίτια αλλά δεν έχει ιδέα τι θα πει επίστρωση χαμηλής εκπομπής και τι διαφορα εχει η εξιλασμένη από την διογκωμένη πολυστερίνη πήρε την άδεια από τήν αρχή.

 

Παραδείγματα σαν το δικό μου με εξειδικευμένα άτομα που αποκλέιονται λόγω ηλικίας ξέρω αρκετά. Έτσι θα βελτιωθούν τα σπίτια? Έτσι θα προσφερθούν οι νέες θέσεις εργασίας?

 

Δεν με νοιαζουν τόσο τα 150Ευρω του πιστοποιητικού που έτσι και αλλιώς είναι ελάχιστα , αλλά η στρεβλή ελληνική λογική και η προσημειωμένη τράπουλα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 34
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μην βλέπεις μόνο την μισή αλήθεια. Υπάρχει και η κοινωνική πλευρά του ζητήματος :P:p:p:p:p.

Σου λέει το κράτος. Αυτή η γενιά έβγαλε χρήματα και τώρα δεν έχει δουλειά . Πως θα πληρώσει τι δόσεις για τις Mecedes τα εξοχικά τα γούστα γενικότερα; Θα του πούμε πούλα την slk ;;;; Αυτό είναι απάνθρωπο. Ο νέος τώρα ξεκινάει άρα ας μάθει στα δύσκολα από μικρός για να μπορεί αργότερα να ανταπεξέλθει στις μεγαλύτερες δυσκολίες.

 

 

Το τραγικό είναι πως υπάρχουν διεστραμμένα μυαλά και εδώ μέσα και έξω που έχουν αρχίσει να συζητούν τον περιορισμό των δικαιωμάτων υπογραφής των νέων μηχανικών σε όλα τα ιδιωτικά έργα.

 

 

ΥΓ. Ότι και να λέμε ... "είναι λίγα τα λεφτά Άρη κι αν δεν κόψουμε τον αέρα των νέων τώρα που πρέπει θα μας φάνε λάχανο " :)

Link to comment
Share on other sites

1. Καλώς ήλθες στην ελληνική πραγματικότητα.

2. Θα κάνεις υπομονή μέχρι τους μόνιμους (λογικά δεν θα χρειαστείς καν εξετάσεις), αν και μπορεί να σε πιάνει και από τώρα. Δες καλύτερα το Π.Δ. 100/2010 εκεί αναφέρει και για τους αναγνωρισμένους στο εξωτερικό.

3. Μιας και είσαι Πολ. Μηχανικός και αναγνωρισμένος στην Γερμανία, πες μας είσαι και για Λέβητες / κλιματισμό; Κι αν ναι, ως τι;

4. Θα έπρεπε να σε ενδιαφέρουν τα 1.500,00€ γιατί αν σήμερα φαίνονται ''ελάχιστα'' αύριο μπορεί να είναι δυσβάσταχτο ποσό...

5. Όπως είπες από το μεταπτυχιακό σου η Γερμανική Κυβέρνηση σε αναγνώρισε (χωρίς εξετάσεις;) απευθείας ως επιθεωρητή. Το ίδιο λέμε κι εμείς, ανάλογα με το αντικείμενο των σπουδών μας να αναγνωριστούν τα δικαιώματά μας. Ως Μηχ. Μηχανικός του Α.Π.Θ. έχω διδαχτεί όλα όσα απαιτούνται για μια ενεργειακή επιθεώρηση...

6. Ο δρόμος είναι μακρύς, υπάρχουν ακόμα πολλές αποφάσεις που ισοπεδώνουν τα πτυχία μας και βάζουν από το παράθυρο ''μαγαζιά'' που πουλάνε γνώσεις...

Link to comment
Share on other sites

Αληθεια [...] τράπουλα.

 

Αυτά που γράφεις εδώ γιατί δεν τα στέλνεις και στους ''άρχοντες'', από τον πρωθυπουργό την Μπιρμπίλω, τις εφημερίδες και όπου αλλού νομίζεις, να δούμε τι σκ#τά αξιοκρατία θέλουνε.

Να τους λές ότι η όποια απάντησή τους θα κοινοποιηθεί και στο εδώ φόρουμ με τους 55000 αναγνώστες.

Κάν' το!

Link to comment
Share on other sites

Κάποτε κυνηγούσαν μόνο τους υπομηχανικούς,Μηχανικούς ΤΕΙ...τώρα που χρεοκόπησαν οι φαταούλες με ονοματεπώνυμο και διεύθυνση το Ελληνικό Κράτος θα μάθετε και νέοι Διπλωματούχοι τι εστί βερίκοκο, μόνο τότε θα καταλάβετε τι έχουν τραβήξει χιλιάδες πτυχιούχοι Μηχανικοί.

Link to comment
Share on other sites

[...] θα μάθετε και νέοι Διπλωματούχοι τι εστί βερίκοκο, μόνο τότε θα καταλάβετε τι έχουν τραβήξει χιλιάδες πτυχιούχοι Μηχανικοί.

 

Δεν είναι λογική αυτή...

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως έτσι ειναι. Αφου η γερουσια κυβερναει και περνει τις αποφασεις τις περνει υπερ της και οχι εναντιον της. Σου δινουν δικαιωμα υπογραφης πυρηνικου ανριδραστηρα απο την πρωτη μερα, αλλα επιθεωρηση ενος απλου κτηριου δεν σε αφηνουν να κανεις. Αυτη ειναι η παραλογη ελληνικη πραγματικοτητα...

Link to comment
Share on other sites

Από την άλλη μπορείς να το μελετήσεις αλλά όχι να το επιθεωρήσεις...Μιλάμε για τρέλλα. Τσέκαρα κάποια ονόματα από τη σελίδα των προσωρινών επιθεωρητών(όσοι είναι μέλη ΤΕΕ) και ο μέσος όρος είναι +40.

Link to comment
Share on other sites

Δικαίωμα να μελετήσεις σταθμό παραγωγής ενέργειας 400 MW, αλλά όχι να επιθεωρήσεις εγκατάσταση θέρμανσης 15 kW.

 

Από την άλλη, οι εκτός των Η/Μ ειδικότητες, δικαιούνται να μελετήσουν εγκαταστάσεις περίπου 50 kW, αλλά μπορούν να επιθεωρήσουν απεριόριστης ισχύος εγκαταστάσεις.

 

Πιο ξεκάθαρη καταστρατήγηση της έννοιας επαγγελματικών δικαιωμάτων, στην πράξη, δεν υπάρχει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.