Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομικές Άδειες-Αδειοδοτήσεις Μονοπατι,αρτιοτητα οικοπεδου,ισχυς οικοδομικης αδειας


prasinos

Recommended Posts

Χαιρετω τους φιλους και παραθετω το προβλημα μου.Σε οικοπεδο εκτος σχεδιου αρτιο και οικοδομησιμο κατα παρεκληση 1380τμ (20μ εφαπτομενο επαρχιακης οδου χ69μ) εκδοθηκε αδεια οικοδομης αλλα στην διαρκεια της εσκαφης επιληφθηκε ο Δημος σταματησε την εσκαφη λογω υπαρξης μονοπατιου(ανενεργου ) που κοβει στην μεση το οικοπεδο και ακριβως επανω στην εσκαφη.Υπ΄οψιν στο τοπογραφικο δεν εμφανιζεται επισης και στα συμβολαια.Ερωτω:Κατα ποσον η υπαρξη μονοπατιου επηρεαζει την νομιμοτητα της αδειας,κατα ποσον ειναι νομιμη η παρακαμψη του μονοπατιου στα πλαγια συνορα του οικοπεδου και πως κατοχυρωνεται αυτη σε περαιτερω απαιτησεις (ηδη συζητειται σαν λυση με τον Δημο) ,και τελος ποιος ειναι ο υπευθυνος για την ταλαιπωρια αυτη.Ευχαριστω πολυ.

Link to comment
Share on other sites

Αν πράγματι υπηρχε το μονοπάτι και εμφανίζεται σε χάρτη ή Α/Φ της ΓΥΣ και είχε το χαρακτήρα κοινόχρηστης διόδου που εξυπρετούσε την προσπέλαση σε άλλους χώρους τότε ορθά αντέδρασε ο Δήμος. Υπάρχει η δυνατότητα βέβαια, κατόπιν συμφωνίας και σύνταξης Συμβολαιογραφικής πράξης να γίνει ανταλλαγή ίσων εκτάσεων και να μετατοπιστεί το μνομπάτι στα όρια του γηπέδου εξυπηρετώντας τον ίδιο σκοπό. Σε μια τέτοια περίπτωση βέβαια θα απαιτηθεί και τροποποίηση των σχεδίων της αδείας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.