digia Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2011 ειμαι φοιτητρια και μελετω ηλεκτροτεχνια και εχω καποιες αποριες. σε ενα κυκλωμα συνεχους με αντιστασεις και πηγες πως βρισκουμε την φορα του ρευματος πως παει στουσ κομβους ??????
rootbreaker Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2011 Γενικά θα πάει προς τα εκεί που έχει τη μικρότερη αντίσταση. αλλά δεν ξέρω το κύκλωμά σου ακριβώς
kostas_super_3 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2011 Θες να εφαρμόσεις τη μέθοδο των κόμβων για να λύσεις κάποιο κύκλωμα; http://utopia.duth.gr/~marhavil/HLEKTROTEXNIA2.PDF http://www.porlidas.gr/Papers/BrogKomv.pdf http://www.arnos.gr/dmdocuments/e-library/texnika/hlektrotexnia/kef3/01.methodos.tasewn.komvwn.pdf Επίσης όλο και ι κάποια βιβλιοθήκη θα έχει το βιβλίο "Ηλεκτρικά Κυκλώματα " του Μάργαρη . Δες το είναι πολύ καλό. Θα δεις λοιπόν πως αν σας μάθανε να εφαρμόζεται σωστά μέθοδο κόμβων πως συνήθως δεν επηρεάζεται το αποτέλεσμα από τις αρχικές φορές απλά όταν θα έχεις μετά υπολογίσει την τάση του κλάδου ( μεταξύ 2 κόμβων ) εκεί αν βλέπεις πρόσημα αντίθετα από αυτά που έπρεπε να έχεις σημαίνει πως η φορά είναι αντίθετη από αυτή που αρχικά υπέθεσες. Βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις όπου αν πάρεις μία ένα ρεύμα με μία συγκεκριμένη φορά τότε πρέπει κάποιο άλλο να το πάρεις επίσης με συγκεκριμένη φορά. Τες πα να μην σε ζαλίζω διάβασε λιγάκι τα Link και το βιβλίο και αν έχεις κι άλλες απορίες εδώ είμαστε.
kheil Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2011 Δείξε μας κύκλωμα να σου πούμε...γενικά το ρεύμα ξεκινά από την πηγή Ε από το - στο + νομίζω..
gnusselt Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2011 Τα ηλεκτρόνια έχουν αρνητικό φορτίο και πάνε στο +. Άρα έχουν φορά από το - στο +. αλλά... κατά σύμβαση η φορά της έντασης Ι του ηλεκτρικού ρεύματος (συνεχές) είναι από το + στο -. Πάντως, πρακτικά δεν μας ενδιαφέρει η φορά του ρεύματος. Υπάρχουν τόσα και τόσα βιβλία ηλεκτροτεχνίας. Κάποιο θα σε βοηθήσει. Για αρχή δοκίμαε τα βιβλία επιπέδου Λυκείου.
digia Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2011 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2011 μπα τα βιβλια επιπεδου λυκειου δεν κανουν τιποτα ειναι πολυ απλα κυκλωματα αλλα ηταν αρκετα βοηθητικα τα link που μου δωσατε παραπανω θα τα δοκιμασω και για οτιδηποτε αλλο θα σας πω .. επισης αλλη μια ερωτηση ποιο βιβλιο του μαργαρη αυτο με τις λυμενες ασκησεις η αυτο με την θεωρεια ?? και επισης ο γκαρουτσος στα κυκλωματα λεει τιποτα ???
pkamper Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2011 Στο μαύρο βιβλίο έχει τις λύσεις των ασκήσεων αλλά καλό θα είναι να ρίξεις μια ματιά και στα αντίχτοιχα μπλε βιβλία όπου έχει την θεωρία.Αν έχεις μόνο τις ασκήσεις και πάλι κάνεις τη δουλειά σου γιατί απ ότι θυμάμαι σε κάθε άσκηση εξηγεί έστω και πεταχτά τη μεθοδολογία που ακολουθείται (δεν πρόκειται για ξερές λυμένες εξισώσεις).
deathlok Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2011 ο γκαρούτσος αν είναι για πολυτεχνείο σε φτάνει μέχρι το 4 ΠΡΟΣΟΧΗ 4 όχι 5.
fraafr Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2011 εάν έχεις παραπάνω από μία πηγές σε ένα κύκλωμα, ίσως δεν βγάλεις την φορά από την πολικότητα των πηγών σου. Γενικώς αυτό που εφαρμόζεται είναι να την πάρεις αυθαίρετα και να το υπολογίσεις. Εάν έχει την φορά του ρολογιού (οι αντιστάσεις αρνητικές, οι πηγές αναλόγως ποιό πόλο συναντάει) από τον νόμο του KIRCHHOFF την υπολογίζεις. Αυτό που θα βρεις εάν έχει θετικό πρόσημο έχεις πάρει σωστή φορά, εάν έχει αρνητικό τότε πήρες ανάποδη. Επίσης στον κόμβο το σύνολο των ρευμάτων είναι ίσο με μηδέν (αυτά που πάνε μείον αυτά που φεύγουν)
Guest lazarosk Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28 , 2011 Οι αντιστάσεις δεν είναι πάντοτε αρνητικές αλλά εξαρτώνται από την φορά του ρεύματος που φεύγει ή εισέρχεται σε κάθε κόμβο και από την μορφή του κυκλώματος. Π.Χ Εάν έχεις ένα κύκλωμα με την μορφή πυραμίδας όπου οι τρεις εξωτερικοί κόμβοι της πυραμίδας συνδέονται με έναν τέταρτο κόμβο στο κέντρο της πυραμίδας υπό την μορφή αστεριού τότε θα πρέπει να προσέξεις από την φορά του εσωτερικού ρεύματος που θα πάρεις για κάθε ένα από τα τρία κομμάτια που έχουν πλέον δημιουργηθεί να συμπίπτει με την φορά του ρεύματος που φεύγει ή εισέρχεται στο κόμβο .Εάν η φορά του εσωτερικού ρεύματος συμπίπτει με την φορά του ρεύματος που φεύγει ή εισέρχεται από έναν κόμβο τότε και η αντίσταση σου θα είναι θετική .Διαφορετικά θα είναι αρνητική . Η λύση του προβλήματος προέρχεται όπως είπαν και οι συνάδελφοι από τον 1 και 2 Νόμο του KIRCHHOFF .
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα