Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μείωση συντελεστή δόμησης και κάλυψης σε συνιδιόκτητα οικόπεδα


Recommended Posts

Χαίρεται! Σύμφωνα με το άρθρο 23 του ΓΟΚ, παρ.5 ισχύει το παρακάτω:

 

"Σε συνιδιόκτητα οικόπεδα στα οποία μειώνεται ο συντελεστής δόμησης, εφόσον ένας ή περισσότεροι των συνιδιοκτητών έχούν οικοδομήσει κατά το ποσοστό συνιδιοκτησίας τους με βάση τον παλιό συντελεστή δόμησης, η επιφάνεια της προσθήκης που επιτρέπεται να πραγματοποιηθεί για τις λοιπές συνιδιοκτησίες και μόνον όταν πρόκειται για κατοικία πρέπει να είναι ίση με το γινόμενο του νέου μειωμένου συντελεστή δόμησης επί το ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οικοπέδου που έχει έκαστος συνιδιοκτήτης."

 

Επειδή αναφέρεται μόνον στον συντελεστή δόμησης γνωρίζει κάποιος εαν υπάρχει εγκύκλιος που να γράφει τι γίνεται εαν έχει μειωθεί και η κάλυψη του οικοπέδου γιατί έχω ρωτήσει δύο πολεοδομίες και δίνουν διαφορετικές ερμηνείες.

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Εγκύκλιος από όσο ξέρω δεν υπάρχει.

Ο κανόνας είναι η παρ.4 του ίδιου άρθρου. Η παρ.5 αποτελεί εξαίρεση και μόνο ως προς τον σ.δ. [γεγονός που καλύπτει και τον συντελεστή όγκου αφού αυτός είναι συνάρτηση του επιτρεπόμενου σ.δ]

 

EDIT: Το είχα ξεχάσει Ν.2831/00 άρθρο 26

 

5. Σε οικόπεδο που έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια πριν τη μεταβολή γενικών ή ειδικών διατάξεων που αφορούν στην επιτρεπόμενη κάλυψη και που κατά το χρόνο έκδοσης είχε ήδη συσταθεί διηρημένη ιδιοκτησία κατά τις διατάξεις του Ν-1024/71 (ΦΕΚ-232/Α/71 ), ο ή οι συνιδιοκτήτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ποσοστό της νέας επιτρεπόμενης κατά το αναλογούν σε αυτούς ποσοστό συνιδιοκτησίας.

 

Συνεπώς όλοι οι λοιποί όροι δόμησης πλήν σ.δ. και σ.ο. ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗΣ (καλυψη, ύψος, υποχρεωτικές αποστάσεις μεταξύ κτιρίων και από όρια κλπ) είναι αυτοί που σήμερα ισχύουν στην περιοχή.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Απ' ότι βλέπω και το δικό μου θέμα ( http://www.michanikos.gr/showthread.php?p=336344#post336344 ) ταιριάζει με αυτό εδώ, οπότε σύμφωνα με τον armenopoulo και το άρθρο 26 του 2831/2000 η περίπτωση μου καλύπτει 60 τμ αφού πλέον πάμε με το νέο σ.δ, σ.ο. και ΚΑΛΥΨΗ.

 

Η επίσκεψη πολεοδομία είναι ειβεβλημένη αλλά ξαφνικά με το άρθρο 26 άλλαξε η περίπτωση μου στο μυαλό μου...thnx armenopoulos... :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.