Billy_Huge Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 10 ώρες πριν, civeng said: Ένας αχταρμάς έχει γίνει με το νέο σύστημα... Έχω πιστοποιητικά εμπειρίας από έτη 2018-2024 και προσπαθώντας να κάνω ηλεκτρονικά αίτηση αναθεώρησης για αναβαθμιση τάξης ΜΕΚ, μου απαντούν ότι οι φορείς των έργων πρέπει να καταχωρήσουν την εμπειρία ώστε να μπορώ να την επικαλεστώ εγώ στην αίτησή μου. Όμως για τα παλιά έτη, πρίν το νέο σύστημα (2024), δεν έχω απάντηση ακόμη τι θα γίνει. Ναι, θεωρητικά, οι ίδιοι οι φορείς θα πρέπει να ανεβάσουν τους πίνακες με την εμπειρία, και από εκεί τους "αντλείς" εσύ. Από αυτά που καταλαβαίνω, περασμένα ξεχασμένα, μόνο από δω και πέρα θα ανεβάζουν
mixkip Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 Καλησπέρα στο Forum. Προσπαθώ να κάνω διαγραφή του Μεεπ μου στην ατομική και να κανω εγγραφή ως εταιρεία. Η επικοινωνία μου με Δ15 είναι απίστευτα δύσκολη. Γνωρίζετε εταιρείες στην Αθήνα που μπορούν να αναλάβουν την διαδικασία? Σας παρακαλώ όποιος γνωρίζει ας μου στείλει inbox. Ευχαριστώ
michanikos2 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 Καλημέρα σε όλους! Θα ήθελα την βοήθεια σας αν είναι εφικτό για έναν μεγάλο προβληματισμό μου Ειμαι Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε με κατασκευαστική εμπειρία σε έργα σχεδόν 20 χρόνια, δυστυχώς δεν μου έδωσαν ποτέ βεβαίωση εμπειρίας απο κάποιο ιδιωτικό ή δημόσιο έργό που ήμουν αν και ζήτησα. Τα τελευταία 7 περίπου χρόνια ήμουν σε ένα μεγάλο ιδιωτικό έργο και ζήτησα να μου δώσουν βεβαίωση, αυτήν την φορά επίμονα, για να καταθέσω για ΜΕΚ. Ο επιβλέπων Η/Μ μου έιπε πως δεν γνωρίζει το τι χρειάζεται και δεν δείχνει διάθεση να με βοηθήσει αν δεν βγάλω άκρη εγώ. Ψάχνω να βρω είτε κάποια εταιρεία που αναλαμβάνει την διαδικασία είτε κάποιον άνθρωπο να μου δώσει τα φώτα του για να μην χάσω και πάλι την εμπειρία. Το επιθυμητό είναι πρώτη εγγραφή με στόχο την πλεονάζουσα εμπειρία για Β΄- Γ’ Θα σας ήμουν ευγνώμων για τυχόν βοήθεια, σας ευχαριστώ εκ΄των προτέρων.
tetris Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10 7 ώρες πριν, michanikos2 said: Καλημέρα σε όλους! Βεβαίωση εμπειρίας (από ιδιωτικά έργα) παίρνεις ως μελετητής, επιβλέπων, και κατασκευαστής (με συμφωνητικό). Εσύ, με ποιά ιδιότητα συμμετείχες στο έργο?
mixkip Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 Καλημέρα, Για αναβάθμιση του του ΜΕΚ μου απο Α σε Β (εχω ΜΕΚ Α απο το 2021), μπορώ να χρησημοποιήω την εμπειρία απο κατασκευαστικά έργα που έκανε η εταιρεία που ειμαι ο νομιμος εκπρόσωπος? Ακομα και σε μικρά δημόσια που συμμετειχα με απευθειας αναθεση απο υπουργειο αμυνας και δημους, δεν μου εδωσαν ποτε καποιο πιστοποιητικό εμπειρίας. Μπορώ να χρησιμοποιήσω τιμολόγια κατασκευαστικών έργων (περίπου 250.000 ευρώ σε ηλεκτρικά και υδραυλικά) σαν πιστοποιητικά εμπειρίας? Και μπορεί να αναβαθμιστεί σε Γ απο Α? Ευχαριστώ
tetris Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 8 λεπτά πριν, mixkip said: Για αναβάθμιση του του ΜΕΚ μου απο Α σε Β (εχω ΜΕΚ Α απο το 2021), μπορώ να χρησημοποιήω την εμπειρία απο κατασκευαστικά έργα που έκανε η εταιρεία που ειμαι ο νομιμος εκπρόσωπος? Αν είναι δημόσια έργα, μόνο αν είχες οριστεί ως επι τόπου του έργου μηχανικός . Για ιδιωτικά, ρωτάς στο υπουργείο Ακομα και σε μικρά δημόσια που συμμετειχα με απευθειας αναθεση απο υπουργειο αμυνας και δημους, δεν μου εδωσαν ποτε καποιο πιστοποιητικό εμπειρίας. Συνεπώς, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εμπειρία σε αυτά Μπορώ να χρησιμοποιήσω τιμολόγια κατασκευαστικών έργων (περίπου 250.000 ευρώ σε ηλεκτρικά και υδραυλικά) σαν πιστοποιητικά εμπειρίας? Ναι, αν είναι μετά το 2021 κι έχεις ιδιωτικό συμφωνητικό θεωρημένο από τη ΔΟΥ Και μπορεί να αναβαθμιστεί σε Γ απο Α? Νομίζω πως το "πήδημα" βαθμίδας ισχύει μόνο για την πρώτη κατάταξη
michanikos2 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 15 hours ago, tetris said: Βεβαίωση εμπειρίας (από ιδιωτικά έργα) παίρνεις ως μελετητής, επιβλέπων, και κατασκευαστής (με συμφωνητικό). Εσύ, με ποιά ιδιότητα συμμετείχες στο έργο? Καλημέρα! Κατασκευαστής με συμφωνητικό
mixkip Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 Καλημέρα, Εχω αναλάβει οικοδομικά έργα ως κατασκευή (με συμφωνητικό), που έχουν και ηλεκτρομηχανολογικά και συμμετείχα στην άδεια σε μελέτη/επίβλεψη στα ΗΜ. Επίσης εχω συμμετάσχει σε ιδιωτικά ηλεκτρομηχανολογικά έργα και κατασκευή φωτοβολταικών. Ολα τα έργα εχουν συμφωνητικό και τιμολόγια. Μπορώ να κάνω εγγραφή απο την Α στην Γ τάξη του μεκ. Σημερα μου ειπαν στο δ15 πως δεν μπορώ ούτε με πλεονάζουσα εμπειρία. Στα ιδιωτικά οικοδομικά έργα με Υπευθυνη δήλωση του εργοδότη, όπως αναφέρει η νομοθεσία, κάνω δουλειά?
tetris Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11 1 λεπτό πριν, mixkip said: Μπορώ να κάνω εγγραφή απο την Α στην Γ τάξη του μεκ. Σημερα μου ειπαν στο δ15 πως δεν μπορώ ούτε με πλεονάζουσα εμπειρία. Είναι αυτό που σου είπα πιο πάνω. Το "πήδημα" επιτρέπεται μόνο κατά την πρώτη εγγραφή (κατευθείαν σε Β)
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα